EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8135

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

PNEM-gebouw, Boschdijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voormalig PNEM-gebouw. (2)

Beschrijving

Businisscenter Boschdijk van af de Boschdijk op speciaal verzoek bij foto 8105.


Geplaatst op

23-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-01-1007
Naam: Florence de Vos  
img

Wat leuk deze foto, en die van foto 8105, hier te zien. Weet iemand misschien of de daken van huizen die je rechts boven de letters "..ektro-hulpdienst" kunt zien die van de Wattstraat zijn? Ik heb daar ruim 50 jaar geleden gewoond. Misschien wel daar waar ik net nog een antenne kan zien . Ik woonde op nr. 11 en ik meen me te herinneren dat ons huis iets dichter bij de muur om de PNEM zat zoals je hier ook net nog kunt zien. Ons huis was ook de enige in de rij met geen "achterom".


Datum: 29-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Florence.dit zijn zeker de huizen van de Wattstraat, op de hoek van dit rijtje huizen woonde de fam. Goyvaerts vlakbij de achteringang van de PNEM. Peter Goyvaerts zat bij mij op de Paulusschool.


Datum: 29-01-2007
Naam: Leo Beelen  
img

En Cretien Brands woonde ook in deze rij. Ik denk dat Goyvaerts Govaerts moest zijn, zij woonden toch op de achterste hoek in de Wattstraat, percies aan de achterkant van het PNEM gebouw.


Datum: 29-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Klopt Leo, het moet de familie Govaerts zijn ipv Goyvaerts


Datum: 29-01-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Mari, je naam komt me bekend voor, heb je vroeger bij mij op de Fraterschool in de Frankrijkstraat gezeten? Ik denk het wel, maar ik weet niet in welke klas. Ik ben van 1950 en herinner me frater Gregorio, Juffrouw Roxs uit de Woenselsestraat en dan nog een frater die in Brazilie had gewerkt en iedere ochtend een stapeltje witte boterhammen en krentenbrood op zijn lessenaar legde. Als je iets goed had gedaan kon je kiezen uit een droge snee witbrood of krentenbrood. Op de achterkant van het schoolbord had hij het hele Amerikaanse volkslied geschreven, dat we regelmatig moesten zingen. Waarom? Geen idee!


Datum: 30-01-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Hoi Leo, ik heb op de Paulusschool gezeten oa. in de vierde klas bij frater Ewaldus. Die was in Brazilië geweest en het Amerikaanse volkslied zit er nog steeds ingeramd. Ook bracht hij geregeld pannekoeken mee voor de gehele klas. En wat te denken van de fleurige grote vlinders, en grote harige spinnen e.d. netjes vastgeprikt in lades. Wat kon die man boeiend vertellen over het missiewerk.


Datum: 20-10-2007
Naam: Marlies Dekkers  
img

Florence de Vos, ik herken jouw naam, wij noemden jou vroeger Floor de Vos en als ik me niet vergis had je destijds verkering met Herman Schoonderwald. Je woonde inderdaad op nr. 11, ik op nr. 17. Mijn naam, Marlies Dekkers, zus van Anneke, Roos, Marcel Dekkers. Overigens woonde op de hoek destijds eerst nog de familie Wijnen, vóór Goevaarts. En misschien ken je de familie Beckers ook nog, zij woonden op nr. 13, dus naast jou.


Datum: 29-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

'Verweij-gebouw eindelijk gesloopt' staat vandaag in het ED. Volgend jaar moet hier in de wijk Woensel-West een nieuw spilcentrum gereed zijn. De schooldirecteur van basisschool 't Palet, onderdeel van het spilcentrum, reageerde met "Mijn dag kan niet meer stuk". Ik kan me zo voorstellen dat menig oudere Eindhovenaar hier een ander mening over heeft. Zie ook foto 8105.


Datum: 04-05-2010
Naam: J. Philipsen  
img

Woonde er vroeger aan de linkerkant van de Wattstraat vanaf de Boschdijk gezien, langs een gangetje de familie Clement?


Datum: 04-05-2010
Naam: Florence de Vos  
img

Inderdaad, daar woonde de familie Clement. Het waren Belgen en spraken thuis Frans. Ze hadden 2 kinderen een dochter Jeanine en later nog een zoon Leopold die Poppol werd genoemd. Hij was dus een paar jaar jonger. Ik speelde wel eens met Jeanine en de eerste keer kwam ze naar me toe en vroeg: "doe jij spelen met mij?" Zo heb ik van haar ook mijn eerste Franse woordjes geleerd. Poppol moest een keer naar huis en wilde niet. Jeanine pakte hem bij de arm en zei: "à la maison Poppol!" Zover ik weet zijn de heer en mevrouw uit elkaar gegaan. Hoe het verder met ze gegaan is weet ik niet.