EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8140

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Philips Complex Vredeoord

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Vredeoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rekencentrum Philips.

Beschrijving

Deze foto werd in 1963 door mijn vader gemaakt, zo te zien vlak na het gereed komen van de bouw. De rommel moet nog worden opgeruimd en de tuin aangelegd. Er lijkt nog een bouwkeet op het terrein te staan of is dat de portiersloge? Zie ook foto 2656 die net iets later moet zijn genomen.


Geplaatst op

23-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2010
Naam: Eddy Brekoo  
img

Ik kan me nog de bouw herinneren begin jaren 60. Wij woonden er recht tegenover op de Boschdijk. Het centrale gedeelte van het gebouw werd in zeer korte tijd opgetrokken. Daarbij werd gebruik gemaakt van glijbekisting Elke ochtend als we opstonden was er weer een verdieping bij. Het hoge gebouw lag in de opstijgroute van het vliegveld. Vaak kwamen de vliegtuigen laag over ons huis. Met de komst van dit gebouw was dat afgelopen. Er moest in ieder geval hoger worden gevlogen.


Datum: 14-04-2015
Naam: Ad van Eijck  
img

Ook ik kan me nog goed herinneren dat er elke dag een verdieping bij kwam. Dit was voor die tijd een uniek staaltje van bouwkunst. Bij deze bouw is ook een dodelijk slachtoffer gevallen. De openingen in de vloer voor de liftschacht werden met platen afgedekt. Een van de bouwvakkers is door een plaat gezakt en naar beneden gevallen. Dit was een van mijn overburen uit de Newtonstraat. Ad van Eijck