EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8262

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zeelsterstraat splitsing Bredalaan.

Beschrijving

We kijken hier richting Zeelst. Op deze foto (het jaartal 1942 is een gok) staat links een huis midden op de weg. Het stond dus, komende vanaf de richting Zeelst, danig in de weg, zodat er met regelmaat (vooral in en na de oorlog met druk verkeer)auto's slipten die voor het huis moesten uitwijken. Ze maakten dan een zodanig slingerende beweging dat ze precies bij mijn ouderlijk huis (nr.56) tegen de gevel of voordeur eindigden. De beschadigingen zijn nog lange tijd zichtbaar geweest.

== We hebben de foto vervangen door een iets beter exemplaar uit de Collectie van Paul Gooskens. Red. ==


Geplaatst op

31-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-01-2007
Naam: Piet Snijder  
img

In mijn herinnering was er rond 1955 op de splitsing Zeelsterstraat en Bredalaan een houthandel met zagerij. Is dat op de foto misschien het gebouw met sheddak? Het lijkt wel of er op de hoek een stapel boomstammen ligt. De ingang van de zagerij lag in het begin van de Bredalaan links.


Datum: 01-01-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Zie voor de houthandel foto 8266


Datum: 13-03-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Rechts woonde een aannemer en slagerij van Achten.


Datum: 07-05-2007
Naam: Johan Boogers  
img

Die Belgische kasseien op de Zeelsterstraat waren vaak spekglad! Ging dan ook regelmatig met mijn fiets onderuit.


Datum: 08-05-2007
Naam: Johan Vervest  
img

In de jaren 50 en 60 woonde Giel Slegers in een van de woningen rechts. Hij zat na zijn werk met zijn transportbedrijf (voerman was hij) altijd op de vensterbank.


Datum: 13-07-2007
Naam: René van Ree  
img

In de late jaren vijftig was ik bevriend met Huub Slegers. Deze woonde naast of ergens in de buurt van de (Etos?) winkel, later zat er een autohandel. Op de hoek van de Zeelsterstraat / Bredalaan zat familie (Opa en Oma), wellicht Giel Slegers? De familie Slegers, de mannen althans, hielden zich bezig met het transporteren van puin, dat ging in die tijd nog met paard en wagen. Ik herinner me nog wel dat men indertijd bezig was met de aanschaf van een vrachtwagen. Het moest geloof ik een “Magirus Deutz” worden, ik had daar tenminste regelmatig meningsverschil met Huub over. Op de Nederlandse Magirus site www.magirustig.nl/mdc-index.html vond ik nog enkele leuke Eindhovense foto’s van deze “Magirus Deutz” die in Eindhoven immers nog een tijd als stadsbus gefungeerd heeft.


Datum: 04-10-2007
Naam: Arthur Heesen  
img

Momenteel vindt de grote rioolrenovatie plaats in de Zeelsterstraat waar wij wonen. Die Belgische kasseien kwamen onder het asfalt vandaan. Bij gods gratie heb ik er ongeveer 80 weten te redden uit de klauwen van de uitvoerder. Deze liggen nu in de tuin als kader om het terras.


Datum: 04-10-2007
Naam: Johan Boogers  
img

Nog even een aanvulling ten aanzien van de houthandel/-zagerij op de hoek van de Zeelsterstraat/Bredalaan. Dat was de Timmerfabriek van de gebroeders van Tuijn. Het gebouw met het sheddak was daar een onderdeel van; in het hogere gebouw rechts daarvan was inderdaad de ingang. Ik kan mij echter niets herinneren van boomstammen op de plaats waar later een klein metaalwarenfabriekje was gevestigd (fa. Goudsmit ??). Als dit een foto uit 1942 is betreft het hier dan niet een soort schuilkelder zoals die ook verderop in de middenberm van de Bredalaan lagen?


Datum: 05-10-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Het was inderdaad de firma Goudsmit welke in het pand van de gebr van Tuijn enige jaren was gevestigd.


Datum: 23-08-2012
Naam: Joop Mengde  
img

Dora Slegers, toen ongeveer 18 jaar was bij ons oppas omdat ons moeder onderwijzeres was op de Theresia als invalkracht. Van haar vader moesten wij mee helpen erpel rooien op de plek waar later het DBS veld aan de Rijstenweg kwam. Die van Slegers waren dus niet alleen voerman maar ook boer. Na afloop kregen wij als "beloning" vet spek. Voor ons burgermennekes een gruwel.


Datum: 03-05-2015
Naam: Siets en Henny van Lanen  
img

Wie weet of en waar nummer 78 op deze foto staat, dat was van de familie van Lanen, die hadden een klein kruidenierszaakje in huis. Ik schijf dit namens Henny zelf, 86 inmiddels!


Datum: 03-05-2015
Naam: Hans van Melis  
img

Niet hier. Maar kijk eens naar foto 31944


Datum: 03-05-2015
Naam: Hans van Melis  
img

Hmm foto 31944 is van Zeelsterstraat 74-76. Dus toch 78 hier rechts.


Datum: 04-05-2015
Naam: Tiny van Dooremolen  
img

Huis nr. 78 staat rechts waar de zonneluifel uithangt en de kar voor de deur staat. Daar woonde omstreeks 1960 W. van Lanen-Mol. Het volgende huis is 78A, daar woonde Favie, en dan komt achter de bomen nr. 80, Theunissen.