EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8280

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Sophia van Wurtemberglaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hendrik Casimirstraat

Beschrijving

Volgens de Film en Foto bank is dit Napoleonplein, L. 2 5616 BA Eindhoven. PNB001017939


Geplaatst op

01-01-2007

Reacties:

Datum: 01-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik (en velen met mij) noem het Hendrik Casimirstraat. De andere toegang tot de loods aan de Amalia van Anhaltstraat foto 8244.
Op gezag van Giovanni 1983


Datum: 02-01-2007
Naam: Matty van de Zanden  
img

Cafe het Vonderke staat op de hoek van het Lodewijk Napoleonplein en de Sophia van Wurtemberglaan. De gang loopt door naar en komt uit in de Amalia van Anhaltstraat. Er was geen directe verbinding, althans niet buitenom, naar de bedrijven aan de Hendrik Casimirstraat.


Datum: 02-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Verdraaid ja Matty, er zit nog een hoek tussen, niet gezien, vreemd! Ik ben die gang ingelopen, lang geleden, en dacht dat de loods ook van hieruit te benaderen was. Er loopt inderdaad een gang langs de loods maar ik ben daar niet verder ingegaan.
Hoeveel ingangen zijn er?


Datum: 02-01-2007
Naam: Matty van de Zanden  
img

Er zijn drie ingangen naar de loodsen. Slechts twee ervan zijn binnendoor via het pad met elkaar verbonden. Die aan de Sophia van Wurtemberglaan met die van de Amalia van Anhaltstraat. Of de loodsen inpandig toegang tot elkaar hebben weet ik niet. Als spelend kind werd je toentertijd zonder meer weggejaagd als je zo'n bedrijf in zou lopen.
Het is de vraag of het Vonderke aan de Sophia van Wurtemberglaan ligt of aan het plein. Mijn tante woonde in de van Wurtemberglaan op 6, de eerste bovenwoning van de straat. De drie deuren maken onderdeel uit van een groep van vier voordeuren: de nummers 4-6-8-10.


Datum: 03-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Cafe 't Vonderke is m.n. in de dartwereld een begrip. Heel de dart-top heeft daar gegooid en als je daar bij uitbaatster Thea Vogels iets gaat drinken, is het altijd buurten, buurten, buurten. De hond komt er gewoon gezellig bij liggen.


Datum: 14-02-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

Hendrik Casimirstraat is een zijstraat van de Sophia v. Wurtenburgstraat. Op de hoek hiervan heeft de VéGé-winkel van de fam. De Jong gezeten en op de andere hoek de groentenwinkel van Van Gelder.


Datum: 14-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

De loods heeft als adres Sophia v. Wurtenburgstraat 2 en het café zit op het plein.


Datum: 06-09-2007
Naam: Carlo van der Zanden  
img

Door deze onderdoor kwam je direct na de oorlog in een magazijn waar spoelen met en zonder garen(s) werden opgeslagen. Regelmatig kwam het voor dat een nog te lossen of te vervoeren aanhanger of vrachtwagen gestald werd op het Lodewijk Napoleonplein. Daar konden wij als buurtjongeren natuurlijk niet zo goed van afblijven.
De sport was dan ook om uit de handen van de oppasser te blijven.


Datum: 05-01-2008
Naam: Henk Kuipers  
img

Voor zover ik het me nog kan herinneren kon je aan die kant naar die hal. Er heeft ook nog een koekjesopslagplaats in gezeten.


Datum: 31-03-2009
Naam: Trui Dielis  
img

Deze foto is niet van de Hendrik Casimirstraat.
Tot mijn 11de jaar heb ik in de Hendrik Casimirstraat gewoond, recht tegenover de derde ingang van (toen) van Gend en Loos. Ik ben verhuisd in 1954.


Datum: 31-03-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Trui, Matty v.d. Zanden wees mij er al op 02 januari 2007 op dat dit de Sophia van Wurtemberglaan is.


Datum: 04-01-2010
Naam: Paul de Wit  
img

Klopt helemaal. Het begin van de Sophia van Wurtemberglaan. Het gangetje naast het café inlopend, kwam je uit in de papierfabriek van Bührmann.


Datum: 18-07-2011
Naam: Peter Tilburgs  
img

Tot midden jaren 70 werd café 't Vonderke uitgebaat door Guus en Riet Pruijsen. Je kon er een gezellig potje kaarten, 'n partijtje biljarten en Riet was een goede kokkin voor een kleine maaltijd (o.a. 'n spaanse uitsmijter; goulash en daaroverheen twee gebakken eieren). Vooral voor degenen die "op kamers woonden" was dit een verlengde huiskamer. Ook kwam het middenkader van Philips op vrijdag na werktijd nog langs om "af te schakelen".


Datum: 17-08-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

De huizen links staan in de Sophia van Wurtemberglaan. Sophia was de eerste echtgenote van Koning Willem III; haar naam is vernederlandst. De hele buurt vanaf de voormalige overweg van het Bels lijntje op het Lodewijk Napoleonplein tot aan de Hoogstraat draagt vooral namen van vrouwen die getrouwd waren met de koningen van Nederland vanaf 1815. Het witte gebouw rechts is was/is een horecagelegenheid die aansluit bij de bebouwing van het Lod. Napoleonplein. Vroeger was het plein een grote lege vlakte en ook verder was er weinig groen, behalve de Frederika van Pruisenweg. De Hendrik Casimirstraat is een zijstraat van de Sofia van Wurtemberglaan, de eerste rechts vanaf het plein.