EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8309

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Theresiaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Voormalige St. Theresiaschool, Genneperweg. (2)

Beschrijving

Rechts zat zo te zien een groenteboer. Ook dit is de Voormalige St. Theresiaschool a.d. Genneperweg. PNB001017111 (Hans)


Geplaatst op

02-01-2007

Reacties:

Datum: 03-01-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Bedankt voor de foto, ik heb nu bewijs dat ik op/in deze school hebt gezeten. Ik heb er zelfs nog wat geleerd.


Datum: 11-02-2007
Naam: Lucienne (vroeger Lucy) van Hout  
img

Ook ik heb een paar jaar op de Theresiaschool gezeten, ik denk van 1950 tot 1952. De groentenboer zat schuin aan de overkant. De naam ben ik vergeten.
Ik ben al heel lang weg uit Eindhoven (1961), maar wat leuk om deze site aan te treffen met al die herinneringen.


Datum: 13-02-2007
Naam: Frans Verhoeven  
img

De naam van de groentenboer was Ros.


Datum: 02-08-2007
Naam: IJsbrand van Maurik  
img

Volgens mij heb ik ook op die school gezeten. Ik woonde aan de Cavallilaan en zat op een kleuterschool dicht bij de lagere school. Op deze school heb ik één jaar gezeten. Ik had naar de jongensschool op de Laagstraat moeten gaan maar toen werd de eerste klas gemengd en kon ik naar deze school wat beter was omdat ik dan de Hoogstraat niet over hoefde te steken. Ik heb alleen de eerste klas daar doorgebracht omdat we naar Woensel verhuisden. Ik kan me nog een bakker herinneren waar ik tussen de middag wel eens een puddingbroodje mocht halen.
Ik heb het over de jaren 1966-1967. Mijn 'juf', juffrouw van de Ven, als ik wel heb, was een grote schat. Grappig om die foto te zien. Er gaat wel een lichtje branden nu!


Datum: 19-11-2007
Naam: Anneke (Annie) de Zeeuw  
img

Mijn twee zussen en ik hebben ook op de Theresiaschool gezeten, ik van 1947 tot 1952. Ik herinner me nog juffen Sterken, Croonen en Smijers.
Wij woonden op de Hoogstaat. Nu woon ik al jaren in België.


Datum: 07-12-2008
Naam: Mieke Broekx  
img

ik heb ook op de Theresiaschool gezeten bij zuster Hildegrardis, juf De Jong, juf V.d. Donck, juf Croonen en juf Smeijers.
Juf Annie v.d. Donck woonde voorbij de overweg richting stad. Juf Smeijers is later dement geworden, ik heb haar nog een paar keer opgezocht in Bladel, ze hield mij dan zo stevig vast en zei maar steeds, jij brengt mij terug naar de Lambertus hè. Maar dat kon natuurlijk niet.


Datum: 07-12-2008
Naam: Ida Wagemakers. Schriks.  
img

Wat ik mij vaag herinner is mevr. Van Dijk. Zij had een dochter die bij mij in de vijfde klas zat, dat was in 1954/55. Mevr. Van Dijk woonde in de Brederostraat, een zijstraat van de Spoorstraat. Wie kent haar ook of weet hier meer van?


Datum: 20-06-2009
Naam: Tonnie Vervoort  
img

Ik heb ook op deze school gezeten met mijn zus Ans vanaf 1959-60. Iedere morgen ging ik juf De Waal afhalen in haar Dafje want ze was verlamd en liep op stokken. Ik mocht ook op visite komen en kreeg appeltaart in een groot huis midden in de Hoogstraat naar de stad toe links. Ze woonde daar in. Een zeer lief mens.
Ik vergeet nooit dat juf Croonen zei dat ze niet van gedroogde pisbroeken hield en ze liep 's morgens langs de tafels om te ruiken. Ze had ook epileptische aanvallen en als ze dat kreeg moesten wij hulp halen.
We konden ook goed kleren naaien met de hand want dat konden de nonnen wel. Ik heb een pofbroekje moeten maken en we deden veel kussens borduren. Tegenwoordig kunnen ze nog geen knoop aanzetten. Achter in de speelplaats was een poort. Die ging naar het klooster waar de nonnen woonden die op onze school werkten. Mijn broer werd daar ook opgebaard toen hij was overleden. Vond dat toen best eng. De schooltandarts ligt ook nog diep in het geheugen net zoals bidden in de hal. In de eerste klas hingen allemaal zakjes met schoenslofjes. Ik hoop dat ik toch nog wat geleerd heb en daarom zonder taalfouten dit heb geschreven. Wij woonden toen in de Jan Hollanderstraat.


Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Groentenman Ros zat inderdaad op de Genneperweg; een zoon/dochter van hem is nog een zaak begonnen in de Bennekelstraat. Zelf is Ros verhuisd naar het Genderdal (Donizettilaan), een winkel met bovenwoning. Ik ben lang bevriend geweest met zoon Rene; benieuwd hoe het met hem is


Datum: 23-03-2011
Naam: Ghislaine van Geffen  
img

Wat leuk om dat te lezen. Mijn 5 zusjes en ik hebben ook op die school gezeten. Wij heten met onze achternaam Philippe. Mijn zusjes zijn: Toos, Gusta, Franca, Riekie en Ans.


Datum: 20-04-2018
Naam: Agnes Heesakkers  
img

Tonnie Vervoort, ik herinner me ook nog die opgedroogde pisbroeken bij juf Croonen. Toen ik dat las zat ik weer bij haar in de klas (helemaal boven in de school).


Datum: 20-04-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zo te zien aan de commentaren is dit vroeger een lagere school geweest. Zelf zat ik in 1972 op deze school, maar toen was het een MEAO-school.