EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8319

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Genneperweg. (1)

Beschrijving

Genneperweg met de muur van het oude kerkhof.


Geplaatst op

03-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Achter de groene poort verderop op de foto is het elke zaterdagmorgen een gezellig treffen van allerlei soorten mensen. Emmaus opent dan zijn poorten. Er wordt gekocht, koffie gedronken, gepraat en gelachen over van alles en nog wat en er worden vriendschapsbanden gesmeed.


Datum: 17-01-2007
Naam: Truus van Valen  
img

De St Theresiaschool lag verder dan de groene poort. Je had eerst de speelplaats en de school lag dan rechts. Bij de fietser had je ook nog een ingang naar de kleuterschool.
Ik ben jaren naar beide scholen gegaan vandaar.


Datum: 09-02-2007
Naam: Theo Pluijm  
img

Je hebt helemaal gelijk Truus, omstreeks 1955 heb ik daar ook op de kleuterschool gezeten, Veel weet ik daar niet meer van, maar volgens mij waren de juffen toen nog nonnen.


Datum: 09-02-2007
Naam: Truus van Valen  
img

Ja Theo toen waren de meeste juffen nonnen. Ik zat er ook rond die tijd.


Datum: 18-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Dat kleine poortje bij de schouder van de fietser rechts gingen wij in 1946/'47 door naar de kleuterschool. De kleuterschool lag naast de pastorie van de Lambertuskerk en was ook van de nonnen. Ik geloof dat het kloostergebouw er nog staat. Wij werden als kleuters opgehaald vanuit de Bennekelstraat en dan gingen we in rijen mooi naast elkaar, onder toezicht van enkele ouderen, naar de school op de Genneperweg (tussen Hoogstraat en Genneperweg).


Datum: 11-04-2007
Naam: Erik Braun  
img

Ik heb inderdaad les gehad van de nonnen (zuster Odilia-Marie) op de kleuterschool. De ingang was bij de boog in de muur. Daar was de groene poort. Je moest toen van die leren sloffen aan om de goedgeboende vloeren niet te bevuilen. In het schooljaar 1961-1962 werd er voor het eerst geƫxperimenteerd met het Montessorionderwijs op deze kleuterschool.


Datum: 05-08-2007
Naam: Lia van Valen  
img

Ik heb ook op deze kleuterschool gezeten bij juffrouw Hertzbergen, er zaten dus niet alleen nonnen. Ik kan nog het gevoel oproepen dat je door die poort naar de school moest lopen, eenzaam omdat je moeder bij de poort moest blijven staan. Ik heb nog een foto van mijn broer en mij onder een heiligenbeeld. Truus ben je familie van mij? van de van Valens uit Gestel?
<<< even een mailtje naar Truus sturen! (Peter) >>>


Datum: 14-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Ik heb in schooljaar 1957/1958 ook op de kleuterschool gezeten, bij de hoofdzuster, Regenita. Er waren ook juffen die geen non waren, ik herinner me de naam van juffr. Tas. Bij de muur /poortje van de Genneperweg was een klein speeltuintje en op de speelplaats mocht je spelen met oude motor- en autobanden. De kinderen uit de parochie van Maria Middelares werden bij die kerk opgehaald door de leidsters, maar we maakten er een sport van om stiekem via de gangetjes en de Arcadeltstraat naar school te lopen en zo aan de begeleiding te ontsnappen.


Datum: 14-04-2011
Naam: Henk Willemsen  
img

Rechts bij dat kleine poortje ben ik ook op de kleuterschool geweest in de 60 er jaren. We moesten vaak kleien met zo'n brok grijze klei, waar je met je duim een kuiltje in moest maken om te vullen met water. Dan bleef de klei bruikbaar voor de volgende klas. Ook moesten we vaak plakken met van die gom-flesjes met zo'n smeertuitje. Ik vond het een saaie tijd. we kregen les van nonnen, ik herinner me nog steeds dat ik ze vond stinken.