EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8321

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Overig Voetbal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalploegje Pastoriestraat.

Beschrijving

Deze foto vond mijn vader tussen ouwe kiekjes. Het is het voetbalploegje van de Pastoriestraat. Hij wist niet meer precies het jaartal maar hij denkt ongeveer 1944. De namen wist hij nog wel allemaal. Staand v.l.n.r.: Henk van der Aalst, Joop Lamers, Edi van den Akker, Tonny Toirkens. Gehurkt v.l.n.r.: Tonny van Aalst, Jan Kiviets, Geraar Geerings, Harry van den Akker, Jan de Beer.


Geplaatst op

03-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Tonnie Toirkens, hier bovenste rij geheel rechts, is geboren 1932. Zijn ouders woonden aan de Pastoriestraat 2, Eindhoven. Op de gok af dat Tonnie 12 jaar was, zou de foto van rond 1944 kunnen zijn.


Datum: 02-01-2016
Naam: Geert Kivits  
img

Ik ken ze allemaal, op Jan de Beer na. De meesten zaten bij mij op school. Met de 2 v/d Aalst vaak stiekem sigaretten gerookt, met Geraar Geerings en Tinie van Es waren we vaak samen aan het spelen met bolderwagens. Ik weet nog dat, tijdens spelen met pijl en boog, Tonnie Toirkens Harrie van den Akker een oog uit schoot. Ik ben 82 en ben benieuwd welke er niet meer zouden zijn. Ik woonde van 1941 tot 1948 in de Pastoriestraat 49. Dat was 4 huizen voor de Schoenmakerstraat. Als er iemand is die iets weet over bovengenoemde personen heb ik graag een bericht. Groetjes Geert