EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8369

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Strijp, St Trudo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Trudokerk, bouwsel in de tuin

Beschrijving

Lange tijd stond dit bouwsel in de tuin van de pastorie van de Trudokerk. Het verhaal gaat dat het gemetseld is door de hobbyist pastoor Werners, die daarmee een aanzet wilde geven aan de herbouw van zijn kerk, of daarmee zijn ervaring wilde opkrikken. Gezien de omvang en de kwaliteit lijkt me dat nogal onwaarschijnlijk. Ik heb het nu niet meer aangetroffen, wanneer is het verwijderd?


Geplaatst op

05-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-04-2007
Naam: Gerard Bruggink  
img

Dit bouwsel (is het niet een overblijfsel van een eerdere St.Trudo kerk, dus echt heel oud) staat er echter wel degelijk nog. Een oud pad vanaf de achterzijde van de kerk, voorbij het kerkhof, leidt hier naartoe. Het bouwsel is inmiddels wel helemaal overwoekerd. Iets verder, tegen de schutting van de rolschaatsbaan, staat ook nog een oude Lourdesgrot.


Datum: 18-04-2007
Naam: Tiny van Dooremolen  
img

Gerard vergist zich: het bouwsel in de tuin van de Trudokerk is niet van een eerdere kerk: die stond aan de overkant van de Strijpsestraat.
=== zie foto 849. (Red.) ===


Datum: 05-07-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Zijn er nog foto's van die oude pastorietuin? Ik heb me laten vertellen dat die vroeger prachtig was, compleet met staties. Nu is er helaas niet meer van over dan een stukje verwilderd bos waarin ook een paar bijenkasten staan.