EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

Niet bekend

Bijdrager:

Niet bekend

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img

Beschrijving


Geplaatst op

01-01-1970

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-06-2008
Naam: Bert Hof  
img

Ik ben vanaf mijn geboorte opgegroeid in de Halvemaanstraat (no 201), tegenover de Apeldoornstraat. Eind '52 zijn we overigens naar een nieuwe en veel luxere woning in Stratum (Bonifaciuslaan, destijds 44; nu 74) verhuisd voor, ik zal het nooit vergeten, de duizelingwekkende huurprijs van HFL. 64,00! Ik heb me altijd afgevraagd, net als bij de Amsterdamse Halvemaansteeg, waar die idiote straatnaam vandaan kwam en nu zijn we er uit. Ergens in/tussen mijn boekenstapels ligt nog de roemruchte Roblas-atlas met historische Brabantse stafkaarten uit het begin van de 20e eeuw. Als ik hem boven water heb ga ik gauw eens op zoek naar die mistieke Halvemaanse waterpartij, RHCe bedankt!


Datum: 09-09-2013
Naam: Cas van den Eijnde  
img

Beste mensen, even wat recht zetten. De kaart hierboven is geen Eindhoven, maar Heeze. Het is namelijk zo, ik heb deze kaart ook een paar maal, ook nog in kleur, er staat op: "Groeten uit Heeze, Waterpartij de Halve Maan". Dat is de Dommel bij het kasteel in Heeze. Je kunt nu nog zien dat de foto hier in Heeze is gemaakt en dus niet in Eindhoven.
Groetjes vanuit Heeze, CAS


Datum: 10-09-2013
Naam: Bert Hof  
img

Beste Cas,
Ik herken de scene, die echter niet bij het kasteel maar bij de weg genaamd Rul ligt. De verbreding van de zandvang in de Kleine Dommel is tegenwoordig grotendeels dichtgeslibt. (exacte lokatie naast de visvijver nabij SBB-centrum "De plaetse").


Datum: 10-09-2013
Naam: Cas van den Eijnde  
img

Nou Bert als je dat denkt, van mij mag het, maar het is echt de Dommel langs het kasteel en nergens anders. Mocht je het nog niet geloven bel me, of mail even, boystones@upcmail.nl


Datum: 10-09-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Heren, het is duidelijk dat deze foto niet in Eindhoven is genomen. Bij ons zat het misverstand in de naam die boven de foto staat, in Eindhoven was ook een waterpartij die de Halve Maan werd genoemd en wel in Strijp, nabij de Halvemaanstraat die hiernaar vernoemd is.
EiB plaatst in principe geen foto's van buiten haar stadsgrenzen en zal daarom deze foto binnenkort verwijderen.
Het lijkt mij verstandig als jullie met elkaar een afspraak maken om samen eens in deze prachtige omgeving te gaan wandelen om de situatie ter plekke te bekijken.
En als ik hier ook een steentje aan bij mag dragen, hierbij: Het water op de foto heet niet de Dommel maar de Kleine Dommel, ook wel de Rul genoemd. Bert spreekt van de straat die de Rul heet, dat is ook de naam van de rivier of beek, hoe je het ook wilt noemen.
De Kleine Dommel komt Eindhoven binnen in Tongelre, iets voor de Colse Watermolen en mondt uit in de Dommel achter het kasteel Eckart. De Kleine Dommel vormt de grens tussen Tongelre en Nuenen.
De Dommel komt Eindhoven binnen bij de Klotputten in Gestel. Deze Dommel vind je nergens in Heeze.
(Tini van Rooij redactielid EiB)


Datum: 11-09-2013
Naam: Cas  
img

Oo jawel Tini, in Heeze hebben we de Kleine Dommel en de Sterkselse Aa, en die komen samen bij elkaar, achter het kasteel. Zo, dan hoop ik nu dat het probleem??? is op gelost. groetjes vanuit Heeze, Cas


Datum: 16-09-2013
Naam: Bert Hof  
img

Cas, ik geloof je best. Waarschijnlijk een misverstand door de vreemde opnamehoek vanaf het kasteel, want de beek, alias slotgracht, is niet zo breed als de afbeelding doet voorkomen.
Vr.gr. Bert


Datum: 17-11-2013
Naam: c v d eijnde  
img

nee natuurlijk lijkt het niet zo breed, ik zou toch eerst maar eens gaan kijken in heeze , en jawel hoor langs het kasteel via de bos laan , ziet u twee wateren die daar samen komen en dat is nu net dat brede stuk, de halvemaan. dus ik zou zeggen eerst gaan kijken en dan de beoordeling geven,van dit toch wel zo schoon stukske van heeze,, groetjes, cas


Datum: 18-11-2013
Naam: Redactie  

Wij verzoeken de heren Van den Eijnde en Hof de discussie per e-mail voort te zetten. Zoals al eerder op deze pagina vermeld is de foto niet in Eindhoven genomen en zal deze binnenkort van de site worden verwijderd. Tot a.s. dinsdag heeft u de gelegenheid de nodige gegevens over te nemen, daarna is hij definitief weg. Wij rekenen op uw begrip.
Tini van Rooij, Redactielid EiB.