Fotonr.: 8384
Bijdrager Jac van Dijck
Jaar: 1969
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stratumsedijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Stratumsedijk, pand Vlemmings.

Beschrijving Uit ons oude bedrijfsalbum. Een foto (na een verbouwing in 1938) van het pand van Vlemmings. Let op de 2 pompen. De foto is in 1969 gemaakt.
Geplaatst op 06-01-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 09-01-2007
Naam: Erie Coolen img

Zat daar rechts onder niet kapper Jansen met zijn zaak? Hij is in ? naar Amerika gegaan met de boot en heeft daar rondreisjes georganiseerd.


Datum: 16-05-2007
Naam: Huib Vredegoor img

Links zie je nog net de inrit van Garage Vlemmings, dan het portiershok, een pand dat niet bij de garage hoorde met een onderdoorgang als nooduitgang van de werkplaats die dwars achter alle panden doorliep. Links van ingang had je inderdaad een kapper zitten en dan kwam de showroom over de breedte van 2 panden met daarboven 2 bovenwoningen.


Datum: 03-09-2007
Naam: Mevr. Bruynen img

Je ziet links inderdaad de ingang en daarboven was destijds het kadaster gevestigd. Daartussen zat kapper Jansen met zijn altijd extreme auto's. .mooi.. Boven de showroom woonde ook mevr. Vlemmings. Ik spreek over jaren 60 en 70 er was ook een ingang via korte Geldropseweg naar het magazijn en een nooduitgang aan Stratumsedijk. Ik heb er gewerkt van 1964 tot 1973. Zij waren dealer van Chevrolet, Vauxhall en Bedford.


Datum: 03-09-2007
Naam: Mevr. Bruynen img

Naast Vlemmings had je ook nog café De Oude Gevel en werd de Vox met Willy van Hoof en Jackie ??. Ook heeft daar een tijd Gijs van den Biggelaar ingezeten die uit café de Lichtstad kwam. Tegenover had je de amazoneclub van Joke van de Moosdijk die helaas is overleden. Zeer gezellig was dat daar. Dat stuk Stratumsedijk was destijds het uitgaanscentrum voor gay en lesbiennes.


Datum: 04-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Bij diverse acteurs van de toneelgroep Proloog was de Joke bar, naast de Paardestal, een geliefde uitgaansgelegenheid. Het was er inderdaad altijd gezellig.


Datum: 04-09-2007
Naam: Mevr. Bruynen img

De paardestal lag net over de brug richting Stratumseind en Joke bij kruispunt Korte Geldropseweg. Bij de paardestal ging je altijd stiekem want in die tijd begrepen de z.g. Heteros het niet altijd. En je kon er achter uit, terwijl bij Joke wel iedereen kwam en dat wel accepteerde. Tja..de mens


Datum: 04-09-2007
Naam: Fanny Bovers img

Zat de Joke bar niet op de Aalsterweg even voorbij van Beek de drogisterij, dit was de vrouwelijke variant op de Paardestal.


Datum: 04-09-2007
Naam: Mevr. Bruynen img

Ja, daarvoor zat de Joke bar op de Aalsterweg en is toen verhuisd naar de Dijk en heette de Soos, wat ze daarna veranderden in de Amazoneclub. Op de Aalsterweg had je ook de Sufrano bar van Susie en Francien. 2 varianten van de Paardestal. Susie zit nu vlakbij de Woenselse markt en heet de Shakespeare.


Datum: 05-09-2007
Naam: Hans Vlemmings img

Joke van de Moosdijk heeft ook nog een tijdje een bar gehad in Spanje, ze was een zuster van de kruidendokter.