EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8420

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, Mariaschool Begoniastraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rapport Mariaschool, Begoniastraat.

Beschrijving

Mijn rapport met tweemaal een rode tien voor godsdienst. Dit kreeg je als je, zoals je ook kunt zien, "30" maal naar de H. Mis was geweest.Ik herinner met het nog als een hele opgave. Iedere morgen voor school naar de mis. Maar ik had wel een rode 10.


Geplaatst op

07-01-2007

Reacties:

Datum: 07-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, Thérèse, dat waren voor mij ook altijd mijn enige tienen op mijn rapport.
De katechismus moet ik thuis leren achter de gesloten schuifdeuren in de kamer.
De ochtendmis (kindermis om half acht nog voor school) moest ik ook naar toe en heb daarmee ook steeds een extra prentje verdiend van de pastoor.
Moet wel gek lopen als wij niet in de hemel komen !!!!!


Datum: 14-02-2007
Naam: Thea Wasser  
img

Naar alle waarschijnlijkheid heb ik ook daar op school gezeten. In april 1952 ben ik vanuit Mierlo-Hout in de derde klas op de Mariaschool gekomen. Ik herinner me nog Juffrouw Peters, v.d. Loo en Men. Peters in klas 8. In de derde klas heb ik een zuster gehad. Mijn zus Suus heeft daar vanaf klas 1 op school gezeten. En elke dag naar de kerk.


Datum: 15-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Therese, is het nog wel goed gekomen met rekenen? Typisch voor die tijd dat godsdienst als eerste op het rapport vermeld stond.


Datum: 15-02-2007
Naam: Petra van den Heuvel  
img

Er waren eigenlijk maar twee vakken waar het eerste naar gekeken werdt als je je rapport mee kreeg, dat waren Gedrag en IJver. Als deze maar goed waren.


Datum: 23-02-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Ik heb een identiek rapport, getekend door dezelfde nonnen. Zr.Juanina is gestorven toen ik een jaar of tien was. We moesten met de hele school, klas voor klas gaan kijken naar de opgebaarde zuster. Ik heb daar nog weken nachtmerries van gehad. Het schooljaar 1951-1952 zat ik in de 4e klas. Na zuster Juanina kwam zuster Marie Guiseppino


Datum: 27-08-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Jij kreeg een rode 10, maar ik heb in de 5de klas bij juffr. v.d. Loo een rode 4 voor gedrag gekregen omdat ik met Vastenavond met potlood een snor op mijn gezicht had getekend. Dat kon echt niet toen. Werd uit de klas en naar de hoofdzuster gestuurd. Maar ja carnavallen doe ik nog steeds ondanks die rode 4.


Datum: 18-04-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Het valt me nu pas op, dat het rapport steeds ondertekend werd door mijn vader en niet door mijn moeder. Was dat in die tijd misschien gebruikelijk? Thea, mijnheer Peters is te zien op foto 14275.