EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8435

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Tramwegen

Onderwerp 3.:

Trams

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Meijerij.

Beschrijving

Dit is een lokomotief van de tram, waarop ons opa nog conducteur is geweest. Rond 1937 verdwenen de trams uit het straatbeeld en werden vervangen door bussen. Dus werd ons opa buschauffeur.


Geplaatst op

07-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Op de achtergrond is de tramremise aan de Tramstraat te zien.


Datum: 10-01-2007
Naam: Jan Jacobs  
img

Werden de locomotieven naar Burgemeesters vernoemd?


Datum: 10-01-2007
Naam: Peter Vermeulen  

De meeste locomotieven hadden de naam van een plaats bv SCHIJNDEL, ST.MICHIELSGESTEL, VUCHT, 's HERTOGENBOSCH (en nog veel meer). Verder kwam ik op internet bij stoomtramlocomotieven ook NOORD-BRABANT tegen en als uitzonderingen: J.F.POMPEN V.STERKSEL en J.T.M.SMITS VAN OIJEN


Datum: 11-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kennelijk een gewoonte om locomotieven naar plaatsen te noemen. Wie kent er niet het rangeerlocske ut Oerske dat elk jaar de Stadspins binnentrok om 14.11 uur op de carnavalszaterdag. Genoemd naar het tegenwoordige Veldhovense kerkdorp Oerle.


Datum: 11-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Klopt Ben, dat was de serie 200, 'De Sik'. Indertijd is dit lokje in Best voor aan de langste personentrein ter wereld gekoppeld en zo naar Eindhoven gesukkeld. Alsof dat dat kleine Sikje het hele spel trok.


Datum: 30-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Giovanni, er stond letterlijk op de Sik ”ik duwde de langste trein”. En de Sik was uit de 300 serie en had volgnummer 302. De langste trein werd door een loc uit 1600 serie (1607). Ik heb dat feest ook meegemaakt en stond bij de overweg waar nu het viaduct van de Anthony Fokkerweg is. Daar had de trein nog een behoorlijke snelheid. Ik kan er helemaal naast zitten maar de trein kan in Best niet stil gestaan hebben.


Datum: 01-07-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

De doorkomst van de langste trein heb ik vanuit mijn tuin bekeken, ik woon tegenover het station van Best. Stoppen in Best heeft deze trein beslist niet gedaan want deze was nooit meer, met deze lengte, op gang gekomen. De Sik zal bij het eindpunt in Eindhoven geholpen hebben om de los gekoppelde treinstellen, van de langste trein, te verplaatsen.