EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

850

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Hastelweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Poortgebouw Schippershof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schippershof en omgeving.

Beschrijving

Tussen Hastelweg 96 en 98 lag een onderdoorgang naar het Schippershof. (RHCe 0027076)


Geplaatst op

25-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-03-2006
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Rechts op de foto het huis, waar ik vanaf december 1949 met mijn ouders, zusjes, opa en oma (resp.overl.1951, 1956), tante Anna (verhuisd naar Theresiapension 1955?) en in de weekenden ome Jan (verhuisd naar Roermond 1956) tot augustus 1965 heb gewoond.
Een hele gezellige woonbuurt, waar ik nog vaak met plezier aan terug denk.


Datum: 22-07-2006
Naam: Wiel Ramakers  
img

Links op de foto woonde de fam. Linders sinds 1935. Wim Linders had een kapperszaak in de voorkamer.
Ik heb Annie Linders leren kennen in 1941. Na de oorlog naar Indie met de Mariniers. In '47 teruggekeerd, getrouwd en daarna even in de Hendrik de Keijzerlaan gewoond. Daarna zijn we vertrokken naar Canada, inmiddels 65 jaar getrouwd en nog steeds verliefd.


Datum: 23-08-2006
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Grappig om te zien, wij woonden t.o. het andere tunnneltje waar de fam. v.d. Kerkhof woonden.
Zij hadden oma van Geffen in huis die ziekelijk was. Oma had 4 dochters in het klooster (en een priesterzoon) die naar huis mochten komen als moeder bediend werd. Kan me herinneren dat er vaak bediend werd. Waar de fam. Linders woonde is later de fam. van Snepscheuten(?) komen wonen. Mientje zat bij mij in de klas op de lagere school en als ik me goed kan herinneren was ze rossig en heel slim.


Datum: 25-08-2006
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Leuk van je te horen Christine. Ik moet nog wat rechtzetten en melden dat wij niet op 96 maar op 106
tegenover timmerfabriek Kooijman gewoond hebben, maar dat was dezelfde situatie met een tunneltje aan de Blazerstraat.Naast ons woonde links de fam.v.d.Snepscheut met 4 dochters en 1 zoon:Mien, Joke, Christa en ? en Ad. Rechts van ons de fam.Rooijakkers met 4 zoons en 1 dochter.:Henk, Peter
Christien, Antoon en Kees 4 van hen wonen net als ik en mijn zus Marijke in Veldhoven.Onze jongste zus Joke woont in Eindhoven. Mijn moeder was de jongste dochter van Nol Spaan die tot december 1949 een groentewinkel had op de hoek van de Loggerstraat. Mijn vader was Jan Derkx, velen mensen in Strijp kenden hem omdat hij gehandicapt was en in een rolstoel zat. Hij heeft vele keren ons en andere kinderen uit de buurt van school gehaald.


Datum: 29-10-2006
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Mooie foto, ik was bijna vergeten hoe de Botenbuurt er vroeger uitzag!
Helaas herken je de huidige Botenbuurt niet meer terug, ten opzichte van de oude. Weet iemand misschien te vertellen in welk(e) ja(a)r(en) de Botenbuurt ook al weer vernieuwd is?


Datum: 17-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

1981 als ik me niet vergis, maar ik weet nog wel dat ik, als ik naar school [het gsg] fietste over de Botenlaan, dat toen nog de oude huisjes er stonden en dat was in 1983. Ik ben overigens geboren op Loggerstraat 18, waar m'n pa en ma op kamers zaten in een benedenwoning bij een ouder echtpaar Huub & Miet, die boven woonden.


Datum: 23-11-2006
Naam: Joke van Hout  
img

Ik vind het nog steeds jammer, dat ze het Schippershof afgebroken en niet gerenoveerd hebben. Als kind heb ik er heel wat weekenden doorgebracht bij mijn oom en tante op nr. 14. Ik ken nog wel wat namen van toen. In een van de tunnelhuizen woonden Marion en Cristel. Op het Schippershof mijn neven en nicht, Jan, Sander, Pim en Marian Smits. Riekie en Jose vd Linden.


Datum: 03-01-2007
Naam: Jan van den Hurk  
img

Ik woonde een eindje rechts van de tunnel op Hastelweg 86 naast Willem v.d. Brand, bekend van Brabantia, en daarnaast woonde Nol Spaan waar je altijd voor één cent een snoep kon kopen, rechts van de tunnel woonde vroeger de muzikale fam. van Hoof en links de fam. Linders. Jan Linders was een van mijn vrienden en hij kon heel goed solo op de gitaar spelen, zodat wij s'avonds weleens in de beemd met de van Hoofs samen cowboyliedjes gingen spelen en zingen, later is in de tunnel rechts mijn ome Trudo en tante Anna v. Gemert komen wonen. Rechts daarvan woonde Pukkie Smulders met zijn grote motor en daarnaast Werkhoven (buschauffeur), daarnaast fam.Dieters en daarnaast de Fam. Hoens, dan ons huis fam. v.d. Hurk. Mijn vader was suppoost bij het Katholiek Leven in Eindhoven, dan Fam. v.d. Brand dan Nol Spaan met z'n groentenwinkel en snoep, later is daar Cees en Cisca Verhoeven met hun groentenwinkel ingekomen en dan begon de Loggerstraat en tegenover ons had je de toentertijd bekende vishandel Vink en daarnaast opa Bel en het sigarenwinkeltje van Slegers. Rechts naast de Vink had je de houthandel van Heesterbeek waar we wel eens verstoppertje speelden en ons dan in de door hun gemaakte doodskisten verborgen, een eindje verder had je nog een houthandel en die heette Kooiman en voorbij de zwarte pad woonde de Fam. de Mus waarvan er een in den Hurk woonde en daar voor waarzegster speelde. Het laatste huis waar nu ongeveer de sanitairwinkel zit woonde de klompenmaker, zijn naam ken ik niet meer. Wat een tijd, wat een tijd!


Datum: 15-01-2007
Naam: Mieke van der Mierden (Bergmans)  
img

Ik woonde tegenover het andere tunneltje op de Hastelweg 91b. Was al vergeten hoe het eruit zag! Is sinds de nieuwbouw niet meer mijn oude botenbuurt. Ik kan me nog goed herinneren dat er een vrachtwagen op zijn kop lag aan de overkant! Als er iets gebeurde stond heel de wijk buiten te kijken!


Datum: 16-01-2007
Naam: Marjan Bouhuys-Bergmans  
img

Ik ben geboren op de Hastelweg 91b, dus het uitzicht was bijna zoals op de foto staat. Ik ben getrouwd in maart 1985, toen was de wijk net afgebroken en was de wijk weer in aanbouw. Dat is nog te zien op onze trouwfoto's. Mijn jongere zus, Mieke, staat hierboven. Misschien kan iemand zich de frietzaak herinneren van mijn ouders, Cor en Jet Bergmans. Ik zelf kan me er niets van herinneren want ik was 2 jaar toen mijn ouders met de zaak stopten.


Datum: 17-01-2007
Naam: Elly Bell-derkx  
img

Ik herinner me het zeker nog. Wij woonden hier tegenover tot 1967 op nr.106.
Op de hoek van de Blazerstraat. De frietzaak herinner ik me nog goed. In die tijd verkochten ze daar zakjes chips, jawel toen al, met daar in een piepklein blauw pakje. Daarin zat zout, wat je er naar eigen smaak wel of niet bij kon doen.
ik dacht dat de chips f.0.25 kostte, maar dat weet ik niet zeker. Een heel enkele keer mochten we zo'n zakje te kopen. Foto's heb ik helaas niet.


Datum: 12-03-2007
Naam: Ger Linders  
img

Toen ik de foto zag kreeg ik een brok in mijn keel. Ik heb veel boodschapjes gedaan voor ons Opa Bijstervelt, die in de Sloepstraat woonde. Mijn jeugd was leuk, ik woonde zelf in Tongelre samen met mijn moeder en broers en zusje, en het geboortehuis van mijn vader staat er ook op, helaas. Maar wat ik lees over Cees en Cisca is gewoon kei leuk, en wat te denken van de SPAR destijds, alles vers en goed. Jammer dat de Schipperbuurt niet gerenoveerd is, want die buurt was DE uitstraling van Strijp. Voor mij als menneke was het een mooie tijd.


Datum: 13-03-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Ger, heb jij enig idee waarom we Cees Verhoeven Ceesje Por noemden?
Boodschappen van de Sparwinkel werden ook thuisbezorgd. Wat die man allemaal in een doos kreeg, ongelofelijk.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan van den Hurk  
img

Cristine, ik weet nog wel dat de eigenaar van de Sparwinkel v.d. Kerkhof heette. Mijn zus Trees was vriendin met het dienstmeisje van de Spar en deze kwamen wel eens bij ons thuis op Hastelweg 86 met een dochtertje van v.d. Kerkhof en deze heette Anja. Ik weet ook nog dat ik een hele grote vlieger gemaakt had. Er zat 32m hout in verwerkt. Hij moest buiten tegen het schuurtje staan want hij kon met geen mogelijkheid binnen, toen heeft v.d. Kerkhof mij gevraagd of ik hem op kon laten met een sjerp er aan waarop stond Kopen bij de Spar is Sparen bij de Spar en dit is me een keer gelukt, daarna knalde hij tegen de grond en was aan diggelen, wat was dat toch een leuke tijd vooral het spelen bij jullie achter in de Bimd waar wij hutten bouwden en af en toe wel eens hele gevechten hielden om 'n hut te veroveren, we hadden er gewoon geen erg in om 's avonds op tijd voor het eten thuis te zijn wat dan resulteerde in straf en vroeger naar bed, maar we zijn er nooit te slechter om geworden.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan van den Hurk  
img

Beste Ger, ik lees net een stukje op Eindhoven-in-Beeld. Jij praat over Bijsterveld en over de fam. Linders. Ik was bevriend met Jan Linders die heel erg leuk gitaar kon spelen, en zijn broer Berry die bij Firma v.d. Ven hoek Gagelstraat Willemstraat als klerk werkte. Ik ben nu 76 jaar en kwam ook wel eens bij Bijsterveld. Zij hadden hun achtertuin tegen onze achtertuin, er was alleen een gangetje tussen, dat gangetje bij hen liep dood. Bij hen was de laatste poort van de tuin, in de oorlog hadden zij ook een schuilkelder in die tuin, wij hebben daar diverse keren ingezeten als er gebombardeerd werd. Mijn grootvader was schoenmaker en wij maakten ook de schoenen voor de fam. Linders, zodoende kwam ik wel eens bij hen thuis. Ik woonde op Hastelweg 86 een eindje rechts voorbij de tunnel, 2 huizen voor de groentenwinkel van Cees en Siska Verhoeven. De buren van Bijsterveld heetten Jan en Janske Dekkers. Jan was scheidsrechter bij de voetbal en de jongens van Bijsterveld waren ook voetbalfanaten van Brabantia, ik weet ook nog dat er iemand van Linders verkering had met iemand van Bijsterveld, en dat pa Bijsterveld een heel erg vindingrijk iemand was, hij had altijd wel weer het een of ander uitgevonden wat hij dan met veel trots liet zien, een leuke en vriendelijke man was het. Van de vader van Linders weet ik eigenlijk niet veel maar de moeder was volgens mij een heel erg lief, vriendelijk en bezorgd vrouwke.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Dat tunneltje liep naar het Schippershof, ik kan mij herinneren dat ik daar vroeger met het bevrijdingsfeest altijd ging dansen, het was er altijd gezellig maar de buurt vond het niet zo leuk als er jeugd uit de Bennekel kwam.
Het liep er nu en dan uit de hand omdat we niet gewenst waren, we kwamen namelijk uit de Bennekel!


Datum: 13-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Jan, als ik het goed heb, was het; kopen bij de Spar is sparen bij de koop!


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan van den Hurk  
img

Sorry Wil, dat zal inderdaad wel Sparen bij de koop geweest zijn maar een ding is zeker, je vergeet deze dingen uit je jeugd nooit meer, ik heb zelfs later nog zo'n vlieger (in de vorm van een vliegtuig) in een verkleinde uitvoering gemaakt en daar heeft mijn zoon Peter bij een vliegerwedstrijd in Veldhoven de eerste prijs mee gewonnen.


Datum: 16-03-2007
Naam: Ger Linders  
img

Misschien nog leuk om te weten, Bijstervelt uit de Sloepstraat 5, was ook echt BijstervelT met T op het einde. Ons Moeder willie heeft me vaak verteld over de schuilkelder.


Datum: 16-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Was het niet zo dat Coen Dillen heel vroeger ook op het Schippershof woonde je weet wel onze TOP scoorder allertijden?


Datum: 17-03-2007
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Dat klopt volgens mij. Er heeft een Dillen gewoond op de hoek van de Blazerstraat en het Schippershof. En wat was het hier kei gezellig tijdens de voorbereidingen en de bevrijdingsfeesten zelf hier. Dat was het trouwens langs heel de lichtjesroute. Er woonde ook nog een fam.van Hout, vam Lierop, Vermeulen, Brands, van der Linden, van de Tillaart, Smits, Jonkers(?), van den Wildenberg en niet te vergeten fam. Neutkens met het prachtig versierde huis tijdens de lichtjesroute. In de achterste kamer boven het tunneltje stond ik en mijn zussen Marijke en Joke uren te kijken naar het verkeer wat onder ons huis doorkwam. En ons pap en ons mam maar denken dat we al in bed lagen. Ons mam, Nelly Spaan, de jongste van de 6 kinderen van groenteboer Nol Spaan, en getrouwd met Jan Derkx, die velen van jullie nog wel zullen kennen omdat hij al jong ziek werd en is de rolstoel zat. Zij is begin jaren tachtig in Veldhoven komen wonen aan de Lei. Later verhuisde ze naar de aanleunwoninkjes van de Meerefelt. Van hieruit werd een busreis naar de lichtjesroute georganiseerd. Ze vond het niet zo leuk als vroeger. Nee, er was ook niet zoveel muziek. Geen mensen dansend op straat. Wel heel leuk om zoveel reacties te lezen van al die bekende mensen vanuit Strijp.


Datum: 31-05-2007
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

Ook ik heb op de Hastelweg gewoond maar op het nieuwe gedeelte waar nu de grote Albert Hein staat op nr 148 en vond het schippershof helemaal geweldig. Daar kon je zo fijn belletje trekken en je achter de muurtjes je verstoppen en deuren met een touw aan elkaar binden. Leuke tijd, met de familie Bergmans, daar gingen we wel eens friet kopen en familie van Werkhoven de buschauffeur. Die hadden een zoon Theo en een dochter. Theo was nog een vriend van mijn man en bij de groenteboer daar ging ik dropjes kopen voor 2 cent. En de Spar daar ben ik vaak geweest. Ik kan me nog herinneren dat ik daar me 1e bekeuring kreeg om dat ik op de stoep fietste. Cristien was vroeger volgens mij leidster van de kabouters op de Strijpsestraat waar ik ook nog bij ben geweest. Naar de Familie Bouman ging ik vaak naar toe daar was het gezellig, een groot gezin. Ik heb daar gewoond tot 1968. Een leuke tijd was dat


Datum: 31-05-2007
Naam: Jan v.d. Hurk  
img

Beste Marlou, ik heb heel lang op de hastelweg 86 gewoond en kan me niet herinneren dat waar nu Albert Hein staat, dat daar huizen stonden. Het laatste huis op de Hastelweg was van de klompenmaker de naam weet ik niet meer en er tegenover was het huis van Panken ('n bakker)Waar A.H stond was de plas van verhoeven waar wij altijd speelden.


Datum: 01-06-2007
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

Waar de Albert Hein nu staat heeft er vroeger een groot huis gestaan, daar ging ik wel eens spelen. Het was een heel groot huis met volgens mij een bedrijfje, ik dacht Smits, maar weet het niet zeker. Daarnaast was een chocolade- of ijsfabriekje, ook dat weet ik nog. En Benjamin de Jong van die ijzerafval. Ik woonde aan de andere kant, die huizen staan er nog, blokken van vijf huizen.
Ik heb daar de buurt wel afgestroopt. Op de Hastelweg zat slager van de Broek. En bakker Panken was onze bakker. Die oudste dochter is toen in Veldhoven gaan wonen, ze heet Annie dacht ik en stond in de winkel. De sigarenwinkel op het hoekje voor mijn vader, die rookte pijp. En de café en een winkeltje waar ze naaigaren en wol hadden.
En een stoffeerder v/d Pas. Die plas kan ik me niet herinneren.


Datum: 03-06-2007
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

Ik heb me in de naam vergist, die mensen heetten Goudsmit op de hoek Botenlaan Hastelweg.
En moesten toen verhuizen volgens mij om dat Albert Hein er kwam. Welk jaar dat was weet ik niet meer, volgens mij woonde ik daar niet meer, ik ben van daaruit getouwd in 1967.


Datum: 04-06-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Op de hoek Limburglaan / Hastelweg zat de firma Kersten, een schroothandelaar. Goudsmit met zijn magneten zat op de hoek Zeelsterstraat / Bredalaan. In het voormalige pand Timmerfabriek van Tuijn.


Datum: 04-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Ik heb zelf op het Schippershof gewoond (op nr. 1, Hoek Bomstraat) en heb daar een keigezellige jeugd doorgebracht. De lichtjesroute en de bevrijdingsfeesten waren onvergetelijk. Ze werden georganiseerd door de Oranjevereniging Schippershof, die ook elk jaar een reisje voor de kinderen organiseerde. Ik herinner me reisjes naar De Efteling en Bosbad Hoeven o.a. Ook de plofflessen Exota, die dan in de zwemtas zaten en de rij met bussen, die in de Aakstraat geparkeerd stonden voor de grote dag vergeet ik niet meer.
Ik was kameraad met Jos de Natris en Johan Voorkamp, die in het eerste stukje Bomstraat woonden en met Bert v.d.Kerkhof (nu nog trouwens) die inderdaad woonden in het huis op de foto. De familie Dillen (inderdaad van Coen) woonde op de hoek van de Blazerstraat en het Schippershof. Op het Schippershof zelf woonden enkele grote families, zoals de familie van Elderen, de familie van Lierop en de familie Neutkens. Later zijn wij verhuisd naar de Loggerstraat, niet veel verder weg. Zelf woon ik nu al bijna dertig jaar in Son. Mijn broer Tiny woont overigens nog wel in Strijp, zij het niet meer in de Botenbuurt.
Maar op familiefeestjes wordt er nog dikwijls gebuurt over die goeie ouwe tijd in de Botenbuurt. Jammer, dat er van het ouwe eigenlijk niks meer is overgebleven. De Botenbuurt roept nog vele herinneringen op.


Datum: 08-06-2007
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

Hallo Jan, ik denk dat je wat ouder bent dan ik. Ik ben van 1946 dus net na de oorlog en heb die tijd niet meegemaakt. Ik kan me ook nog goed herinneren die ronde huisjes, dat was een kamp of zo. Ik ben daar kort op school geweest, daar was volgens mij een kleuterschool. Weet jij daar misschien nog iets van of iemand anders, dat zou leuk zijn. Volgens mij heette ze juffrouw Toos.
Ik hoop dat er nog meer bekenden op deze site komen. We hebben het al veel mensen verteld.


Datum: 12-07-2007
Naam: Pierre van Lierop  
img

Mijn Tunneltje......Zo staat het in me gedachten geschreven. Er is daar zoveel met me gebeurd in de jaren dat ik boven de Blazerstraat geslapen heb op nummer 108. Terwijl ik de foto zag had ik meer dan een brok in me keel, waar is die mooie tyd gebleven van toen. Al de heringeringen komen weer boven van Blijdschap, Vreugde en Verdriet. Heel wat jonge jaren heb ik gewoond in de Botenbuurt van Schoenerstraat nr 10 tot Hastelweg 108, van Bakker Panken tot de Profimarkt, van de beemd tot het Kraaiennest. Door omstandigheden verhuisd in 1974 geloof ik, maar als het aan mij lag meteen weer terug en alles overnieuw, zeker de zondag dat ik me Opa op mocht gaan halen in het Hemeltje (Kerkakkerstraat). Of jaja met me Vader mee met zijn Bakfiets en later de Spijkstaalwagen weekbladen bezorgen.


Datum: 13-07-2007
Naam: Tini Boer  
img

Theo Werkhoven kan ik me nog goed herinneren. Ik heb met hem en met Jan van Riet (nu Mac Taple) en Herbert van 't Hul (ook in Mac Taple gespeeld-dacht ik) m'n eerste beatbandje gehad. +/- 1967-1968. Hij had een mooie oranje VW-bus. Ik zal eens kijken of ik nog foto's heb voor de BTTS-site.


Datum: 17-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

In het huis waar nu Albert Heijn staat woonde de familie Kersten. In de tuin stond een prachtige volière, heel groot. Of Kersten oorspronkelijk schroothandelaar was weet ik niet. Toen ik hem ontmoette deed hij in onroerend goed. Hij had o.a. een aantal magazijnloodsen aan de Lodewijkstraat gebouwd of gekocht. Volgens mij was hij ook de bouwer van de bowling/Blauwe Lotus. Toen zijn huis plaats maakte voor de A.H. is hij naar Riethoven vertrokken.


Datum: 17-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Marinus Kersten is ook nog eigenaar geweest van Holiday Inn dacht ik; wij hebben hem eens ontmoet in een nachtclub in Antwerpen en hem later bezocht in Monte Carlo waar hij woonde met zijn vrouw, aan de Av. Princesse Grace...chic hoor! Zo'n 30 jaar geleden...waar blijft de tijd ...


Datum: 16-10-2007
Naam: Frans Janssen  
img

Ik ben in de Blazerstraat geboren in 1953 bij Dillen. Mijn moeder, Marietje Dillen, woonde na haar huwelijk bij haar ouders in. Goede herinneringen aan Blazerstraat, Schippershof, Hastelweg. Bij Jet Plek op de Hastelweg een kinderfrietje voor 10 (gulden)cent. Lichtjesdag op het Schippershof imponeerde mij als klein ventje. Ook leuke herinneringen aan ome Coen. De hele familie zat zondagmiddag bij opa en oma te wachten op de voetbaluitslag van PSV.


Datum: 16-10-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Op de nieuwe Hastelweg waren gevestigd Schroothandelaar Kersten, chocoladefabriek van Houten, het latere WITIM, Lodewijks bouwmaterialen, v.d. Meyden betonstenen en een transportbedrijf waarvan ik de naam niet meer weet. Aan de andere zijde stonden woningen waar (toen) veel ambtenaren woonden. De beurt is nu een achterstandswijk geworden. In een van die woningen woonde mevr. Suiteur welke daar een paranormale praktijk had.


Datum: 16-10-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Jet Vet had haar frietkot in de voorkamer tegenover de botenbuurt. Het was er altijd schoon en proper! Vroeger werden er wel meer vreemde namen gebruikt. Een aardappelverkoper had als snel de bijnaam De PIEPER


Datum: 17-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Karel Panken de zoon van bakker Panken is jaren lang mijn kameraad geweest. Karel heeft op een gegeven moment de bakkerszaak van zijn ouders overgenomen. Ik heb hem toen regelmatig de vrijdagnacht(na mijn eigen werk), geholpen in de bakkerij. Zijn worstenbroodjes waren een van de beste van Eindhoven. Hij haalde het gehakt bij zijn oom, slagerij Panken, die volgens mij ergens in Tongelre zat. Was een fijne tijd. Karel is op een gegeven moment gestopt met zijn bakkerij maar kon het bakken niet laten. Hij is kunstenaar geworden nl. pottenbakker. Zover ik weet woont hij nu, na vele omzwervingen, ergens in de Laagstraat en is nog steeds kunstenaar. Volgens mij heet de zus van Karel Annet en er waren ook nog 2 broers waarvan er een Ton heet en die leraar is/was.


Datum: 17-10-2007
Naam: Herman Thijs  
img

Jan, in de Jan van Riebeecklaan had je inderdaad slagerij Frans Panken zitten, mijn vader had ook een slagerij in Tongelre op de Kempensebaan en had met Frans een hele goede relatie.


Datum: 18-10-2007
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Mevr.Panken heeft nog jaren op de Broekweg in Veldhoven gewoond. Zij is nog niet heel lang geleden overleden. De jongste dochter Marijke woont met haar gezin al jaren in Veldhoven.


Datum: 19-10-2007
Naam: Mieke van der Mierden-Bergmans  
img

Ik ben de jongste dochter van Jet plek, ik heb helaas de friettent niet meegemaakt maar mijn oudste zus Carla wel. Ik geloof dat de bijnaam plek van ons mam haar schorten afkwam, dat waren van die nylon schorten die snel smelten door de warmte maar ik zal het haar eens vragen want ik hoor die naam vaker. Ik vind het wel zonde dat wij niet één foto van de friettent hebben, dus als iemand er een heeft houd ik me aanbevolen.


Datum: 19-10-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Je mag trots zijn op jouw ouders. Ze hebben altijd hard gewerkt. Laat negativisten maar kakelen. Het was geen patatzaak zoals we die tegenwoordig kennen. Er stond in de voorkamer een frituuroven waar jouw moeder meestal achter stond te werken. Het was niet zo zakelijk en professioneel als tegenwoordig verplicht. Niet dat ik uit de botenbuurt kom, maar veel van de botenbuurters hebben bij jouw ouders snacks en patat gekocht. Door omstandigheden kwam ik veel bij mijn tante in de Botenlaan en kwam daardoor regelmatig bij jouw ouders en bakker Panken. Vraag je moeder maar wie ik ben.


Datum: 20-10-2007
Naam: Mieke van der Mierden-Bergmans  
img

Dat klopt mijn ouders hebben altijd heel hard gewerkt! Mijn moeder heeft veel goede herinneringen aan die tijd, veel aanloop en ze kende iedereen in de buurt. En mijn vader zat in die tijd ook nog eens in 3 ploegen bij Philips! Ze hebben dat huis waar ze woonden ook echt zelf bij elkaar verdiend. Och ja en die bijnaam, daar zit ze niet mee.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Marlou je hebt gelijk. Precies op de hoek Hastelweg-Botenlaan in het grote witte huis woonde de familie Goudsmit. Kersten zal er wel naast gewoond hebben.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marlou Ansems  
img

Ja het was een mooi groot wit huis, ik ben daar vaak geweest. Het kwam in de plaats van Albert Heijn, jammer dat ze het afgebroken hebben. Maar een grote supermarkt is ook nooit weg in de buurt.


Datum: 27-10-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Beste Mieke, die bijnaam van je moeder was helemaal niet zo kwaad bedoeld, veel mensen hadden in die tijd nu eenmaal een bijnaam in de Botenbuurt en daaromheen. En ik weet nog heel goed, dat ze hele lekkere frites hadden, voor een kwartje een hele puntzak, met vijf cent mayonaise. Wij gingen er in elk geval altijd met plezier naar toe en je kon er altijd gezellig buurten, als je op je bestelling moest wachten. Je moeder was een kordaat vrouwke.


Datum: 24-11-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

De andere zoon van bakker Panken heet Gerard. Ik heb Karel van de week nog gesproken en het gaat hem goed ook ook als kunstenaar. Hij maakt prachtige beelden en keramiek. Het was fijn hem na ongeveer 20 jaar weer ontmoet te hebben.


Datum: 02-01-2008
Naam: Carina Orlando  
img

Wat leuk om dit allemaal te lezen, er komen weer jeugdherinneringen op mijn netvlies. Dit naar aanleiding van een tip van ome Tiny van Gemert op de Nieuwjaarsreceptie van de familie van Gemert. Ik ben de dochter van Annie van Gemert en Franco Orlando en ik ben geboren op de Hastelweg 96 boven het tunneltje van het Schippershof in het jaar 1965. Wij woonden in bij Trudo en Anna van Gemert-van de Hurk, mijn opa en oma. Vooral de zondagse bezoekjes bij oma, die daar heel lang heeft gewoond, hebben leuke en goeie herinneringen nagelaten. Iedere week friet, de groenteboer, de dikke boom achter in de tuin(volgens mij staat die er nog) en natuurlijk verstoppertje spelen op het Schippershof. Ik ken niet alle namen van alle mensen die daar gewoond hebben maar ons ome Tiny wel.


Datum: 21-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Mijn opa, Jan Pero, woonde ook in zo'n huis naast het andere tunneltje. Opa oberde zondags bij café de Vlierhof van Harry Brouwers en het is eens voorgekomen dat hij, met een stuk in zijn kraag, lopend vanaf de Trudostraat een tunneltje te vroeg naar binnenging, regelrecht de trap op liep en boven in bed kroop. Achteraf vond hij het wel raar dat alles er net iets anders stond dan bij hem thuis. De mensen die daar woonden hadden er moeite mee, vanwege dat stuk in zijn kraag, hem te overtuigen dat hij in het verkeerde huis was binnengegaan.
Elke zondag ging ik er als kind op bezoek, dan kregen we wat geld om snoep te kopen bij Ceesje Verhoeven of bij de bakker op de hoek van de Botenlaan. Later kwam er aan de overkant een friteszaak, waar de frites veel goedkoper was dan elders, ik dacht zelfs in het begin voor een dubbeltje per puntzak.
Mijn opa had daar ook duiven. Toen hij zijn hok had gezet kreeg hij bezoek van de opzichter, die hem mededeelde dat het hok te dicht bij de boom stond. Hij moest zijn hok afbreken en een meter verplaatsen. Toen de man weg was heeft opa de boom, die toen nog niet erg groot was, een meter verplaatst. De opzichter, die enige tijd later kwam controleren of het duivenhok was verplaatst had er geen erg in dat i.p.v. het hok de boom was verplaatst en keurde e.e.a. goed. Later is die boom een fors exemplaar geworden, die tot ver boven het dak is uitgegroeid.


Datum: 22-01-2008
Naam: Peter Rooijakkers  
img

He, wat leuk om van je vroegere buurtgenoten deze stukjes te lezen. Ik woonde op de Hastelweg nr. 104. Dat is juist Elly, 3 broers van mij en mijn zus wonen allen in Veldhoven. Overigens de oudste (Henk) pas sinds 3 jaar. Ikzelf (Peter) woon al 32 jaar in Aalst. Daarvoor heb ik 5 jaar in Woensel gewoond. Ik ben dus al 37 jaar weg uit de Hastelweg waar ik geboren ben. Mijn ouders hebben er vanaf hun huwelijk in 1932 tot mei 1980 gewoond. Toen zijn ze naar de flat op de Steygerweg verhuisd.
In 1965 is Piet van Oorschot in het huis van de fam. Derkx op nr. 106 komen wonen. Ik heb nog bij Piet in de klas op de L.S. gezeten. Ik las in een van de stukjes dat hij helaas is overleden. Piet speelde trompet in een bloaskapel. Zijn muziek leeft voort want ik heb nog een zwarte single van de kapel waarop het volkslied van Strijp “Wij zijn de Strijpse Kraaiers” staat. Dit was het succesnummer op de gouden bruiloft van mijn ouders in 1982.
Aan de andere kant van ons op nr. 102 woonde vroeger de fam. Claasen. (ik denk met een C). Hij was treinmachinist bij de NS. Zijn vrouw noemden wij altijd juffrouw Claasen. Waarom “juffrouw” weet ik niet. Ik weet nog wel dat ze een ontzettend grote boezem had en dat ze jaarlijks een treinreis maakte naar het Comomeer in Italië. Geweldig voor die tijd. Ze hadden twee jongens. De een heet Joop en de ander weet ik niet meer maar was getrouwd en woonde in Rotterdam. Ze zijn eind jaren 50 begin 60, toen hij bij de NS. werd gepensioneerd, naar de Groenewoudseweg in Woensel verhuisd. Hoe kan het ook anders, naast het spoor.
Na de fam. Claasen kwam de fam. de Jager daar wonen. 3 kinderen hadden ze. Leo, Toon en Marijke. Zij kwamen uit Valkenswaard.


Datum: 05-03-2008
Naam: Tonny Bos-papenhoven  
img

Hallo, zo te lezen ben ik de jongste van het stel, haha. Dit tunneltje is wel het tunneltje van de Sloepstraat en dus niet van de Blazerstraat.
In de Blazerstraat had je aan de linkse kant huizen staan en aan de Sloepstraat rechts. Ikzelf heb in het rechtse huis gewoond op Hastelweg nummer 96, vanaf mijn 4e jaar (dat was in 1975) samen met mijn broer Leo, zus Jacqueline, vader Thom Papenhoven en moeder Martha Sleddens.
Wij waren de laatste bewoners van dit huis dus eigen ik het me dus ook een beetje toe als ons huis, maar dat zal iedereen wel doen bij een oud ouderlijk huis. Ik woon momenteel in Drents dorp en had heimwee naar mijn Strijp (Botenbuurt) toen ik hier kwam wonen maar hier heeft het nu vergeleken met daar nog die oude uitstraling zoals de botenbuurt dat vroeger had en dus is het hier gezellig toeven met mijn kinderen, nu met de huizen na de sloop zou ik niet meer willen ruilen maar zet er de oude huizen neer zoals op de foto dan zou ik graag weer terug gaan naar mijn Strijp (alhoewel er veel van de jeugd van toen niet eens meer in de buurt woont). Heb veel leuke herinneringen aan die tijd, onze buren aan de andere kant van de tunnel heetten Carlebur. Ik kan mij geen frietzaak herinneren, alleen die op de hoek Pinkstraat en St.Trudostraat. De lekkerste hotdogs kwamen van daar.
Op het hoekje Hastelweg/Loggerstraat zat de Admi kledingwinkel (die doet nu nog zaken aan de overkant) en er was nog een slager op het hoekje Hastelweg/ St Trudostraat, Rijbroek volgens mij t.o. Verbeek, de fietsenmaker. Ik hoor mijn zus altijd zeggen dat de Bachusbar zo geweldig was maar daar was ik dus te jong voor. Den erpel, Restiou (de schoenenzaak) met die blinde man met zijn vrouw, brrrr die was eng. Kan nog uren doorgaan maar doe dat wel weer een andere keer, zal eerst even al mijn familie op de hoogte brengen van deze site. echt heel leuk dit.
ik hoop dat er wat reacties volgen, kei leuk.


Datum: 07-03-2008
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Hallo Tonny,
Ja, je hebt helemaal gelijk, de oude bouw blijft herinneringen oproepen, maar dat blijkt ook wel uit de vele reacties. Wij zijn in augustus 1967 verhuisd naar de Kastanjelaan. Mijn moeder, Nelly Spaan, is als jongste van zes met het hele gezin in 1922 in het pand Hastelweg/ Loggerstraat komen wonen. De hele bouw was toen nieuw. Mijn opa Nol Spaan had daar een groentewinkel. Ikzelf en mijn zus Marijke zijn daar ook nog geboren.
Eind 1949 kwamen we in het huis op de hoek van de Blazerstraat te wonen op nr.106. Tegenover ons was inderdaad een frietzaakje van de fam.Bergmans.
De andere winkels die je beschrijft herinner ik me ook nog. Voor slager Rijbroek, zat hier slager Teurlinks volgens mijn herinnering. Schoenenzaak Restiou weet ik ook nog. Daar tegenover zat bakker Waterschoot. Weet iemand overigens hoe de meisjesschool aan de Frederiklaan heette?
Ik heb daar nog op de St.Jozef Ulo gezeten, maar de meisjesschool moet toch ook nog een naam hebben. Ik heb de rapporten nog, maar daar staat geen naam op, alleen RK meisjesschool. Op een site over Strijp wordt de naam Catharinaschool genoemd, maar ik heb geen idee of dit klopt. Tot en met de derde klas gaven er in ieder geval nog nonnen les. Die woonden in het klooster wat nu het Paulushuis is. Mijn zussen en ik herinneren ons nog de naam van zuster Maria van de kleuterschool en van de lagere school: juffr.Blankers, juffr.Neutkens? (bewaarde de kleinste stukjes papier die we als kladpapier met rekenen konden gebruiken), juffr. Kees (woonde op de Frederiklaan), juffr.van Goethem.
Ik zie berichten van de fam.Pero dat die op 108 gewoond hebben, zijn die later misschien kleiner gaan wonen? Naar 110? Vanaf de lagere school totdat we verhuisden, woonde naast ons de fam.v.d.Snepscheut. Bij Pero en Rooyakkers hadden ze duiven, idereen stond buiten als zondags de wedstrijdduiven moesten binnenkomen. Niet alleen van de fam.Rooijakkers wonen er al jaren kinderen in Veldhoven, maar ook een van de dochters van Dieters (Els) en van de fam.Meulensteen( Ria). Anton Leijgraaf uit de Tjalkstraat, Louis Schoofs uit de Loggerstraat, Jos Blatter uit de St.Trudostraat en een van de dochters van de fam.Feyen uit de Pinkstraat. De oudste van de fam.Neutkens van het Schippershof, was ook altijd leuk daar. Naar opa Neutkens gingen we graag, kippen, een hond, een fret. Ook aan hun buren de fam.Smits bewaar ik leuke herinneringen. Marjan, Peter? en?.


Datum: 09-03-2008
Naam: Willem Pero  
img

Het klopt dat de Fam. Pero is verhuisd van 108 naar 110. Op 110 woonde eerst mijn oom Theo Lucassen en toen die verhuisde naar de Doelenstraat, waar hij meer ruimte had voor zijn grafzerkenbedrijf, is mijn oma, samen met haar zoon Willy en schoondochter Gerdien naar 110 verhuisd.
Schuin tegenover dat pand was een pad waaraan de boerderij van Van Laarhoven lag.
Mijn Oom Jef en zijn vrouw Nelly hebben daar begin jaren vijftig ingewoond bij hun (schoon)ouders.


Datum: 09-03-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

De naam van de meisjesschool was Catharinaschool. Nog enkele leerkrachten waren juffr. Pot, Trommar, Lammers, en ik denk niet juffr. Neutkens maar Nuyts.


Datum: 09-03-2008
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Hallo Marienella, je hebt helemaal gelijk, het was juffr.Nuyts. En de andere namen herinner ik me inderdaad ook nog. Bedankt voor de bevestiging van de naam van de school.


Datum: 10-03-2008
Naam: Liesbeth Van Roosmalen  
img

Ik herinner me ook nog juffr. Zegers eerste klas. Juffr. Genen nam het over van juffr Kees tweede klas en inderdaad juffr Pot derde klas, die is toen naar Amsterdam gegaan en toen kregen we meneer Smit en ook in de vierde klas meneer Smit.
De vijfde juffr Lammers en de zesde meneer Nijs en later meneer Aron?


Datum: 13-03-2008
Naam: Christine Manders- Meulensteen  
img

In 1956 zat ik in de derde klas van de Catharinaschool bij een non. Op een hele warme woensdag mochtik 's middags terugkomen om de zuster te helpen. Nadat ik het schoolbord schoongeveegd had kreeg ik toestemming om bij het fonteintje in de gang wat water te gaan drinken. Net toen ik een slok wilde nemen kreeg ik een flinke pets tegen mijn achterhoofd. De zuster was me achterna geslopen om te kijken of ik wel een kruisje maakte voor het drinken.


Datum: 24-03-2008
Naam: Ria Otten  
img

Wat een geweldige foto zeg. Alle herinneringen komen weer boven: heerlijk als kind onder het tunneltje spelen. We waren dan op bezoek bij Opoe Beth die tot 1959 woonde Hastelweg 100 en oom Herman Otten, die er alleen bleef wonen tot midden 1960. Het is het eerste huis links dat net niet op de foto staat.


Datum: 25-03-2008
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Ja, Christien, die nonnen konden er wat van al was het wel hun levenswijze natuurlijk. Maar een pets om je oren omdat je geen kruisje maakte voor een slokje water, overdrijven is ook een vak. Ons mam had er regelmatig woorden mee, maar ook met de juffrouw van de vijfde en zes klas, van Goetjhem? en Lammers. Dat ging dan over het niet naar de kindermis gaan van mij en mijn zussen Marijke en Joke. Als het slecht weer was, hoefden wij daar niet naar toe. De mis begon om 07.30 uur, tot 08.00 uur? Nuchter er naar toe natuurlijk vanwege de communie. Dan naar huis om te eten. Maar om 08.45 uur begon de les al. Dus in die korte tijd kreeg je je jas niet droog. In de klas werd gevraagd of je geweest was. Overbodige vraag
natuurlijk, want dat hadden ze allang zelf gezien. Als wij dan zeiden dat we niet geweest waren, werd natuurlijk om de reden gevraagd. Wij hoefden niet van ons mam. Mocht die weer op het matje komen. Elke keer uitgelegd dat ze al genoeg zorgen had met een zieke man en dus aan zieke kinderen geen behoefte had. Omdat ze die zonodig door weer en wind naar de kerk zou moeten sturen. Degene die daar echt begrip voor toonden waren kapelaan de Jong en Pastoor Jansen!


Datum: 26-10-2011
Naam: Nelleke van Winkelhoff  
img

Mijn grootouders hebben op de Hastelweg nr. 70 gewoond, fam.Harmsen. Ik kwam daar graag als klein meisje, daar mijn grootouders een grote tuin achter hun huis hadden. Heel diep met prachtige Hortensia struiken. Tegenover hen was een groenteboer (Den Hollander?) en op de hoek van de Botenlaan bakker Panken. Op de andere hoek Hastelweg/St. Trudostr. was een slager. Daar kocht mijn oma op zaterdag vlees voor de zondag en mocht dit vlees achterlaten tot eind van de middag in hun koeling, daar mijn grootouders zelf geen koelkast hadden. Je kunt het je niet meer voorstellen! Ze woonden pal naast de Spar waar ik, als kind, vage herinneringen aan heb. Vanuit Strijp wandelden wij via de Paaltjesweg naar mijn grootouders op de Hastelweg.


Datum: 26-10-2011
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

De groenteboer tegenover de Spar was van Kees en Ciska Verhoeven. Kees werd Keesje Por genoemd, geen idee waarom. Ze hadden in de winkel ook een kleine vitrine met snoep. De Spar was van fam. van de Kerkhof.


Datum: 22-11-2011
Naam: Astrid van Raamsdonk-Kerssens  
img

Ik ben door mijn zwager op het bestaan van uw site gewezen en vind het erg leuk de vele verhalen te lezen. Ik zal nu het juiste verhaal hier vertellen wie er woonden op de Limburglaan.
Het eerste huis Limburglaan/hoek Hastelweg, daar woonde de fam Goudsmit, zij hadden een fabriek, die veel later is verhuisd naar Bladel, genaamd "Hagou". Ik ben nog altijd vriendin met de jongste dochter Yvonne Goudsmit. Ook heeft in het huis mijn oom Marinus Kerssens gewoond. Ikzelf heb gewoond op Limburglaan 2c, naast de fam Goudsmit en wij zijn de fam. Louis Kerssens, die een ijzerzaak en verwarmingszaak hadden.
Naast ons was de zaak van v.d. Rijn en verderop Bouwbedrijf van Grootel.
Wij hebben daar gewoond tot ongeveer 1965 en zijn toen naar Woensel verhuisd.
ik de tijd dat wij op de Limburglaan woonden is ook de bowling gebouwd door Marinus Kerssens en vroeger was er een soort disco in de kelder van de bowling. Later is daar de "Blauwe Lotus" gekomen van Chang.
Ook, wij noemden ze de margrietjes, waar de molukkers woonden ken ik nog. Wij hadden daar onze oppas wonen, een meneer Wouters.
Zelf ben ik geboren in de nishut die naast de boerderij van de fam Bouwman stond en vandaar uit zijn wij verhuisd naar de overkant Limburglaan 2c, het witte huis met een afscheiding voor het huis met een metalen buis, waar ik vaak op zat. Het huis was door mijn vader mede zelf gebouwd .
Mijn moeder is Jet Kusters, die in de Aakstaat gewoond heeft, mijn vader kwam uit Woensel.
Beide zijn helaas enige jaren terug overleden.
Leuk mijn relaas op deze site te hebben gezet.
Astrid van Raamsdonk-Kerssens.


Datum: 12-04-2013
Naam: David Jackson  
img

I'd like to add some detail here about Marinus and his wife Maria. We called them Rinus and Mary. My father, Ken Jackson, was in the R.A.F. when he first met Rinus. I was still a small child but remember visiting his scrap metal business in the years 1947 through 1949. We lived in the Mekrietjes accross the Gender in Gestel. Our families became close friends and Rinus and his wife would occasionally join my parents for social functions in the Sergeant's Mess. My dad was assigned to recovering downed aircraft after the war and Rinus had an interest in obtaining such scrap as part of his business. I still have a photograph of Rinus and Mary at Welschap in front of an aircraft hangar with my grandfather who was visiting from England at the time.


Datum: 13-04-2013
Naam: David Jackson  
img

Nou moet ik het in het Nederlands proberen zonder fouten :)
Toen ik tien jaar oud was, dat zou in 1954 zijn geweest, zijn mijn vader Ken Jackson en mijn moeder Ethel (Jacky) Jackson van "tafel en bed" gescheiden en zijn mijn moeder, mijn broer en ik naar de Sportlaan verhuisd. Daar woonden wij op Sportlaan 63. Mijn broer Kevin en ik zijn daar toen naar de ULO in Strijp gegaan. Dat was zo'n tien minuutjes lopen.
In de jaren 1958 - 1964, 't was het 't begin van de "Rock and Roll" tijd, nam ik dansles bij Van Leest op de Hastelweg. Dat kwam goed van pas op Koninginnendag want toentertijd werd het Schippershof mooi versierd met lichtjes en was er muziek zodat de jongelui konden dansen. Natuurlijk "Rock and Roll". Ja, jammer dat het Schippershof niet meer herkenbaar is!


Datum: 20-10-2014
Naam: Marijke Huyskens-de Jager  
img

Wouw, wat leuk om al jullie verhalen te lezen! Ik heb ook goede herinneringen aan deze buurt. Woonde op de Hastelweg 102 vanaf mijn elfde. Pure nostalgie! Stoeprandje butsen onder dat tunneltje, verstoppertje spelen, ballen met 2 en 3 ballen tegen de muur van Herman Otten, 's winters lange glijbaan maken met de buurtkinderen, tollen op de grote stoep. Kaartavondjes met mijn ouders, broer Leo en Toon, Peter Rooijakkers en ... van de Boom (was nog te jong om zelf mee te doen), maar de gezelligheid voelde ik wel aan. Peter Rooijakkers kon zo goed tekenen en ik mocht een keertje mee achter op zijn brommer de lichtjesroute rijden. Met Elly Derkx schaatsen bij Brabantia op de Botenlaan. Blindemannetje spelen bij de famiie Derkx binnen. Gymmen aan de rekstok achter op de plaats bij familie Van der Linden. Wat jammer dat alles afgebroken is! En dan op 18 september het dansfeest op Schipperhof! Mijn broer Leo maakte met een aantal buurtkinderen muziek, het was altijd gezellig!


Datum: 20-10-2014
Naam: Ad Louwers  
img

Hallo Marijke,
Ga naar de home page, klik vervolgens op Verhalen en gedichten en daarna op "Een wandeling terug in de tijd".
Nostalgie uit de Botenbuurt.


Datum: 17-12-2015
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Lang niet gekeken naar deze pagina. Daarom zie ik nu pas je reactie Marokko. Ja, dat waren nog eens tijden. Waar ben jij beleven? Ons Marij en ik wonen in Veldhoven, wij zijn met 2 broers getrouwd. Joke woont in Woensel sinds 1972 en is helaas in het voorjaar weduwe geworden.
Leuk van je te horen