EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

851

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Geldropscheweg.

Beschrijving

U kijkt bijna recht op Villa Jamez ( zie ook foto 269 ) aan de overzijde van de kruising met de Tongelresestraat-Vestdijk. Het pand aan deze zijde van de kruising is het bekende café Tramhalte. En we zien de tramlijn naar Geldrop. In vergelijking met foto 636 moet deze foto eerder gemaakt zijn. (RHCe 0016653)


Geplaatst op

25-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-10-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Touwslagerij Liebregts kwam van de overkant van Geldropseweg 42 en zat later op nr 31 in dit fraaie pandje met de cirkels, zie foto 1722.


Datum: 30-12-2005
Naam: Vic van Lijf  
img

Uit mijn kinderjaren ('40-'50) herinner ik me vaag een smederij (schuin) tegenover Liebregts. Wie weet daar mee van? Frans Liebregts zat bij mij op de verkennerij in de blokhut in de Irisbuurt.


Datum: 30-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Heette de smid Kampen? Dan kan ik er meer over vertellen, een collega van mij bij D.A.F. heeft er gewerkt als smid. En ik zie hem regelmatig!


Datum: 30-12-2005
Naam: Hans van Melis  
img

In het adresboek van 1934. A.H.A. van Kampen smid Geldropseweg 33.


Datum: 30-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb het gezien Hans, nu nog de vraag? Ik heb de heer van Kampen enkele dagen geleden nog gesproken en hij zou mij nog foto's sturen. Ik heb zijn Mailadres.


Datum: 25-01-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

In een van de pandjes, voorbij de touwslagerij Liebregts, is 98 jaar geleden begonnen de rijwielzaak van Gestel. Deze zit nu aan de overkant op de hoek van de Jan van Schoonvorststraat. Hij heeft prachtige foto maar ik kreeg hem niet mee om te scannen. Dus nu maar een foto er van maken.


Datum: 25-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hij heeft prachtige foto... Een foto of foto's? Even langsgaan met laptop en scanner als het de moeite waard is.


Datum: 02-02-2006
Naam: Toon Van Gestel (kleinzoon)  
img

Geldropscheweg 25, op de foto het 3e pand links vanaf de touwslager was omstreeks 1920 de fietsenwinkel van mijn opa Huub van Gestel.
===++++ Toon wat is je e-mailadres.++++Admin.===


Datum: 03-03-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

1957: op de hoek Tongelresestraat-Geldropseweg een cafe, een loodgietersbedrijf (van Dijk?), Liebrechts de touwslager, Meeuws herenkleding, van Kampen de kachelsmid, bakker Maas, schilderijenzaak, 3 huizen, Manfred Krikke woonde daar vroeger en Jan Lodewijks, Frietzaak. Op de hoek Geldropseweg-Stuiverstraat: een cafe, op de andere hoek slager Gruithuizen, bakker Verstappen, enz enz.
Aan de overkant kruidenier Notten, fietsenmaker van Gestel, groentenboer Nol van Kleef en dan smederij van Grotel, wollenstoffenfabriek, verderop een zaak banketbakker en chocolade, dan kantoor.
Dit is wat ik na 47 jaar me in Canada herinner.


Datum: 03-03-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Geweldig! Ik wilde juist bij bakker Maas aangaan om inlichtingen. De friteszaak herinner ik me als Doreleijers? En de slagerij voorbij de Stuiverstraat heette Reijnders. Maar dat kan een opvolger geweest zijn. De dochter reed motor. Dat maakte wel indruk. Die banketbakker was Gruijthuijsen, die het recept van zijn wereld-beroemde speculaas mee z'n graf in nam.


Datum: 28-08-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Vind ik weer een reuniefoto uit 1996 van de Paul Krugerstam van de Geldropseweg en daar zie ik dat het niet Frans maar Jo Liebregts is. Deze reunie was n.a.v. een foto van bovengenoemde stam uit 1951 in Groot Eindhoven.


Datum: 18-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Nooit geweten dat die frietboer Jan Lodewijks heette, voor ons was het gewoon Jan Patat. Toen had een snackbar alleen maar frites, kroketten, gehaktballen, zure bommen, rolmopsen, potjes mosselen en leverworst in 't zuur.
De mayonaise maakte hij zelf en smaakte net zo goed als bij Machiels op de Leenderweg.


Datum: 19-02-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

De frietboer die jij bedoelt heette Jan en Marietje Doreleyers. Hun zoon Jan Patat heeft later de zaak van zijn ouders overgenomen, ze hadden ook van dat lekkere ijs met die wafeltjes die maakte ze zelf.


Datum: 19-02-2007
Naam: J. van kampen  
img

Beste Hans van Melis, de naam A.H.A van Kampen staat voor Antoon van Kampen getrouwd met Hanneke hij was nl. mijn grootvader het bedrijf dat hij had, stond vanaf 1896 ingeschreven bij de KvK. maar bestond al voor 1892 ze hebben altijd daar gewoond.


Datum: 19-02-2007
Naam: J. van Kampen  
img

Vroeger naast de wollenstoffenfabriek zat een ijzersmederij en dat was nl.Albert de Vries. Dat was tevens ook een vriend van ons vader Sjefke van Kampen (Smidje). Later is Albert verhuisd naar de Ruysdaelbaan, onder de naam De Vries Constructie hij heeft daar jaren op de hoogte van de Poeiersstraat gezeten.


Datum: 19-02-2007
Naam: J. van Kampen  
img

He Vic, van Gestel zit niet op de hoek van de Jan van Schoonvorststraat, maar op de hoek van de Willem van Hornestraat. De rijwielzaak in de Jan van Schoonvorststraat was vroeger die van PANTER. Dat was recht tegenover de Willem van Millenbergstraat.


Datum: 19-06-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Zat hier dan vroeger ook niet een hoefsmid? Als ik op tv een hoefsmid bezig zie dan ruik ik weer de geur van de hoef van het paard waar het gloeiende hoefijzer tegen gezet werd... het siste en rookte en stonk...


Datum: 24-06-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Die hoefsmid zat op de Tongelresestraat, rechts vlak voor de kruising met de Geldropseweg. Ik heb er vaak staan kijken als ventje van een jaar of zes, zeven.


Datum: 25-06-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

Die hoefsmid op de hoek van de Tongelresestraat was Saris, later hebben ze daar nog aanhangwagens gemaakt.


Datum: 06-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

De slagerij van Reijnders is ermee gestopt. Eerst was Theo de baas en daarna zoon Jan en zijn vrouw. Vader Theo hielp nog in de zaak. Jan is er op een gegeven moment mee opgehouden. Saris was ook ooit een fietsenwinkel, daarna aanhangwagens en tenslotte campingspullen.


Datum: 07-04-2008
Naam: Jan Wolfs  
img

Saris de hoefsmit. Als kind heb ik net als Peter staan kijken als ze daar paarden nieuwe hoefijzers aan spijkerden. Er was ook een groot houten frame waar ze die paarden die wat lastig waren in zetten. Soms gebruikten ze een stok met een leren lus aan een eind. Deze ging over het paard zijn neus en als ze die stok draaiden werd die lus strakker gedraaid, wat pijn deed. Als ik er aan denk ruik ik nu nog die verschoeide paardenhoef.


Datum: 07-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Er was rond 1955 tegenover de touwslager ook een machinefabriekje/smederij van Van Grootel.


Datum: 07-04-2008
Naam: Joop van Kampen  
img

Over Albert de Vries kan ik nog vertellen dat deze nog leeft en dat zijn kinderen het bedrijf voortzetten op ESP 407 Eindhoven en nog steeds onder de naam de Vries Constructie.


Datum: 19-01-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Het bedrijf van Albert de Vries Constructie is gevestigd op ESP volgens mij onder dezelfde naam en wordt door een van de kinderen voortgezet


Datum: 19-01-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Beste Sjef, dat fabriekje zat naast de groenteboer Nolleke van Kleef en in die twee huizen ertussenin woonden 2 broers en 2 zussen


Datum: 29-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

De touwslagerij heeft het lang uitgehouden. Ik heb er meerdere keren, rond1951, een stuk henneptouw gekocht, dat hoorde bij de standaarduitrusting van de padvinders. Ik vond het een mooie winkel, zo helemaal de sfeer van vroeger jaren, al die soorten touw en het rook ook zo lekker, maar ja wat wil je met touw gemaakt van hennep, je zou er high van worden. Later verkochten ze ook van dat oranje spul.


Datum: 31-12-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Klopt Paul, dat de touwslagerij er nog lang heeft gezeten. Naar mijn mening nog tot ver in de jaren 80, misschien nog wel langer.