EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8661

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Elzentlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Joriscollege / Pleincollege Sint Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Joriscollege, 1954, 1e klas.

Beschrijving

Tweede rij van onderen links met gestreept shirt Wil van Heeteren. Dezelfde rij links van jongen met colbertje, met een zwarte trui Martin Appelhof. Derde rij tweede van links Roger Slegers.


Geplaatst op

21-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Lieke, welke eerste klas was dit? Je had er toentertijd soms wel 7, bijvoorbeeld klas B1G. Zijn er nog meer namen bekend?


Datum: 22-01-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Appelhof en van Heteren zijn kennelijk nog jaren lang met elkaar omgegaan. Ze waren enkele maanden lang collega's van mij bij Philips Centrale Service in 1962. 't Was wel lachen met die mannen en we zwikten tijdens iedere vrije minuut!


Datum: 22-01-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Volgens mij droeg Martin Appelhof bij de Centrale Service nog zwarte coltruien. Was denk ik zijn handelsmerk. Wil van Heteren is later getrouwd met Maria van Rooij. Zij werkte in die tijd ook bij de Centrale Service.


Datum: 11-02-2007
Naam: Janneke van Heteren  
img

Beste Lieke, leuk om mijn vader te zien toen hij nog een klein manneke was.
Hij noemt namen als: Jan Excalto, Libero Toffelo, Jan Heren, Jacques de Mooij, Piet Zegers, Karel Bergman, Cor Vos, Bert de Kruif, Jos Paro, Wim Kersten. Martin Appelhof is hij lang mee opgetrokken, maar die is een aantal jaren geleden overleden. Hij is nog altijd met Maria (in mei 40 jaar).


Datum: 11-02-2007
Naam: Henk Mariën  
img

De namen Jan Excalto, Bert de Kruif en Wim Kersten zeggen mij ook wel wat, alleen ik ken ze niet terug op de foto. Kan jouw vader mij helpen, Janneke.
Ik heb bij Bert de Kruif en Wim Kersten in de klas gezeten. Bert de Kruif kwam uit Son en Wim kersten uit Tongelre, als mijn geheugen correct is.


Datum: 12-02-2007
Naam: Wil van Heteren  
img

Wim Kersten zit helemaal rechts achteraan, Bert de Kruijf op de hoek van de bankenrij ervoor, Jan Exalto de blozende jongeman met geruite blouse, de armen over elkaar en met bril. Wim Kersten kwam inderdaad uit Tongelre, net als Karel Stienstra die ik me nu herinner en Bert kwam uit Son.


Datum: 12-02-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Helemaal achteraan met zwarte spencer is volgens mij Hans van Hout maar ik neem aan dat Wil dit wel zal weten.


Datum: 12-02-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Is Karel Stienstra degene, die vooraan tweede van links zit? Karel staat ook in Schoolbank.nl. Jan Excalto woonde in de Petrus Dondersstraat, herinner ik me. Zegt de naam Ben Hallmann julie wat?


Datum: 16-11-2009
Naam: Hans van Hout  
img

Ja Lieke volgens mij ben ik het jongetje met de zwarte spencer achter in de klas. Ik herken toch wel enkele mensen en zeker Roger Slegers die jaren mijn vriend is geweest zoals jij weet. Leuk om de foto te zien.


Datum: 17-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Een aantal van deze personen staan ook op foto 8665.