EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8690

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Eddy and his Explosions

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eddy and his Explosions. (1)

Beschrijving

Het eerste bandje van Ed Verstappen (The Shadows Tribute Band).
V.l.n.r. Jan Heijink, Willie Smit, Ed Verstappen en Dick Stichter.
Foto gemaakt bij foto Gossen-Smit (de moeder van Willie).


Geplaatst op

22-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Nou, niet in de eerste bezetting. Ik herinner me nog dat er bij ons thuis in de Spinnerstraat werd geoefend en dat onze Cees toen de Bas speelde. Deze bas bestond uit een theekist met daarop een lat en een enkele snaar gemaakt van geplastificeerd ijzerdraad. Eddy had ook een versterker op de kop getikt. Een oude PA versterker van Philips (SQ2???) die bleef brommen totdat ik hem met een extra koperderaad aan de waterleiding had geaard. Na een enkel optreden in SomerenEnd kwam er een einde aan de deelname van Cees van Rooij. Hij had meer verstand van schilderen.


Datum: 23-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hé leuk, Ed Verstappen. Ik heb hem gisteren nog zien spelen bij The Shadow Tribute Band. Geweldig, het was weer genieten. En de anderen, spelen zij ook nog? En Gossen-Smit maakte onze trouwreportage. De zaak zat toen op het hoekje Willemstraat/Wilhelminaplein.


Datum: 23-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Woenselse Edje Verstappen: voor mij de beste slaggitarist van Eindhoven en wijde omgeving! Geweldige vent ook. In zijn geluid zitten sprankelende bellekes zoals ik dat alleen ken van Bruce Welch van The Shadows. Overigens, Dicky, Will en Jan, ook wereldberoemde Eindhovense muziekmensen. Heb ik het goed dat alleen nog Eddy en Dicky muziekmaken?


Datum: 23-01-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Heej, Dick Stichter wat een bekende naam voor mij na ruim 50 jaar uit mijn geheugen te zijn gewist. Had een vrij luide stem als ik me goed herinner. Als ik het goed heb kwam Dick ook uit de directe omgeving van het Hendrik de Keyzerplein. Pracht blond menneke indertijd. Ook Ed Verstappen herinner ik me zo nog goed in de tijd dat ik dik vier jaar lang bijna dagelijks in de Runstraat kwam, en Ed begrijpt wel waarom.


Datum: 23-01-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Van Dick weet ik niet zeker of hij nog muziek maakt. Willie Smit woont volgens mij in Spanje. Ik ben 10 jaar beroeps geweest.In nachtclubs in Nederland en Duitsland gespeeld. Daarna nog 15 jaar alleen in de weekends. Nu al ruim 10 jaar niet meer.


Datum: 23-01-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Ja Tini, ik herinner me nog wel die theekistbas van Cees. Die kist zal er wel niet meer zijn maar nog wel de Framusbas van Dick Stigter. Henk de Haan van de Rye Brothers zat bij mij in de klas en wilde zijn bas en versterker kwijt. Ik ben meegeweest toen Dick die kocht. Dick deed hem over aan mijn broer Han die speelde bij Armand et les Gilets. Een tijd geleden nam mijn schoonzoon hem over en voor mijn kleinkinderen bas ik er nog wel eens Boer daar ligt een kip in het water op.


Datum: 25-01-2007
Naam: Cees van Rooij  
img

Hallo Tini, gij bent toch abuis, mijn muzikale carriere als theekist-bassist heeft zich alleen bij de verkenners afgespeeld. De theekist was een vervanger voor de eerst door Jozef de Greef ontworpen bas in de vorm van een afgeknotte balalaika. Heel mooi maar er kwam geen noot uit. Met de theekistbas heb ik slechts een keer, met Ed Verstappen en Wil van de Ven in het parochiehuis op een ouderavond op mogen treden. We oefenden inderdaad met een radioversterker enz. Bij het optreden in Someren-Eind mocht ik alleen de versterkers mee sjouwen. Dus Eddy and his Explosions zoals op de foto is volgens mij echt de eerste echte setting.


Datum: 26-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Maar Cees, ik herinner me nog goed dat jullie bij jullie thuis repeteerden met o.a. Wim Sloots. Die staat hier niet op, dus kan dit m.i. niet de eerste setting zijn. Wim had m.i. destijds een spierwitte Egmond en Edje een vuurrode, maar ik lever deze gedachte graag in voor een betere.


Datum: 28-01-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Ben en Cees, dankzij Eindhoven in Beeld weet ik nu meer van de voorgeschiedenis.
Het jaartal bij deze foto leek mij ook te vroeg. Maar hoeveel? Toch maar eens, na meer dan twintig jaar, contact gezocht met Dick Stigter. Hij noemde meteen 1963.


Datum: 19-05-2015
Naam: Karel Rensen  
img

Zo juist hoorde ik Dat Dick Stichter gisteren is overleden dat hij mag rusten in vrede


Datum: 19-05-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ai, Karel, da's slecht nieuws. Ook weer veel te jong...
Sterkte aan Dick's nabestaanden.