EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8696

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Aprilborn

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Aprilborn

Beschrijving

Hier 'n foto uit 1975 van het orkest APRILBORN. v.l.n.r. Jan Heijink, Wally Saute(Phantoms), Charles Salenbien en Karel Jansen (Peter en zijn Rockets). We hebben zo'n 10 jaar in nachtclubs in Nederland en Duitsland gespeeld, o.a. 2 tot 3 maanden per jaar in de Femina in Eindhoven.


Geplaatst op

23-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Karel, basgitarist, is later naar het Eindhovense trio Scorpio gegaan waarin hij nog jarenlang muziek maakte met o.a. Jan Muskens, de huidige drummer van de maxiband Timeless. Bij mijn weten is Karel, net als Jan en Wally, niet meer actief in de muziek.


Datum: 16-04-2014
Naam: Chris ten Westeneind  
img

Charles Salenbien was mijn orgelleraar destijds. Hij speelde op z'n hammond B3. Hij is helaas veel te vroeg overleden...ik zal hem nooit vergeten! Van hem leerde ik echt orgelspelen en improviseren. Ik kreeg al les van hem in de rijdende muziekschool van J van de Ven, orgelschool uit Helmond. Daar was Charles de leraar ook. Ik mocht destijds als 8 jarige jochie bij jullie, toen in de band April Born, op het feest van mijn vader en moeder achter het orgel spelen van Charles. Jullie traden toen op tijdens het feest. Mijn vader en Charles waren echte maten! Mijn vader is overleden in 2001....