EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

87

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kantoorgebouwen

Onderwerp 3.:

Het Hooghuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Hooghuis aan de Keizersgracht.

Beschrijving

Het grote gebouw is het 55 meter hoge Hooghuis. Deze grauwe kolos steekt schril af tegen het prachtig gerestaureerde voormalige hoofdpostkantoor, dat linksonder staat.


Geplaatst op

17-04-2005

Reacties:

Datum: 10-07-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Gewoon beseffen dat het een misser is en weg ermee. Kan daarna meteen het TD-gebouw op het Van Eedenplein aan de beurt komen. Je mag architectonisch falen best toegeven. Gebeurt elders vaak.


Datum: 23-09-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik ga helemaal met Hans Strootman mee. Dit is geen hoogtepunt (zie rechts op de foto), maar een dieptepunt. Oud en nieuw kan goed samen gaan, maar ik vind dit zeker geen goed voorbeeld.


Datum: 29-11-2013
Naam: Paul Beekman  
img

Des te opmerkelijker is dat dit gebouw is ontworpen door Van de Broek en Bakema, die ook hadden getekend voor het Cityplan Eindhoven (een betonnen kolos van 400 meter lang op het terrein van het Binnenziekenhuis, langs de Smalle Haven tot aan het Dela-gebouw). Toen dit plan eind jaren '60 de publieke opinie tegen zich kreeg, heeft het beeld van dit gebouw (dat er toen al stond) de commotie versterkt.


Datum: 21-02-2015
Naam: Bert van Herk  
img

Het Hooghuis-gebouw ken ik als mijn broekzak. Ik heb in de jaren 1993-1994 het Hooghuis-gebouw van binnen gestript toen het leeg kwam te staan. Ik werkte toen voor een sloopbedrijf en heb toen in mijn eentje van alle verdiepingen de kantoorwanden eruit gesloopt en alle stroomkabels en stopcontacten die mijn toenmalige collega's met vrachtwagens kwamen ophalen om naar de stort te brengen. Als het te zwaar werd voor één man kwam er altijd een manneke bij. Ik heb er zes maanden aan gewerkt en toen dat klaar was, werd het gebouw van buiten helemaal gestraald en van binnen verbouwd. Het was een leuk karwei.


Datum: 06-03-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

Begin 1970 was dit nog een bouwput, vanaf die tijd kreeg de binnenstad meer en meer hoge gebouwen.