EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8829

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Roijers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Familie Roijers t.g.v. jubileum zuster Benigna.

Beschrijving

Zuster Benigna van de zusters van liefde uit Schijndel, in het burgerleven Betsy Roijers. Ze was hoofd van de huishoudschool aan de Hemelrijken destijds. Later is ze nog in Son hoofd huishoudschool geweest en daar ook in het toenmalige klooster (nu De Sonnerie) gaan wonen. De foto is gemaakt in de tuin van het klooster aan de Hemelrijken.


Geplaatst op

01-02-2007

Reacties:

Datum: 19-02-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Op de achterste rij, 4e en 5e van links, Dolf en Bertha v.d. Akker. Zij hadden destijds een kruidenierswinkel in de Rochusstraat. Dolf was een neef van Zr. Benigna.


Datum: 23-11-2007
Naam: Renier Roijers  
img

Foutje! Dolf en zr. Benigna waren broer en zus. Zij waren kinderen van Petrus Cornelis Roijers (geboren in Gestel op 20 mei 1870) en Elisabeth van den Akker. Elisabeth overlijdt op 20 maart 1909. Petrus overlijdt op 1 augustus 1910. Omdat beide kinderen nog zeer jong waren werden zij opgenomen en opgevoed in het gezin van hun oom Johannes Roijers in Valkenswaard. (dat was mijn grootvader)


Datum: 23-11-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Heb ik het goed dat de dame, die uiterst links staat en de dame die uiterst links zit op de hoek van de Geraniumstraat en de Gladiolusstraat woonden?
En staat de vader van Thérèse uiterst rechts? En zie ik jouzelf niet rechts naast de non staan?


Datum: 24-11-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Geen foutje Reinier, hier in het commentaar wordt Dolf van den Akker bedoeld. Dat was een neef van mijn vader. Zijn vader en mijn vader z'n moeder waren broer en zus en mijn vader was de broer van zr. Benigna. Mijn vader heet ook Dolf, vandaar jouw verwarring misschien. Jij bent mijn achterneef, zoon van ome Piet en tante Mien en zij staan ook op de foto. Henk, ik sta naast mijn tante Benigna (de non) mijn vader zit naast mij. Op de hoek rechts is ome Reinier Roijers, die ook in de Cyclamenstraat woonde. De zussen Betsy en Net Roijers zijn de dames die je noemt en hadden daar een winkel.


Datum: 07-03-2008
Naam: Ria Leidekker-Langeslag  
img

Ik heb op het v.g.l.o.(zo heette de school toen) gezeten. Wij woonden toen in Eindhoven, maar door toedoen van mijn Tante zr.Blandine, die daar naailes gaf, ben ik daar terecht gekomen en zr.Benigna was inderdaad het hoofd. Ik ben ooit ook nog met haar in de Cyclamenstraat op bezoek geweest.


Datum: 06-12-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Zittende rij, 1e en 2e van links, de heer en mevrouw C. Roijers. Zij waren vroeger de bewoners van het pand op foto 16819.


Datum: 19-08-2014
Naam: Piet Roijers  
img

Beste,
Per toeval kwam ik terecht op deze pagine.
Kunt u mij misschien meer vertellen over Vivi Roijers.
Ook zij kwam toevallig met mij in contact en zoekt gegevens over haar ouders;
Peter Roijers - getrouwd met Leentje.....
haar Grootouders; Jan Roijers - Mia Kampers.
Waarschijnlijk afkomstig uit Valkenswaard.
Vriendelijke groet,
Piet Roijers
Lommel Belgie