EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8841

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Schoolstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Van Moll

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van Moll Neon, de familie.

Beschrijving

Deze foto is gemaakt in de Schoolstraat. Midden tweede van links is Lau Moll met rechts naast hem zijn zoon Jan, die later de zaak overgenomen heeft. Zie foto 8381 Moll Neon. Links op de foto met sigaar mijn vader en geheel rechts ben ik zelf. Wij waren buren van de fam. Moll.


Geplaatst op

02-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-02-2007
Naam: Peter Guns.  
img

Jan Moll is inmiddels overleden. En de zaak bestaat niet meer.


Datum: 03-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Lau Moll kwam zijn biertje altijd pakken in café de Valk (Bep en Pietje van de Broek). Lau had zijn eigen, uit Oostenrijk meegebrachte, houten pul. En daar dronk hij altijd uit en die bleef ook in het café aan de Kruisstraat staan.


Datum: 08-10-2007
Naam: Dorthy Swevels-van Mol  
img

Ja, wat moet ik hierop zeggen? Ome Lau was een broer van mijn vader (Wim) en Jan was een neef van mij. Alleen schreven zij onze achternaam anders dan wij. Welke nu de juiste is, weet ik niet. Wel raar zoiets.


Datum: 25-09-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Een leuke anekdote wil ik je niet onthouden. Het zal in of omstreeks 1942 geweest zijn, dat Pietje van Mol op de trein werd gezet naar Duitsland. Naar ik meen was hij opgepakt tijdens een razzia, bij het uitgaan van een bioscoop. De hele buurt in rep en roer en de jonge onderduikers waren extra alert geworden. Enkele dagen later stond hij weer op de stoep, want in een ogenblik van onoplettendheid van de bewakers, wist hij uit een rijdende trein te ontsnappen en ging het onderduiken gewoon door. Naar ik weet is geen enkele jongen uit de buurt van de Hemelrijken / Woenselse Markt ooit gepakt, maar er sliepen weinig jongens thuis.


Datum: 06-06-2011
Naam: Wil Dambacher  
img

De naam van Mol is heel gewoon maar Lau van Mol had een Neon-fabriekje en dat bracht mee dat hij zijn naam veranderde in MOLLS. Ja Molls het betekende Met Onze Levende LichtStralen. Lau heeft samen met Dien lange tijd op het Hemelrijken gewoond bij zijn vader achter op de plaats. Later kreeg hij een huis in de Schoolstraat op 29, naast de familie Guns. De werkplaats was op de Nieuwe Fellenoord en is later verhuisd naar de Van Gentstraat, naast de opslag van de speelgoedzaak Van Nisterooij. Lau en Dien hebben twee kinderen gehad, waarvan Jan reeds vroeg gestorven is. Korrie van Mol woont nog ergens in Woensel. Dien van Mol haar naam was Van de Gevel en woonde op de Schoolstraat 25.


Datum: 07-06-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Je ziet aan de muur een sleutel hangen. Dat is de sleutel van de voordeur. Een uit de kluiten gewassen sleutel, die vroeger weinig gebruikt werd. Volgens mij pasten deze sleutels om de andere deur en waren de baarden nagenoeg hetzelfde.


Datum: 20-01-2012
Naam: Nick van Moll  
img

Correctie, mijn vader heet Cor van Moll, niet Korrie.


Datum: 21-01-2012
Naam: Dorthy Swevels-van Mol  
img

Beste Wil. Bedankt voor de uitleg van de naam. Dat wist ik dus helemaal niet. Kijk zo kom je nog eens iets te weten dankzij deze website.


Datum: 27-05-2012
Naam: Vince  

Er woonde in de jaren 80/90 ook een familie Van Mol op de Nicolaas Stonestraat in Woensel. Dat was ook familie. Ik meen dat zij ook in de zaak werkte. Er stonden vaak lichtreclames voor het huis. Mijn oma woonde in die straat.
<<<Vince, je vergeet je achternaam en emailadres te vermelden. (red.) >>> 


Datum: 21-04-2013
Naam: Laura van Moll  
img

Beste mensen, de reden dat de naam van mijn opa (Lau) en die van zijn kinderen niet met een l maar met twee is geschreven is enkel een fout geweest van de gemeente, deze heeft de achternaam van opa verkeerd ingevoerd. Dit weet ik, omdat opa er altijd lachend over heeft verteld. Hij zei dan: da's net ietske meer hè, Dien?


Datum: 21-04-2013
Naam: Dorthy Swevels- van Mol  
img

Laura, dit verhaal werd door mijn vader, Wim van Mol (broer van jouw opa) ook zo verteld. Ja, echt een reactie van ome Lau.


Datum: 29-05-2016
Naam: Danny van Moll  
img

Ik ken ons opa nog dat hij mij in een regenton deed en maar lacht, en spitje spatje onder verven. Ja, mijn opa was er me een.


Datum: 01-08-2016
Naam: Danny van Moll  
img

Ik heb al een keer gereageerd. De naam Moll is omdat mijn opa een bedrijf had en hij is naar de gemeente geweest en Moll opgegeven met de betekenis: Met ons levens licht ("Moll"). Op de Nicolaas Stonestraat heb ik gewoond met Cor, de zoon van Lau (Lauke), en daarvoor in de Schoolstraat. Ik was altijd met Dineke (Dieni), mijn oma. Ook in het weekend was ik daar altijd. Ze was voor mij als een moeder. Ik heb als enige nog contact met mijn vader Cor.


Datum: 02-09-2016
Naam: Danny van Moll  
img

Mijn vader Cor leeft nog maar niemand kan dat weten omdat er nog nooit contact is geweest, behalve door mij.