EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8843

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Wattstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wattstraat, hoek Musschenbroekstraat.

Beschrijving

Deze foto is van de Wattstraat, genomen Augustus 1936. Ik zit bij vader voor op de fiets met mijn broer achter op en we rijden richting Boschdijk. Aan de overkant is net nog een stukje van de Musschenbroekstraat te zien, waaruit juist een ijscoman komt. Zijn kar was zilvergrijs met rode letters (Mica ijs?). Het hoekhuis op de linker hoek is waar in de oorlog een NSB'er met zijn gezin woonde. Doorfietsend woonde op de linkerhoek Wattstraat/Boschdijk tandarts Fizaan, die na de oorlog een huis liet bouwen op de andere hoek. Voor de oorlog was hier een grasveldje en in de oorlog is er op die plaats een schuilkelder gebouwd.


Geplaatst op

02-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

In het hoekhuis op de linkerhoek van de Musschenbroekstraat woonde later (50-60er)jaren Dr.Schrijvers met zijn gezin o.a. Noortje, tweeling Frans en Hans.
Ik woonde zelf in het 2e huis links om de hoek van de Boschdijk.


Datum: 02-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

De huizen in deze buurt waren bijzonder afgewerkt, met van buizen gemaakte poortjes en siersmeedwerk op de muurtjes. Wat mij het meest is bijgebleven de 's avonds verlichte naambordjes.


Datum: 02-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Ontelbare keren dit bochtje genomen van mijn huis naar mijn werkplek of omgekeerd. Aan de overzijde woonde ook eens de fam. Dijkhuizen. Als je de Musschenbroekstraat uitreed woonde achteraan rechts onze huisdokter dhr.Poot.


Datum: 02-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

In het hoekhuis op de linkerhoek van de Musschenbroekstraat woonde later volgens mij ook fam. de Bruijn, en het was een deurwaarderskantoor als ik me niet vergis.


Datum: 02-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Vanaf de richting van de fotograaf kijkend woonde de familie De Bruin op de rechterhoek!


Datum: 02-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Klopt, de Bruijn woonde op de rechterhoek en ik dacht dat het deurwaarderskantoor er later pas is gekomen en niet van De Bruijn.


Datum: 02-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Hans, dat klopt ik vergis me, de fam: de Bruijn woonde rechts, maar dan was in het linker hoekhuis toch een deurwaarderskantoor gevestigd, fa.Veldhuis?


Datum: 02-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

De vader van Han de Bruin werkte bij Philips; wij keken altijd uit als hij van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering kwam, dan nam hij weer een LP van de Dutch Swingcollegeband mee. Ik had de Riverside Jazzband opgericht, met veel Nutskweekschoolmensen en Han verzorgde de technische benodigdheden. Op die platen stond altijd wel een bruikbaar nummer voor onze band.
In deze buurt woonden veel leerlingen van de Nutskweekschool aan de Parklaan. Aangenaam wonen in mooie ruime huizen.


Datum: 02-02-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

In het midden van de linkerrij woningen woonde vroeger fam de Koning, die vanuit de Hendrik de Keyzerplein in de jaren 50 hier naar toe verhuisde.
Verder herinner ik me dat Hans de Koning evenals ik een gedreven schaker was in verenigingsverband bij VOJ in de Hans Steenwinkelstraat.
Mijn helaas veel te vroeg overleden zusje Rikie heeft bij deze overigens zeer sympathieke familie de Koning jarenlang als huishoudster gewerkt.


Datum: 04-02-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Willem, werkte Rikie niet op het produktiebureau van Metaalwaren bij Philips (SEF I)? Ik zat daar op de administratie tussen 1963 en 1967. Of was dat een andere zus?


Datum: 04-02-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Op metaalwaren werkte Riet Verstegen een jongere zus van Rikie. Riet zat bij mij op de afdeling en ik was destijds vriendin met haar. Zie foto 8708 en foto 7583


Datum: 14-05-2007
Naam: Theo Schneider  
img

Volgens mij heeft in de Wattstraat naast het hoekhuis, waar dr Schrijvers (onze vroegere huisdokter, die later naar Geldrop is verhuisd) woonde, de fam Stumpers (met zoon Ton en dochter Therese) gewoond.


Datum: 14-05-2007
Naam: Jack Docters  
img

En bij mijn weten woonde naast het hoekhuis rechts de hr. van Pelt, de man, die altijd een pijp (strontscheppertje) in de mond had, was leraar machine bankwerken op de eerste technische school aan de Catharinastraat.


Datum: 29-06-2007
Naam: John de Vries  
img

Wij woonden vanaf 1948 op nummer 22, tussen Dijkhuizen en den Older, tegenover Suister.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marlies Dekkers  
img

De huizen waar de fotograaf met de rug naar toe staat werden achtereenvolgens bewoond door hoekhuis nr. 19 (aan 't pleintje) fam. Wijnen, later Goevaarts, nr.17 Dekkers, nr. 15 Suister, nr.13 Beckers, nr.11 de Vos, nr. 9 Bulthuis, nr.7 Clement, nr. 5 Cordens, nr.3 ----, nr 1 Locher


Datum: 19-06-2008
Naam: Jan Jegerings  

De ijskar was van IJsfabriek de MICO uit de Spoorstraat in Gestel. De kinderen zongen altijd: Wie stinkt er zo, het is de MICO. Voor verdere info zie mijn boek OUD GESTEL.


Datum: 02-08-2008
Naam: Drikus de Jongste  
img

De foto is ongeveer genomen vanuit een tuin waar in de 60-er jaren de Fam. Rovers woonde. Leo was een leeftijdsgenooot van mij., ik woonde zelf in de Juliusstraat.


Datum: 16-05-2009
Naam: P.M.Smits  
img

In het linker huis in de Musschenbroekstraat woonde de fam Buitenwerf. De hr Buitenwerf was onze hoofdonderwijzer van de Lagere Philipsschool op het Hendrik de Keyzerplein to. de vijver. Aan de rechterzijde van de Musschenbroekstraat ,gezien van uit de Wattstraat ,woonde NIET de fam de Bruin maar iets verder terug, in dat huis waar de zolderramen goed te zien zijn. Hij kon grammafoonplaten snijden en maakte copieen voor mij.


Datum: 17-08-2009
Naam: Ton van Vroonhoven  
img

In het rechterhuis op nummer 75 ben ik opgegroeid. Mijn vader, ook T. van Vroonhoven, woont nog altijd in het huis. Tegenover ons woonde destijds Fam. Schrijvers met de kinderen Noor, Frans, Hans, Ineke, Marion, Max en Carla. Schuin tegenover ons in het eerste huis van de rij woonde de familie Holtackers.


Datum: 09-05-2011
Naam: Loek den Older  
img

Wij woonden op nr. 20 in de Wattstr, naast fam. de Vries, tegenover Beckers, Dekkers en Suister.


Datum: 21-01-2014
Naam: Simon Zijp  
img

Deze hoek staat in mijn geheugen gegrift omdat er in de herfst uit de klimop van het linkerhuis op de hoek en verder uit de bomen in de Wattstraat VEEL blad viel. De stoep lag er echt vol mee. als schooljongen op weg naar de CNS aan de Galileistraat trok je dan, al hakkend en puffend als een stoomtrein je sporen door die laag bladeren. In een van de eerste huizen woonde een gezin met (voor ons schoolkinderen) een grote bouvier. Een vriendelijk beest, die geen vlieg kwaad deed. Als ik me goed herinner was dat Bobbie! Woonde die hond bij fam. Den Older? In het rijtje richting spoor woonde verder fam de Koning, naast een fam Faber en iets verder fam.  van Huis (eerst de ouders later de zoon, leraar engels en biologie aan de MULO) op de hoek met de Juliusstraat woonde de fam. Stemp.
In het huis achter de fotograaf woonde op een gegeven moment ook een fam. Bolsius? Heb daaop zolder nog verstoppertje gespeeld.