EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8970

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

St Catharinakoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Catharina kerkkoor.

Beschrijving

Het kerkkoor van de Catharinakerk is in 1955 naar Parijs geweest. Mooi detail is dat het tot dat moment een puur mannen/jongenskoor was en dat er ineens een aantal dames bijkwamen in de maanden voor de reis. We hebben toen geslapen in slaapzalen van een Universiteit. De man rechts is volgens mij Hub Houet, de organist.


Geplaatst op

05-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2007
Naam: Ad Timmers  
img

Links op de foto is volgens mij: Arie van Mil, naast hem .. Peters uit de Kerkstraat en .. Boex van de Kleine Berg. Boven hem, met zonnebril, de heer Close. Ook staan mijn 2 broers op deze foto, allebei met 'n zwart strikje, Arnoud op de 3e rij, 3e van links en Jo op de 2e rij rechts, met de handen op zijn knieen.


Datum: 05-07-2007
Naam: Ad Timmers  
img

Even een correctie op mijn vorige comment: ik geef aan ..Boex, maar dit moet zijn Eugene Piters, zijn vader had een slijterij op de Kleine Berg en is verhuisd naar de Vestdijk en voortgezet door Eugene.


Datum: 05-12-2007
Naam: Diny Maartense van den Hurk  
img

Een van de dames van dit mannenkoor was ondergetekende Diny van den Hurk en haar zus Ricky. Deze foto is gemaakt als ik me niet vergis voor de kerk waar wij een uitvoering hadden: de Trinité in Parijs. Ik sta op deze foto naast Huub Houet. Naast mij een van de zonen van de dirigent de Rooy. Ook de dochter van de Rooij was bij het koor evenals de twee zusjes Damen, de zussen Dirven, Elly Lamers. Zowat de helft van de familie van Mill, inclusief Papa, Karel Vermeeren, Cor Pas de latere echtgenoot van de dochter van de dirigent, de broers Hoppenbrouwers en ik geloof ook nog pa. Ik geloof twee jongens van de Haan, Lineke van de Loo (lerares Nederlands). Helaas ik herinner mij niet alle namen meer. Natuurlijk herken ik wel Deken Hezemans, kapelaan Raaimakers en kapelaan van Duijn(pater). Misschien kunnen anderen nog meer namen herinneren. Ik meen dat wij daar een mis zongen van Monnikendam, ik geloof zelfs dat Vincent (zoon van) achteraan staat zwaait. Achter Houet staat een trompettist van het Brabants Orkest, zijn voornaam was Theus.

<<< Diny, waar is je emailadres? (Peter) >>>


Datum: 29-07-2010
Naam: Henk van Mil  
img

Met de witte pet is inderdaad mijn Pa, Arie van Mil. (Hoogstraat). De man linksboven die zwaait is Piet Hoppenbrouwers (Stratums Eind). Verder moet ik eea aan mijn broers vragen.