EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

906

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Unitas / BACS

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bacs aan de Vlokhovenseweg.

Beschrijving

VTA (Vrije Tijds Accomodatie) BACS wordt al heel lang door met name allochtone groeperingen gebruikt voor allerlei aktiviteiten. Het beheer is in handen van VTA Unitas, dat iets verderop aan dezelfde zijde van deze straat ligt. Het gebouw zelf is een voormalig schoolgebouw(tje) met 4 grotere lokalen plus overige voorzieningen. Op het terrein staat ook nog een houten accomodatie van de scouting.


Geplaatst op

02-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-11-2006
Naam: Frans van Erp  
img

Hallo Ik kwam bij toeval hier terecht, Wij woonden in de jaren 40 op de Woenselsestraat No 13, het is/was een paar huizen van de kerk af.
Mijn zus en ik, gingen naar de school die hier op de foto staat (-: Ik was misdienaar in de kerk. Was terug in 1999, wat een veranderingen!
Wij wonen nu al sinds de jaren 50 in New Zealand.
Ik zou zo graag mensen kennen van vroeger.
Groetjes,


Datum: 12-11-2007
Naam: Marieke Van De Gevel  
img

Van 1953 tot 1966 woonden wij op Vlokhoven aan de Stoutheuvelseweg 1. In deze straat stonden 2 huizen, kilometers van elkaar af. Ik ging in 1958 naar deze lagere school. Zat bij juffrouw Donders en juffrouw de Haas in de klas. Het was toen een meisjesschool. In de 4e klas en verder moesten we naar de St.Petrusschool in de Woenselsestraat. Achter het schoolgebouw aan de Vlokhovenseweg stond een houten gebouwtje voor de gidsen waar iedere zaterdagmiddag de groep bijeen kwam.

<<< Marieke, kun je jouw emailadres even doorgeven? (Peter) >>>


Datum: 15-12-2007
Naam: Hank Peters  
img

In dat gebouwtje achter de kleuterschool (nu BACS) hebben we veel lol gehad. Eerst oud papier ophalen en daarna daar biljarten en tafeltennis onder het genot van een flesje limonade. Dit gebeurde onder leiding van de familie van Engelen die verderop een winkel (supermarktje) had.


Datum: 05-01-2008
Naam: Angela De Groof  
img

Ik heb ook op deze school gezeten, bij juf de Haas en van de Linden? Wij woonden op de Vlokhovenseweg 8. Onze boerderij is in 1968 afgebroken.
Vanaf klas 4 ging ik naar de Petrusschool in de Woenselsestraat, met mr. van de Ven, Verschuren en Janssen.


Datum: 06-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Angela de Groof, kijk eens naar foto 15302. Hebben jullie in het laatste huis links gewoond?


Datum: 07-12-2009
Naam: Angela de Groof  
img

Ja de boerderij. Voor ons woonde daar de fam. Vogels. Ik denk dat ik bij jou broer Gerrie in de klas heb gezeten. Dat was de Petrusschool aan de Woenselsestraat


Datum: 21-10-2010
Naam: Peter Kloostra  
img

Eind jaren 90 heb ik hier enkele maanden in opdracht van de gemeente Eindhoven ter vervanging van een collega (i.v.m. bedrijfsongeval) naast mijn andere werkzaamheden tijdelijk het beheer overgenomen. De activiteiten die er plaatsvonden hadden een multi-cultureel karakter, hindoestaanse kerkdiensten, feestjes, taalonderwijs en bijeenkomsten voor allochtonen vrouwen. Persoonlijk vond ik dat het interieur van het gebouw op z'n zachtst gezegd behoorlijk was verwaarloosd. Hoe de huidige staat van het gebouw is weet ik niet.


Datum: 16-07-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Het pand dat voor deze voormalige lager school stond was een winkel in levensmiddelen (mogelijk een Kroon of VEGE supermarkt).


Datum: 15-06-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Ik woonde op de Vlokhovenseweg naast boerderij van Vogels.
Waar ik nog weleens aan terugdenk is dat Gerard Peeters, die bij jou in de blok
woonde, maar 18 jaar geworden is.Verongelukt bij Piet Verstappen.
Toevallig heb ik vorige week een man van van Kessel ontmoet op het kerkhof. Die hadden een timmerbedrijf naast het gangetje en aan de andere zijde woonde Petro van den Heuvel, is ook allang overleden.
Frans ik hoop dat deze gegevens je geheugen weer iets opfrissen.