EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9070

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Bachlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bachlaan. (1)

Beschrijving

Met in de verte de kerk van Maria Middelares.


Geplaatst op

08-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De kant van de Bachlaan stonden deze huizen die zowat gelijk gebouwd zijn (1952) met de huizen aan de overkant van de straat t.w. de veel besproken Maycrete-woningen (makrietjes). Dat kleine raampje rechts was de badkamer. Die was voorzien van een granieten lavet. Het was een vooruitgang want de wasteil kon nu voor andere doeleinden gebruikt worden. Maar nog steeds ontbrak de centrale verwarming. Dat hield in dat er slecht in één kamer gestookt werd. Van voren verbranden en de achterkant bevriezen. Ik had dat nog al vlug opgelost en een voorzetraam gemaakt van een latwerk met doorzichtig plastic. Zowel voor de tuindeur als de raam aan de voorkant. In de zomer stond het in de schuur. De volgende fase was een gaatje boren naar buiten en een convector plaatsen. Die beschadigingen zie je nu nog aan veel huizen.


Datum: 08-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Wil, volgens mij zijn de huizen iets later gebouwd dan 1952. Wij zijn in 1951 in de van Blankenburgstraat komen wonen en toen was de laatste straat de Lemmenslaan, die slechts aan een kant huizen had. Daarachter was het nog een groot braakliggend terrein. De kerk is pas in 1953 geconsacreerd en toen was men nog niet of net pas begonnen met het bouwrijp maken van de straten na de Lemmenslaan.


Datum: 09-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Klopt Ben, het moet inderdaad eind 1954 zijn geweest dat ik er met mijn gezin in kwam, volgens mijn achterban die ik nu even raadpleeg.


Datum: 12-12-2007
Naam: Hans van der Weijden  
img

Ik ben opgegroeid op de Blaarthemseweg 49. Onze buurvrouw (Anneke van Gerven) had 'n grote boomgaard ter hoogte van waar die makrietjes stonden. Weet iemand wanneer die boomgaard verdwenen is?