EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9093

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Treurenburgstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Kerkkoor, Antonius van Paduakerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Meisjes-kerkkoor Antonius van Paduakerk

Beschrijving

Een foto uit 1959-1960 van het kerkkoor, onder leiding van juffrouw Van Lent van de Ursulaschool aan de Treurenburgstraat.


Geplaatst op

08-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-02-2007
Naam: Maria Hack  
img

Het betreft de Antonius van Paduakerk, Villapark. Namen die reeds bekend zijn: Liesbeth van Besouw, Annie Merkelbach, Francien van Zitteren, Lidwien Boerdijk, Jacomijn van Boxtel, Ineke Walraven, Therese ..., Dorothé Bertrams, Rian Bertrams, Joke Lindeman, Maria Hack, Hannie Spijkers, Lenie Vermeulen, Christine Bakker, Annie Boelens, Rosi Egas, Ria Jans, Cobi van Warmoeskerken, Nellie van Kasteren, Marga Sheridan, Gerrie van Agt, Lenja van Laan, Franka Gruithuizen, Benneke en Riet Groenemans, Annemarie Aarts, Hanneke Langenhuizen, Els van de Steen, Ans Kafoe, Mieke Vermeeren en Paulien ...


Datum: 31-12-2007
Naam: Jacomijn van Boxsel  
img

Wat leuk dat iemand deze foto is tegengekomen. Ik kan me niet herinneren dat die genomen is. In 1960 werd ik 10 jaar. We staan er allemaal zo netjes op. Ik herinner me dat we gezongen hebben bij de trouwmis van juffrouw Van Lent. Daar zal dit wel een gelegenheidsfoto van zijn. Ik heb nauwelijks foto's uit die tijd. Het valt me op dat bijna alle meisjes kort haar hadden. Ik had lang haar en droeg dat meestal in een paardenstaartje. Als ik wat langer naar de foto kijk, komt toch wat herkenning. Ikzelf zit in het midden voorin; linksachter het meisje met de rokbanden. Ik herken ook mijn zus Mayke; de 2e rechts voorin die naar de groep kijkt. Ik herken de anderen bijna niet. Wel een vriendinnetje uit de Pauwlaan. Bijgaande namen komen ook bekend voor: de fam. Bertrams (bakkerij), Langenhuizen, Gruithuizen (die 2 huizen verderop woonden bij ons in de Roeklaan en waarvan vader de directeur was bij de muziekschool), de fam. Van Besouw. Verder zijn bekend Francien van Zitteren (Lakerstraat), Ineke Walraven, Hannie Spijkers, Rosi Egas. Ik moet natuurlijk wel even terug in de tijd. Wel leuk hoor. Ik kan helaas niets toevoegen. Maar ik zal het nog eens aan mijn zus vragen.


Datum: 12-02-2008
Naam: Willy Simmer  
img

Wat een leuke foto. Volgens mij moet mijn zusje Helene Simmer er ook op staan, want zij heeft ook altijd op het koor gezeten. Juffrouw Van Lent woonde tegenover ons op de Tongelresestraat en was een hele populaire juffrouw. Ik weet nog heel goed dat ze altijd opgehaald werd door kinderen uit haar klas en die stonden dan voor de poort bij haar te wachten tot ze naar buiten kwam.


Datum: 13-02-2008
Naam: Ellen Balemans  
img

Volgens mij is het meisje midden vooraan op de foto Henny Muller uit de Lakerstraat 13. Helaas is ze december 2005 gestorven.


Datum: 14-03-2008
Naam: Hélène Simmer  
img

Of ik toen al bij het koor was weet ik niet zeker, maar volgens mij sta ik achteraan rechts een beetje verstopt (verlegen in die tijd). Ik weet nog dat wij hebben gezongen bij de trouwmis van mijn zus Trix en dat ik toen m'n feestkleren aan mocht i.p.v. de witte blouse. Ik herken veel gezichten van de foto, maar in namen onthouden ben ik erg slecht.


Datum: 02-08-2008
Naam: Liesbeth van Besouw  
img

Wat is dit hartstikke leuk. Waarschijnlijk worden de herinneringen nóg leuker naarmate we ouder worden! We hebben met dit koor nog een keer een eerste prijs gewonnen met eervolle vermelding van jury op een korenwedstrijd in Peer, België. Dat is zelfs 'n paar maanden later op de radio uitgezonden. Waarschijnlijk is deze foto bij ons vertrek van die gelegenheid gemaakt, omdat we allemaal van die keurige witte bloezen aan hebben. Was het niet Agnes Aarts, in plaats van Annemarie Aarts? Die zat bij ons Han (Hanneke) in de klas, 1 jaar onder mij.


Datum: 01-10-2009
Naam: Anjes[Agnes Kivits  
img

Hallo allemaal, doordat ik mijn oude vriendin Marianne Groenendaal weer heb ontmoet en contact houd met haar ben ik op deze site terechtgekomen. Wat leuk om op deze manier weer herinnerd te worden aan die leuke tijd. Zo heb ik op de site Ursulaschool en Jeanne d`Arc ulo ook weer veel oude gezichten en namen herkend.


Datum: 11-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Wat leuk Maria om deze foto te zien, ik heb ook inderdaad jaren, zelfs vanaf de derde klas lagere school, bij Annie van Lent op het koor gezeten. We hebben ook nog opgetreden in de Rode Kruis bungalow in Someren.. Volgens mij zaten ook Tineke de Vries en Ingrid Rompen bij het koor.
Wat ik je nog zou wilen vragen heb je niet nog een tweeling zusje?
En Willy wat de drukte bij juffrouw van Lent betreft dat was altijd een gevecht wie er een "hand" vast mocht houden om mee naar school te lopen of met haar in de morgen naar de kindermis te gaan om te gaan zingen, dit heb ik zelf ook nog gedaan, twee keer in de week.
Het koortje werd begeleid door de vriendin van Annie van Lent, Lidwien van der Horst.
Later is Juf van Lent getrouwd met de broer van deze Lidwien. Ze zijn in eerste instantie in de Sperwerlaan gaan wonen, zij hebben drie kinderen, twee jongens en een meisje en zijn ondertussen opa en oma en wonen in Waalre. Ik ben daar nog eens op bezoek geweest. Wel heel erg leuk om al deze bekende namen weer terug te lezen goed werk geleverd Maria.


Datum: 13-02-2015
Naam: Hélène Simmer  
img

Leuk om te horen dat juffrouw Van Lent in Waalre woont, want daar woon ik ook.


Datum: 07-10-2017
Naam: Regi Koelink-Kafoe  
img

Wat leuk!! Door Thérèse Dirkx werd ik geattenteerd om op deze site te kijken.
Zelf sta ik bovenaan rechts op een na. Naast mij staat Jose van Rooy, destijds wonend in de Pieter Breughelstraat. Enkelen herken ik nog. Maar de meesten niet meer. Trouwens er staat vermeld Ans Kafoe, dit moet echter zijn Regi Kafoe.