EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9108

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Kootwijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Franciscusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Franciscusschool, 1961, klas 6.

Beschrijving

Zesde klas van de St Franciscusschool inj de Kootwijkstraat. Links naast de meester met geruite blouse Ronny van Huijkelom.


Geplaatst op

09-02-2007

Reacties:

Datum: 10-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Onderste rij midden, met stropdas: Gerrie van Zandvoort met zijn broertje. Woonden destijds op de Halvemaanstraat, zat later op het van der Putt, begenadigd gitarist die mij The Quartermasters Store van The Shadows leerde spelen.


Datum: 10-02-2007
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Op de foto nog herkend: 1e bovenste rij Harrie Fietelaars. Onderste rij 4e van links Willem van Deursen en daarnaast Gerard van Dooren.


Datum: 21-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Voor de schoolmeester Wijlears rechts zit de mij bekende Willie Maas, rechts boven hem Aslan Alief en zijn broertje zit links onder Willie Maas


Datum: 18-12-2007
Naam: Frans Wolf  
img

Toevallig kom ik hier terecht. Ik zat ook in deze klas en herken ze allemaal, maar de namen zijn 'n probleem. Ik zit linksonder op één knie. Enkele namen; Fietelaars, Scheepers, Van Tongelre, Van Deurzen, Jonkers, Rekers, Koos de Roo, Van Rijn, Jacobs, Ad Bats, Frans van den Heuvel,. De broer Aslan was Mestan of Nestan. Als de andere namen worden genoemd zal ik waarschijnlijk oh ja zeggen. Iedereen de groeten uit 's-Hertogenbosch.


Datum: 05-11-2010
Naam: Peter van Elderen  
img

Uiterst rechts, 2e rij van boven, net boven Gijs van Toneloo, staat mijn jongere broer Kees van Elderen, toen wonende op de Ruurlostraat 26.


Datum: 09-05-2015
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Aslan Alief heeft in de 70er jaren de Cocney's Pride gerund op het Wilhelminaplein.


Datum: 30-01-2023
Naam: bert van herk  
img

Deze in 1929 gebouwde school, de St Franciscusschool (waar ik ook zes jaar op gezeten heb in de jaren vijftig/zestig), gaat gedeeltelijk onder de hamer. Woonbedrijf gaat het gebouw gedeeltelijk verbouwen. Er komen nu veertien woningen in. Op de speelplaats komen vijf  prefabwoningen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De woningen worden medio oktober 2023 opgeleverd. Aan de rest van het gebouw, zoals de buitengevel, wordt niks gedaan en blijft zo. Ben benieuwd.