EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

9160

Bijdrager:

Jaar:

1987

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, 't Karregat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schoolvoetbal koninginnedag 1987.

Beschrijving

Koninginnedag 1987. De meisjes van de openbare basisschool 't Karregat namen deel aan het schoolvoetbaltoernooi. Ze hadden geen enkele training en sommige wisten helemaal niets van voetbal. Dat blijkt uit het volgende: op een gegeven moment legde de scheidsrechter de wedstrijd stil. Hij legde uit: De dames van het ene elftal moeten naar die goal en jullie moeten naar de tegenoverliggende. De jaren erna werden de meisjes van tevoren door de leerkrachten ingewijd in de voetbalsport!


Geplaatst op

11-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

De schoolvoetbaltoernooien bestaan al lang in Eindhoven, wij deden in de zestiger jaren al mee met de Paulusschool, verschillende oefenwedstrijden gespeeld op het voetbalveldje bij Eckartdal, als voorbereiding op zo'n toernooi.
En geloof maar dat er prestige op het spel stond voor de fraters van de diverse fratersscholen, wie de beste school was, waar zij les gaven.


Datum: 04-06-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Die voetbaltoernooien werden in de paasvakantie gehouden. Ook scholen voor voortgezet onderwijs deden eraan mee. De velden van amateurclubs en de bijvelden van de grote clubs waren daarvoor beschikbaar. Ik herinner me o.a. op het hoofdveld van rkvv Woensel aan de Boschdijk gespeeld te hebben. Ook aan de Aalsterweg, waar nu de sporthal staat. Ik zat toen op het Lorentz Lyceum en onze tegenstanders waren allemaal van katholieke scholen, de meeste scholen hadden de naam van een heilige en voor de naam van de heilige stond dan ook Sint, Sint Aloysius b.v. De mensen die de uitslagen bijhielden en opschreven hebben toen Lorentz ook maar heilig verklaard; tot ons vermaak lazen we dan ook dat St Lorentz gewonnen of verloren had. Lorentz (1853 -1923) kreeg in 1902 de Nobelprijs voor natuurkunde.