EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9163

Bijdrager:

Jaar:

2000

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

513 Jagershoef

Straat:

Elegaststraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Vincentius a Pauloschool / De Korenaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Basisschool Jagershoef.

Beschrijving

Ik weet niet wanneer deze school precies gebouwd is. Ik dacht ongeveer 1969. Hij stond aan de Elegaststraat 1. Ik heb hier 5 klassen doorlopen en het was een zeer modern gebouw voor die tijd. De buitenstenen zijn wit met een glazuurlaag. In de jaren 70 was dhr. Van Holland de directeur.


Geplaatst op

11-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2007
Naam: Robert Lubbers  
img

Jammer dat deze school gesloopt is. Monumentenlijst waardig. Ik heb op deze school gezeten vanaf de kleuterklas tot en met de 6e klas. Het kunstwerk was de hangplek tijdens de pauze en om te wachten tot de bel ging om in de rij(!) te gaan staan voor je naar binnen mocht. De lokalen hadden aan de lange zijden alleen maar glas, donkerbruine tegeltjes op de vloer en op de gang kapstokken, metalen buizen met haakjes. Ruiten sneuvelden om de haverklap door voetballende kinderen, alles was enkel glas/ En om het warm te houden stond voor alles wat raam was een radiator (als je goed kijkt kan je het zien). Helaas staat nog niet de helft van het gebouw op de foto.


Datum: 28-05-2007
Naam: Olivier van Schaik  
img

Ik herken deze school ook, van kleuterklas tot en met vijfde klas (1978 denk ik). Ook het kunstwerk zorgt voor goede herinneringen. Kinderen uit mijn klas: Hanny Diellissen, Jurgen Sloots, Katja Zeeman, Mirjam Schuurmans?, Huub Lubbers. Ik heb er een fijne schooltijd gehad en woonde in de Reynhovenstraat, vlak bij de school.


Datum: 11-08-2010
Naam: Henk Zeitzen  
img

Ik heb hier heel de basisschool doorlopen. Even diep graven... Na de kleuterklas bij juf Beb? Daarna bij juffrouw Mientje, Els Boecholds (schrijf ik dit goed?), Mieke, Harrie Kesler. Wij waren op dit moment de kleinste klas van de school met 14 klasgenoten in het laatste jaar. Ik heb in de klas gezeten bij David Goeloe, Farik, Emile van Hout, Gilbert, Davy Dekkers (voorheen Stassen), Linda Pesuaressa, Annemarieke Koper, Rabina, Robbie Tirbenie, Najet, en nog een aantal, maar daar kom ik op terug! Directeur op dat moment was Cor Hussaards.


Datum: 29-03-2013
Naam: Frank Snoeks  
img

Ik heb hier ook op school gezeten vanaf klas 4. Toen was de school nieuw. Dit is 1968 geweest. De heer Holland was het hoofd van de school. In de 5e klas had ik de heer Burgers; hij deed aan rugby en wij kregen dus vaak rugbyles bij de gym. De school is gesloopt i.v.m. betonrot heb ik begrepen.


Datum: 20-11-2013
Naam: Caroline Maul  
img

Ik was drie jaar op deze school, van 1972 tot en met 1975. Ik was vanuit Australië en sprak geen woord Nederlands maar met mijn eerste leraar mijnheer Janssen ging het goed! Mijn twee jaren waren kort en voordat ik het weet zat ik op de MAVO. Nu ben ik al weer 30 jaar in Australië.


Datum: 28-04-2014
Naam: Ad van Zantvoort  
img

Ik heb op deze school de 4e en 5e klas doorlopen en kan mij dhr Burgers nog heel goed herinneren. Heel vaak speelden we rugby, wat een hobby bleek te zijn van hem.


Datum: 03-01-2017
Naam: Eric Reniers  
img

Wat een geweldige school was dit. Ik vergeet nooit dat ik van een jongensschool in 1968/1969 naar deze gemengde school kwam. Ik kwam in de klas bij juffrouw Tjon a Loi in de 4e, daarna bij "Tommy Cooper" ( ik weet helaas zijn naam niet meer) in de 5e en meneer Van Zeeland in de 6e. Ik weet nog dat we toen ook al wat Engels en wiskunde kregen. Geweldige tijd gehad. Jammer dat het gebouw niet meer bestaat.


Datum: 16-06-2023
Naam: Paulus Irikx  
img

Op dit moment (juni 2023) wordt die gesloopt. Op de facebookpagina basisschool Jagershoef heb ik diverse foto's geplaatst. Zijn er nog mensen met foto's van de school? Kun je die eventueel naar mij mailen (paul.irikx@gmail.com) of op de facebookpagina van basisschool Jagershoef zetten? Heel erg bedankt.