Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Een bekend-onbekend kerkje.

Beschrijving Vermoedelijk is deze foto in de 90-er jaren genomen. Dit kerkje, waarvan we bijzonderheden zoeken, staat in de Iepenlaan in Strijp en is in een slechte onderhoudsstaat.

Zie ook foto 836
Geplaatst op 03-08-2005

Reacties

Datum: 12-08-2005
Naam: Harry Kempenaar img

Heb vaak gevoetbald tegen de deur van dit kerkje, inderdaad in de Iepenlaan. Soms was er binnen wel iets te doen maar ik heb geen idee meer wat dat was.


Datum: 15-09-2005
Naam: Anne Troost img

Op deze site www.hdc.vu.nl/hdc/IKGN/Plaatsen/ikgneechtelsp.html wordt dit kerkje het kerkje van Prijt genoemd. Misschien dat de VU in Amsterdam waar de site van is hier meer over weet. Op de pagina waar over het kerkje wordt geschreven staat dat het stamt uit 1926 en was van de vergadering van gelovigen, later heette het Immanuel en was het van de Volle Evangelie Gemeente.


Datum: 29-08-2006
Naam: Hans van Melis img

Prijt? Dat is toch die meubelhandelaar die tevens predikant in Sittard is? Kijk en zo komt alles weer bij elkaar.
Citaat uit het ED van 29-3-2002: Overgrootvader Prijt, glasblazer uit Leerdam, kwam in 1921 naar Philips. Het elektronicaconcern begon na WO I met een glasfabriek, maar had te weinig blazers. Die werden gelokt met een goed loon en een woning. Zijn vrouw begon aan huis in de Iepenlaan een handeltje in manufacturen. Overgrootvader Prijt was lid van de protestantse gemeenschap 'De vergadering der gelovigen'. Dat zijn gemeenschappen zonder dominee, de leden doen het werk samen. Zie ook foto 1322.


Datum: 29-11-2006
Naam: Harry Zeilmaker img

De Emanuel gemeente is medio 1997 via de kantonrechter uitgezet. Jan Pulles heeft het verder verwaarloosd. Achter het kerkje had deze een opslag van gebruikte bouwmaterialen. De familie A. Pulles had in Strijp meerdere panden in de Kerkakkerstraat.


Datum: 27-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen

De hierboven genoemde Paul Prijt kwam enkele jaren geleden nog regelmatig op de radio met een stichtelijk woord. Uit een krantenartikel bleek dat hij de Vergadering van Gelovigen verlaten had om zich bij de Baptistenkerk aan te sluiten.


Datum: 30-03-2013
Naam: Giovanni Hartogs img

Volgens een beeldkwaliteitsplan voor Philipsdorp wat ik laatst ergens gezien heb wil men het "Kerkje van Prijt" opknappen en een bestemming geven voor de buurt.
Ik zou zeggen, maak er een nieuw buurthuis van met eventueel een buurtinfowinkel en/of een wijkrestaurant, dan blijft het gebouwtje in ieder geval een maatschappelijke functie houden.


Datum: 05-02-2018
Naam: Pia Hendriks img

Kerkje is in 2017 afgebrand.