EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

921

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

C&A

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De bouw van C&A. (1)

Beschrijving

De bouw van C&A op het 18 Septemberplein. Aan het einde van de verkeersstroom ziet u Hotel 't Silveren Seepaerd aan het Stationsplein. (RHCe 0000470)


Geplaatst op

04-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Op de Vestdijk achter de linker werkkeet met wit dak ligt het kantoor van Van der Meeren makelaars, die enkele jaren later verhuisden naar de Stratumsedijk naar het huis van bierbrouwer Huenges, waar het makelaarskantoor na vele jaren dit pand verkocht aan de gemeente ten behoeve van het Van Abbe museum.
Op het forse gebouw in het midden van de foto in de Nieuwstraat was boven op de spitse dakpunt een groot bord bevestigd Van Beurden HOFFOTOGRAAF. Het witte pand links was de sigarenzaak van Retera, die tevens een timmermanswerkplaats had in de Bergstraat en antieke meubels restaureerde. Deze week ontmoette ik nog hun zoon Jan, thans 82 jaar oud.


Datum: 13-02-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

De overweg is dicht, hoe kan het ook anders. Er waren nog nauwelijks auto's in die tijd, maar bij de Woenselse overweg stond vaak een groot deel van alle auto's in Eindhoven.


Datum: 14-02-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Niet alleen Eindhovense auto's Paul, vergeet niet dat dit vrijwel de enige noord-zuidverbinding was. Als je van Maastricht naar Amsterdam moest, kwam je hier langs. Daar hebben we nu de A2 voor.


Datum: 24-04-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ja Tini, zelfs als je naar Tilburg moest ontkwam je niet aan de Woenselse overweg. Via de Boschdijk naar Best, linksaf door Best, waar je nog een overweg tegenkwam van de spoorlijn naar Den Bosch, en dan verder via slingerende wegen richting Tilburg.