EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

922

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

C&A

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De bouw van C&A. (2)

Beschrijving

De nieuwbouw van C&A aan het 18 Septemberplein, hoek Demer, is hier bijna gereed voor de opening. Ook het naastliggende pand van Lodewijks Woninginrichting is kennelijk al in gebruik


Geplaatst op

04-08-2005

Reacties:

Datum: 03-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

De geschiedenis van Lodewijks stond in ons Eindhovens Dagblad. Kijk maar www.eindhovensdagblad.nl/eindhovenregio/article1047685.ece
Enige jaren terug is Lodewijks overgenomen door Sijben meubelen


Datum: 04-10-2007
Naam: Eugene van de Laar  
img

Op de andere hoek (links) zat Vos, een luxe modezaak waar mijn moeder Paula Verbeek nog heeft gewerkt.


Datum: 04-10-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Volgens mij was het Voss en deze heeft eerst op de Demer gezeten in het eerste pand vanaf C&A. Toen verkochten ze wat meer gangbare kleren. Toen ze naar het 18 Septemberplein verhuisden, zijn ze luxere kleren gaan verkopen.


Datum: 10-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Nog voor de oorlog is de meubelzaak Lodewijks verhuisd naar de Rechtestraat naar het grote pand Van Muller en Schröder. In het bombardement van 19 september 1944 is Lodewijks, gelijk met Harry van Kempen (Sport en Spel), fotograaf Arnoud van der Heiden, boekhandel Van Piere en de Catharinanoodkerk in het pand van Bemelmans (Bozon) verloren gegaan. Foto's hiervan zijn er zeker. Lodewijks trok naar ik meen weer in haar oude pand op de Geldropseweg. De zaak Lodewijks was eigendom van de fam. Vernimmen.


Datum: 09-12-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

In het C&A-complex was ook een zaak van Martin Parfumerie en Cosmetica. Een vriendin van mij werkte daar als een van de eerste meisjes na de opening. Haar naam was Vera Donker. Weet iemand nog waar zij vandaag de dag is?


Datum: 09-12-2007
Naam: Theo Welp  
img

In 1950 is op het terrein waar nu C&A staat in tenten de Zuidnederlandse beurs geweest, ik heb toen de sleutel op een rood fluwelen kussen mogen overhandigen aan burgemeester Kolfschoten.


Datum: 09-12-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Naar ik meen trouwde begin jaren 50 een zoon van Vernimmen met Ria de Vries, een kleindochter van de vroegere burgemeester van Woensel. Na hun huwelijk openden zij een meubelzaak in Heerlen. Ik weet niet onder welke naam, kan ook Lodewijks zijn.


Datum: 21-12-2011
Naam: Antoon Franse  
img

Opening van C&A was in 1952. Op video 248 zie je de begrafenisstoet van Anton Philips (10 oktober 1951) langs de nieuwbouw van o.a. Lodewijks gaan.


Datum: 13-02-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Niet alleen in 1950 Theo, volgens mij heeft die beurs wel vaker op die plek gestaan. Ik ben daar meerdere keren naar binnen geglipt omdat je er bij sommige stands dingen kon proeven, en er waren ook veel producten die je helemaal nog niet kende. Als ik me niet vergis, heeft die beurs daar gestaan onder de naam Almivato.


Datum: 13-02-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Nou Paul, kijk eens naar foto 24553 uit 1951. Ik denk niet dat daar nog een grote tent bij past.


Datum: 24-04-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Tini, op hetzelfde terrein, maar naast C&A. Na het Sinterklaasbombardement was het hele terrein achter Vrijstraat en Nieuwstraat puinvrij gemaakt. De Hermanus Boexstraat bestond nog niet. Lodewijks en C&A waren de eerste gebouwen die daar na de oorlog gebouwd werden. Het standbeeld van Anton Philips is daar neergezet nog vóór zijn overlijden, maar is daarna nog een paar keer verplaatst. Hoe vaak die Zuid Nederlandse Beurs is gehouden weet ik niet, maar zeker meer dan eens. Almivato was een acronym. AL stond voor Algemene, MI voor Middenstands, VA weet ik niet meer en TO van Tentoonstelling.