EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9233

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Centrum, Ks Jan van Lieshoutstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Jan van Lieshoutstraat

Beschrijving

Eerste rij van links naar rechts: Theo Vogels (Bergstraat, ouders kleermakerij), Jan Retera (Nieuwstraat, ouders sigarenwinkel), Kees van Neerven, Tonny Dereumaux (ouders kopieer-inrichting), Theo Baijens (Kleine Berg, ouders drogist en verfwinkel), Ton van de Ven (Marktstraat, ouders sigarenwinkel), Kees Witteveen (Rechtestraat, ouders damesmodezaak). Tweede rij van links naar rechts : Jac Hezemans (Demer, ouders devotionaliawinkel), Cas Brackel (Rechtestraat, ouders kledingzaak), Tiny Mollen (Stratumseind), Ria van der Linden (Hoogstraat, ouders kapperszaak), Nettie van Gestel (Paradijslaan), Nettie van der Velden (Hoogstraat, vader aannemer), Fieke en Susan van Hout (Rechtestraat, ouders juwelierszaak) Derde rij van links naar rechts: Onbekend, onbekend, Trees de Groof (Paradijslaan), Margriet Custers (Paradijslaan, vader Gymleraar), Hettie van de Ven (St.Catharinastraat), Tonnie Vermeulen (Willemstraat, ouders drogisterij), Oyen. Vierde rij van links naar rechts: Jaantje Verschueren (Kleine Berg, vader Philipsambtenaar), Liesje Kosterman (Kleine Berg, vader Baekers-beambte), Siemie Driessen (Helmerslaan of Jan Luikenstraat), Corrie van der Lubbe, Sebilla Schenkelaars (Bleekstraat, vader muziekinstrumentenfabriek), Nellie der Kinderen (Als Nellie Wijsbek zong zij vele jaren bij de bevrijdingsfeesten van Eindhoven voor het stadhuis, vorig jaar was de laatste keer), Tekla Sonnen (Vestdijk, vader oogarts). Staande achter van links naar rechts : Leida van der Zanden (Ten Hagestraat, vader Schoolhoofd), Corrie van de Rijt (Vrijstraat, ouders groentenzaak), Nettie Keyzer (Rechtestraat, vader apotheekzaak), Daatje de Groof (Kleine Berg, vader broodbakker), Spoorenberg, Franssen (Paradijslaan, vader Philips bedrijfsarts), Tiny Bannenberg (Paradijslaan, vader directeur melkfabriek St.Joseph), Nel van der Meulen (Wal, vader autogarage), Jetje Elshout (Rechtestraat, ouders viswinkel), Huubke van de Werf (Marktstraat, vader filiaal Albert Heyn), Willy van Hemmen, (Pr. Hendrikstraat, vader handelmaatschappij), Appie Hezemans (Grote Berg, vader vervoersbedrijf) en Zuster Deodata.


Geplaatst op

13-02-2007

Reacties:

Datum: 13-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Lies wat een informatie en wat een geheugen! Compliment.


Datum: 13-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

+++Lies, wat deed Lies van Berlo en wat deden haar ouders. Welke juweeltjes heb je nog meer voor ons?+++Hans


Datum: 14-02-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Lies is een dochter van Fien Baijens, en dat was weer een dochter van Dorus Baijens van de verfhandel op de Kleine Berg. De vader van Lies, J. Kosterman, was beambte bij Baekers-Raijmakers. (foto's volgen)


Datum: 15-02-2007
Naam: Lies van Berlo - Kosterman.  
img

In 1942 (16 jaar)werd ik Rijkstelefoniste, Keizersgracht, daarna Rijkstelegrafiste, tijdelijk gebouw postkantoor, boven was het telegraafkantoor.
Hier werkte ik tot 1955, toen ik trouwde met Jan van Berlo vd Wolvendijk


Datum: 15-02-2007
Naam: Lies van Berlo - Kosterman.  
img

Ook was op deze kleuterschool nog een hele lieve zuster Clemencio, (Goed geschreven ?) en Juf van der Schoot (Paradijslaan) dochter van van der Schoot, Kleine Berg, ijzerwinkel.


Datum: 21-02-2007
Naam: Lies van Berlo.  
img

In de derde rij, eerste meisje links is Mientje van de Laar (ouders hadden meubelzaak op Stratumseind, rechts vooraan). Ook in de derde rij tweede meisje naast Mientje is Trees de Natris (Pr. Hendrikstraat).


Datum: 15-04-2007
Naam: Mieke Taphorn  
img

Kan iemand mij vertellen in welk jaar de scheidingslijn is getrokken dat kinderen vanaf de linkerkant van de St.Catharina straat in Gestel naar school moesten. Komend vanaf de Kleine Berg / Hoogstraat kant. In mijn tijd begin jaren 50 was dat wel het geval.


Datum: 16-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Let op: Welke parochies betrof het? De oprichting van de nieuwste parochie geeft de datum.


Datum: 18-04-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Vishandel van Elshout, zat die als je via de achterom van de Krabbedans toen binnendoor naar de Jan van Lieshoutstraat (school) liep? Ik liep ook wel eens binnendoor via Martin verf-glas-drogisterij. Lekker even een bolletje stopverf mee naar school. Dan kon je weer uren kleien. Als het uitgedroogd was gaf je het terug en je kreeg weer een nieuw stuk. Terwijl ik dit schrijf komt de geur weer op in mijn gedachten. Krabbedans was toen via de Keizersgracht en met een gangetje kwam deze op de Rechtestraat uit. Misschien herkennen mensen een soort gelijke ervaring. Ik verneem het graag.
=== Wat betreft 'Vischhandel P.Elshout en Zn.' hebben we zelfs foto's voor je, kijk naar foto 4725 en 2509. En lees het commentaar van Uco van Egmond op 22/9 bij foto 1880. (red.) ===


Datum: 11-05-2007
Naam: Pim van Loosbroek  
img

Nel van der Meulen is in 1948 getrouwd met Albert van Loosbroek uit Oss. Ze heeft 5 kinderen gekregen en is vorig jaar op 79 jarige leeftijd overleden. Haar man Albert woont momenteel op Kortonjo.


Datum: 11-05-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Ach, ik heb met Nel nog gecorrespondeerd toen ze naar kostschool ging. In de jaren 70 heb ik Mia van der Meulen en Toontje van der Velden ook nog een paar keer ontmoet in Maastricht. Ook Netty van der Velden en Jan Wijnen, kwamen daar vaak. Helaas is Netty tragisch omgekomen bij een auto-ongeluk. Jan van Berlo tenniste ook met Mia en Jos en Mien van der Meulen op Prinsenjagt. Waar is de tijd gebleven ?!


Datum: 21-11-2007
Naam: Melanie Mentink  
img

Het meisje met de geblokte trui (zie ook foto 14045) is Laura Mentink van Hotel de Bijenkorf, Markt 35.


Datum: 10-10-2009
Naam: Peter Vermeulen  

Van Sjaan Greuter-Verschueren kreeg ik via Corrie Elshout nog enkele wijzigingen/ verbeteringen door.
Op 2e rij zou Tiny Mollen Jo Mollen moeten zijn?
3e rij helemaal rechts is Mia van Oyen.
4e rij Siemie Driessen of Siny Driessen?
Staand is Lenie Spoorenberg.


Datum: 10-10-2009
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Aan Jeanne Verschueren dank voor de aanvulling van de voornamen.


Datum: 11-10-2009
Naam: An de Groof  
img

Lies, je noemde Netty van der Velden, maar dit moet haar oudere zusje Maria zijn. Maria is in 1938 of 1939 overleden. Toon en Netty zijn n.l. leeftijdgenoten van Nell en niet van Daatje.


Datum: 11-10-2009
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Ja, An, nou je het zegt Maria is heel jong overleden. Zij heeft bij ons in die kleuterklas gezeten.