EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9270

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Emmasingel

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Reisbureau

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Reisbureau Philips

Beschrijving

Geldtransactie op het reisbureau. Dit soort (geld)zaken kom je nog maar weinig tegen in ons digitale tijdperk. Mijn vader was destijds kassier op het reisbureau van Philips. Hij droeg toen nog het uniform van de bewaking. Later is hij bij dit reisbureau vervoer en hotelreseveringen gaan doen. Ik vond het een prachtig kantoor daar op de Emmasingel. Zo te zien, hadden ze hier toen al CV. Het reisbureau van Philips is ook reeds lang ter ziele.


Geplaatst op

14-02-2007

Reacties:

Datum: 14-02-2007
Naam: Frans Verhoeven  
img

Leuk om dit reisbureau te kunnen zien. In de vijftiger jaren reisde mijn vader, Noud Verhoeven, als roosterspecialist voor Philips de hele wereld rond. Ik heb hem thuis vaak horen zeggen, dat hij naar het Philips reisbureau moest om zijn tickets op te halen. Meestal verbleef hij dan voor een maand of twee in het buitenland. Enkele landen waar hij is geweest: Japan, Australië, Argentinië, India, Joegoslavië en Brazilië. Meestal mocht ik hem samen met mijn moeder ophalen van Schiphol in een grote Philips directie-auto met een chauffeur in uniform aan het stuur.


Datum: 15-02-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ook ik mocht een keer in zo'n Philips-auto met chauffeur. Omdat de auto leeg naar Duitsland ging om iemand op te halen, zijn mijn moeder en ik meegereden naar familie. Wel interessant. Enkele chauffeursnamen van die tijd kan ik me nog herinneren: Hulshorst, Jenniskens en Vermeulen. Iedereen noemde elkaar bij de achternaam. Gelukkig nu niet meer gebruikelijk.


Datum: 28-09-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Op de foto links de heer Van der Loo. Hij had in die tijd naast zijn baan hier op het reisbureau ook een sigarenwinkel in de Rechtestraat, zie foto 13607.