EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9324

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Gymnastiek / Turnen

Onderwerp 3.:

OBC

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Carnaval van OBC.

Beschrijving

Carnaval 1950 in Stad Rotterdam met enkele leden van OBC. Staand vlnr Leo van Driel, Toos van Gelooven, Willy Kalb, Alda van der Aalst, Henk Sengers Zittend Gerard van der Aalst en Nelly van Genugten (foto van Nelly van Genugten)


Geplaatst op

16-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

R.k. Gymnastiekvereniging Olympia Branbantia Combinatie, opgericht in 1919, vermoedelijke opheffing of fusie datum 1983.


Datum: 07-12-2008
Naam: Corrie Dufourny-Roosendaal  
img

Wat leuk om een foto te zien van enkele leden van OBC,. Ik zie dat de foto er al bijna 2 jaar op staat. Zelf heb ik van Toos en Alda les gehad  in de jaren 1955-1956??. Ook heb ik een foto ingestuurd van OBC, zie 17573, dat was in het Katholiek Leven.  Ik weet niet meer precies hoelang ik bij OBC ben geweest, maar ik weet wel dat ik een leuke tijd heb gehad. Ik ben ook nog nog mee naar andere plaatsen geweest b.v. Tilburg enz. U heeft ook de naam juist gespeld, daar was ik mij later van bewust, dat het Brabantia moest zijn.


Datum: 07-12-2008
Naam: Jan Wolfs  
img

Leuk om Willy (Wim) Kalb, een oude buurjongen uit de Stuiverstraat en Gerard van der Aalst van de lagere school te zien.


Datum: 19-08-2011
Naam: Wil Deckers  
img

Leuk om eens wat oude bekenden te zien van O.B.C. Ik ben n.l. de zoon van, zoals ze zeiden, mijnheer Deckers, de leider van O.B.C. Ik zelf ben ook in mijn jeugdjaren lid geweest . Het mooie wat ik daarvan heb onthouden, de jaarlijkse uitvoeringen in het Katholieke Leven aan de Keizersgracht. En de hoogte-punten van de Bondswedstrijden o.a. in Tilburg, Nijmegen,  Waalwijk etc. Jaarlijks onze grote concurrent en tegenstrever was St.Dionysius uit Tilburg.