EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9349

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Meisjesschool, Paul Krugerlaan, 1960, 3e klas.

Beschrijving

Foto gemaakt tijdens een schoolreisje. De derde klas met juffrouw Domensino. Namen die ik nog ken: Els Fober, Maria Coolen, Marie Hoekstra en Ria Brekelmans. Zelf zit ik in het midden met de sinaasappel. Marijke en Ria herkennen jullie nog meer mensen ?


Geplaatst op

17-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dat donkere koppie achteraan is geloof ik Sylvia van Gastel. Het meisje links achter Hélène, die recht vooruit kijkt is dacht ik Henny Kuiten uit de Jan Tooropstraat. Ikzelf zat in de 4e klas bij Juffrouw Domensino.


Datum: 06-06-2007
Naam: Helene Boselie  
img

Van juffrouw Domensino kreeg ik de volgende aanvullingen:
Links vooraan zit Diny Bagen. Daarachter ? Heesakkers en rechts in het midden is Anne-Catharien van de Hoorn.


Datum: 18-10-2007
Naam: Ineke Valentijn-Spierings.  
img

Het meisje links op de tweede rij is inderdaad Corrie Heesakkers. Zij woonde vroeger net als ik in de Kalverstraat. Ik heb zelf ook nog bij juffrouw Domensino in de klas gezeten maar weet niet meer welke klas. Ik was vergeten hoe zij er uit zag, maar nu weet ik het weer. Leeft zij trouwens nog Helene?


Datum: 15-11-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Meisje met vlecht links bovenaan is Leny Smits.


Datum: 01-09-2009
Naam: Cor Heesakkers  
img

Ja Corrie Heesakkers, m'n nichtje die vroeger in de Kalverstraat woonde, leeft nog en haar moeder ook nog.


Datum: 21-02-2010
Naam: Elly v Belkum-Lenting  
img

Ook ik heb Corrie Heesakkers herkend, de naam Ineke Wijne komt bij mij naar voren, is dat niet dat meisje rechts voorin? Ik heb ook bij juffr Domensino in de klas gezeten Elly Lenting nu v Belkum


Datum: 14-10-2011
Naam: Mirjam Gerrits-Broere  
img

Leuk die oude foto's uit Eindhoven. Is Els Fober, de persoon die als 3de vooraan zit en Maria Coolen de 4de van rechtsonder?
Ik hoop dat iemand mij antwoord kan geven, want het waren mijn 2 beste vriendinnen.
Ook Sylvia van Gastel herken ik. Die fietste altijd met Maria samen naar de ULNO op het Hemelrijken.


Datum: 16-10-2011
Naam: Hélène Boselie  
img

Maria Coolen zit achter mijn arm en Els Fober zit links van juffrouw Domensino. Ik woonde naast Maria Coolen en ben vanaf mijn 5e met haar bevriend geweest, Zie soms ook nog wel eens haar zussen.
Heb jij ook bij ons in de klas gezeten? Ik heb nog contact met juffrouw Domensino. Ze vindt het altijd leuk als er weer eens een oud- leerling opduikt.


Datum: 21-10-2011
Naam: Mirjam Gerrits-Broere  
img

Hallo Hélène,

Nee, ik heb niet bij jou in de klas gezeten. Ik ken je broer heel goed. Ik ben een oud -collega van hem in Gennep. Ik heb jou nooit ontmoet.
Maria zat bij mij op school op het Hemelrijken en ze had het vaak over jou.
Ik wist niet dat Els Fober ook bij jullie op de lagere school had gezeten.
Ik woonde in Woensel op de Montgomerylaan en zat ook op het Hemelrijken op de basisschool. Daarna naar het van der Putt en toen naar Veldhoven en het weer Hemelrijken. Ben via Ad Coolen in Gennep terecht gekomen.
Bedankt voor je reactie, erg leuk.


Datum: 22-10-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Mirjam, leuk dat je eindelijk ergens in de lucht komt. Niet alleen op de schoolfoto's kom jij in beeld op deze site maar ook vanuit jouw woonomgeving aan de Montgomerylaan, waarvan ik ergens een foto van je zag. Kan ook een Putt-foto zijn geweest waarop ik je tegen kwam, weet het niet meer.
Eerlijk gezegd herken ik Maria Coolen niet op bovenstaande foto. Misschien beschik jij nog over een klassefoto van de ULNO, waar dan zowel Sylvia van Gasel als Maria mogelijk ook op staan. Ik sta zelf niet op deze foto van de lagere school maar heb wel bij deze juffrrouw in de klas gezeten, in de 4e. Juffrouw Domensino. En dat Els Fober bij ons in Tongelre op de lagere school zat wist ik ook niet eerder. Ken haar alleen van de ULNO.


Datum: 24-10-2011
Naam: Mirjam Gerrits-Broere  
img

Hoi Marijke, Eigenlijk kom je me niet bekend voor. Wil je me even bijpraten? Ik heb je naam wel vaker op de site gezien, maar kan me er geen beeld bij vormen.
Maria is op deze foto nog wel erg jong, maar ik herken haar uit duizenden, de 5de van rechts.Ze is van de zijkant te zien en bijt op haar lip.
Ik heb laatst een klassefoto van de ULNO gestuurd naar deze site, waar een heleboel klasgenoten op staan. Ik weet niet waar hij nu te vinden is. Het is een foto die buiten genomen is. Er zitten er een paar bij elkaar op de schouder en één zit er in de kruiwagen. Leuk dat je reageerde, ik hoor nog wel van je.
<<< Mirjam, de door jou bedoelde foto kun je terug vinden onder nr. 28519. (red.) >>>


Datum: 25-10-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Zowel met Sylvia van Gastel als met Maria Coolen deelde ik de lagere schooltijd aan de Paul Krugerlaan in Tongelre. Daarna de HH-school en daarna dus de ULNO aan het Hemelrijken. Op de ULNO kwamen we niet meer bij elkaar in de klas. Ik volgde daar de opleiding in de C-klas waarvan foto's op de website onder nr. 9967 (met mij middelste rij, 2e van links) en foto 24185 (bovenste rij, 5e van links).
Jouw naam en gezicht ken ik dus alleen van de ULNO, omdat we van dezelfde jaargang waren. Sylvia was een van mijn vaste vriendinnen (en we zien elkaar nog steeds) en Maria was altijd een van de buurtvriendinnetjes. Op het moment van overlijden van Maria had ze een vriendje uit Tongelre, Jo van Eijck. Jo is later getrouwd met een meisje uit mijn klas van de ULNO, Francien Vlijmincx, die je aantreft op foto   24185, 2e van rechts.
Op bovenstaande foto staan kinderen die op dat moment ook bij mij in de klas zaten maar omdat het hier om een schoolreisje gaat waren de groepen gemengd ingedeeld denk ik. Het meisje bovenaan links met de vlechten, Leny Smits, was het buurmeisje van Sylvia in die tijd.
MIrjam, misschien heb je wel wel gelijk dat dat Maria is maar ik heb haar iets anders in gedachten als jong meisje van de lagere school. Volgens mij had ze lang haar, beetje blonder en krullend met een spits snoetje. Maar ach, meer dan 45 jaar geleden, mogen we wel eens iets vergeten toch?
Waar ik Maria Coolen wel op herken is op foto 27186. Daar staat ze bovenaan, 52 van rechts, tussen Helène Boselie en Ida Coppens in.
MIrjam, de foto die jij noemt ken ik en heb ik gezien, maar daar zit Sylivia toch niet op de nek van Els Fober want die staat ergens links op de foto. Wie het meisje wel is weet ik niet.


Datum: 26-10-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

"Er zitten er een paar bij elkaar op de schouder..." zeg je hierboven in zijn algemeenheid, Mirjam. En je doelt dan op foto 28519. Maar dat linkse meisje op die schouders ben jezelf, onmiskenbaar! Met Els Fober naast je, met opgeheven arm. Jullie waren toen een onafscheidelijk duo, net als Marijke en Sylvia.


Datum: 30-10-2011
Naam: Mirjam Gerrits-Broere  
img

Ja Ben, dat klopt. Els en ik waren ook inderdaad onafscheidelijke vriendinnen. En zij was ontzettend verliefd op je (een onbereikbare liefde).
Ik ken jou eigenlijk niet zo goed, alleen weet ik dat je bij ons achter woonde en Els verliefd op je was. Verdere connecties hadden wij toch niet. Wel leuk om jouw naam steeds tegen te komen op de site.