EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9427

Bijdrager:

Jaar:

2003

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat (4)

Beschrijving

Straatbeeld van de Strijpsestraat.


Geplaatst op

19-02-2007

Reacties:

Datum: 19-02-2007
Naam: Joke van Hout  
img

Dat pand daar bij die groene auto, is dat het pand waar de boerenleenbank in heeft gezeten?


Datum: 20-02-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

In de 60er jaren zat de boerenleenbank aan de rechtse kant(richting kerk), een paar huizen van het Trudoplein af. Voorbij het postkantoortje. Ik heb er 3 maanden gewerkt in 1962. Ik geloof dat er 1 of 2 huizen verder een bloemenzaak zat?


Datum: 20-02-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Volgens mij zat in het pand met de groene auto vroeger Van den Ende´s bouwbedrijf, een broer van Jan van de Ende, welke nu in huize Kortonjo woont. Ook heeft er later een stadsdeelkantoor ingezeten.


Datum: 20-02-2007
Naam: Joke van Hout  
img

We kijken hier toch richting Trudoplein, niet? Toen ik bij de Boerenleenbank werkte zat hij volgens mij in dit pand.
In ieder geval een stukje voor (vanaf Hastelweg) het postkantoor. Van den Enden zat iets dichter bij het postkantoor. Ik praat over 1970 ongeveer. Later zijn we met de Rabobank naar de Schootsestraat verhuisd. O ja, naast de bank zat Huize Paulus.


Datum: 18-06-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Om de verwarring misschien nog groter te maken :
rechts bij de groene auto, was een zeer typisch, driehoekig pand, grenzend aan huize Paulus, dat hier net niet zichtbaar is rechts. De grens van het perceel liep schuin naar achteren toe, vandaar dat typisch driehoekig gebouw dat een beetje ingeklemd zat naast de andere rij huizen en het perceel van huize Paulus. Daar zat dus eerst het oude postkantoor, met 4 kleine loketjes. Meer ruimte was er niet en voor Strijp was dat meer dan genoeg toen rond 1950 etc. Dat oude postkantoor vertrok rond 1955 of zo naar een nieuwbouw. Aan de zelfde kant van de straat, maar naar de richting van het Trudpoplein toe, ja langs een bloemenzaak. De plek van dat nieuwe postkantoor was waar de oude St. Trudokerk ooit stond. Voor de nieuwbouw toen was het een open vlakte met achter in het perceel de restanten van een in de oorlog ´40-45 weggebombardeerd huis.
Op de foto hierboven zie je nog een rood uithangbord van de PTT aan de rechterkant, waar dus het ´nieuwe´ postkantoor kwam. Toen het oude postkantoor leegkwam, werd het als kantoor ingenomen door de Boerenleenbank (RaBo) die enkele jaren later weer verkaste naar de Frederiklaan, aan de kant van de R.K. Meisjessschool vlakbij of naast Stam Boekhandel. In 1969 sloot ik daar mijn eerste hypotheeklening af bij directeur van de Vorst van de Rabobank, toen nog in het kleine Rabokantoor aan de Frederiklaan. Daarna, werd er aan de kop van de Schootsetraat/Frederiklaan nieuwbouw gepleegd voor de Rabobank.


Datum: 18-06-2008
Naam: Joke van Hout  
img

Beste Jan Toirkens, De Boerenleenbank/Rabobank is van de Strijpsestraat naar de nieuwbouw op de hoek Frederiklaan/Schootsestraat verhuisd. Samen met De Heer van der Vorst. Misschien hebben ze tussndoor even op de Frederiklaan gezeten, maar van 1970 t/m 1975 heb ik gewerkt, eerst op de Strijpsestraat en daarna op de hoek Frederiklaan / Schootsestraat.
Dit was om de verwarring NOG groter te maken.


Datum: 19-06-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Mogelijk, voor korte tijd, hadden ze een dependance zowel aan de Strijpsestraat danwel aan de Frederiklaan. Ik herinner me, dat mijn eerste gesprek met van der Vorst eerst aan de Strijpsestraat was en korte tijd later bij het verder afwikkelen van de hypotheek aan de Frederiklaan. Ik deed zaken met de Boerenleenbank Strijp tussen 1968 en 1973. En als ik me goed heug was Dhr. van de Vorst afkomstig uit Reusel, zoon van een meesterknecht van de Karel I. Hij kende mijn vrouw die eveneens geboortig was van Reusel.


Datum: 20-06-2008
Naam: Ad Louwers  
img

Jo van de Vorst is behalve directeur van de Rabobank in Strijp ook nog een tijdje penningmeester gewest van v.v.Brabantia, van 1967 tot ergens in de zeventiger jaren. Een aimabele man, herinner ik mij.


Datum: 06-04-2011
Naam: Joris van den Enden  
img

In het pand met de groene auto zat inderdaad de Boerenleenbank en later het bedrijf van mijn opa, Van den Enden Bouw B.V. wat door mijn vader Jos van den Enden is overgenomen en doorgezet. De broer van mijn vader is Jan van den Enden welke op Landgoed Kortonjo woont.