EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9494

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Veldmaarschalk Montgomerylaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Petruskerk en Veldmaarschalk Montgomerylaan.

Beschrijving

Rechts het torentje van de kapel aan de Kloosterdreef.


Geplaatst op

22-02-2007

Reacties:

Datum: 22-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Links de daken van de hoofd en bijbouw van de St. Petrus Canisiusschool aan de Pastoriestraat 88. Tussen de kapel en de St. Petruskerk lag zo'n beetje de aanvliegroute van de vliegbasis Welschap. De F 84F Thunderstreaks en in iets mindere mate de T 33 T-birds kwamen hier dagelijks met veel donder en geweld vervaarlijk laag overvliegen. Het stoorde de lessen, net zoals de militaire colonnes die elke woensdagmorgen met hun rupsvoertuigen over de kinderkopjes van de Pastoriestraat kletterden.


Datum: 22-02-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Zitten die rode waarschuwingslampen nog op torenspits?


Datum: 22-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Dit zelfde verhaal gold ook voor de plaats waar ik toen woonde. Een rechte lijn trekkend van hier naar de oude start- en landingsbaan, dan passeerde de formatie van vier vliegtuigen ook mijn woonomgeving. Vooral bij het avondvliegen hadden we veel last van storingen in het TV-beeld. Bij het bereiken van het vliegveld werd de formatie verbroken en gingen de vliegtuigen in een wijde boog achter elkaar vliegen en landde de een na de ander. Ook in deze bocht passeerden de vliegtuigen weer mijn woonomgeving en veroorzaakten opnieuw instabiel TV-signaal. Gelukkig waren deze vliegbewegingen windrichting afhankelijk.


Datum: 05-03-2007
Naam: Wim Lodewijks  
img

Rechts achter de flat is nog net de derde LTS zichtbaar. Links achter de Volkswagen Kever de fietsenstalling van school. Na de schoolbrand in het jaar 19.. zijn hier woningen gebouwd.