EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9778

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Bernadette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Heezerweg, 1937.

Beschrijving

De kleuterschool aan de Heezerweg, met op de voorgrond mijn moeder Dinie Klein-Kiskamp en haar jongere zus Annie. De zuster is misschien zr. Everista?


Geplaatst op

01-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-03-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Op de achtergrond de woningen Heezerweg 396-402. Die werden onlangs opgeofferd aan de wijkvernieuwing van de Kruidenbuurt (sloop in 2004). Het smalle doorgangetje tussen de huizen is nu een echte straat, de Lavendellaan.


Datum: 13-03-2007
Naam: Loes Puplickhuizen Reijnen  
img

Wat leuk om die foto te zien, vooral met die huizen in de achtergrond. Wij woonden op 402, dat was het tweede huis links van het doorgangetje en dat was niet de Lavendelstraat, het was gewoon een doorgang om achterom te komen.
Ik vind het geweldig om al die oude foto's te zien waar ik ben opgegroeid, vooral omdat ik al bijna 44 jaar in Canada woon.


Datum: 14-03-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Dat klopt, dat doorgangetje was vóór de sloop van de buurt, dus een doorgangetje, en inmiddels is het dus een heuse straat in de nieuwbouw die er staat.


Datum: 05-02-2014
Naam: Martin van Keulen  
img

Het doorgangetje, door ons tunneltje genoemd, was de weg achterom naar de huizen aan de Heezerweg die zichtbaar zijn en de achterkant van de huizen van de 2e Akkermuntstraat.
Ook ik heb op die kleuterschool gezeten van 1957 tot en met 1959, bij zuster Gemma. Voor mij was het (wonende aan het einde van het tunneltje in de 2e Akkermuntstraat nr 23) maar een klein stukje lopen, gewoon even de Heezerweg, toen nog met kinderkopjes bestraat, oversteken.


Datum: 12-01-2018
Naam: Lisette van der Krogt  
img

Dit is volgens mij inderdaad zr. Everista. Ik heb niet op deze school gezeten, maar ik heb deze zuster, toen zij op hoge leeftijd was, gekend door mijn werk in de verzorging-verpleging.