EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

9994

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

De Effenaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Effenaar bezoekers-voetbal-elftal

Beschrijving

Een voetbalwedstrijd tegen de Wieland, uitslag 3-3. Met topspelers Bosje, Hendrik Paardekoper, Tjalling en Vosje.


Geplaatst op

09-03-2007

Reacties:

Datum: 31-01-2013
Naam: Ad van Geel  

De namen van het elftal zoals ik ze nog herinner.
Staand v.l.n.r. Willie Vos , Sjef Strauss , Hendrik , ?? , Frans Smulders , ?? ,Goof?
Hurkend , Marcel v. Dinther , Pim? , Tjalling Glashouwer , Wim Vaags , Jan van Mierlo , bijgenaamd Takkenos


Datum: 31-01-2013
Naam: Frans van Beers  
img

Hendrik en Tjalling staan ook op deze foto 33097.


Datum: 01-08-2014
Naam: Wilfred van de Nobelen  
img

Wim Vos (Vosje) zat naast me in de klas op het Grafisch Lyceum in Eindhoven. Heb ik al 100 jaar niet meer gezien. Op een andere plek op het internet las ik dat Pim Gunnink en Wim Vaags enige jaren terug overleden zouden zijn. Pim en vooral Wim waren grote vrienden van me zo rond 1972. (We hadden min of meer 'verkering' met meisjes uit hetzelfde gezin, die overigens ook al weer overleden zijn). Vraag: kan iemand mij meer vertellen over Wim en Pim? Waar aan zijn ze overleden? Waren ze getrouwd? Hadden ze kinderen? Kortom: Hoe is het ze vergaan? Ben erg benieuwd!


Datum: 02-08-2014
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Het is alweer een hele tijd geleden, zo`n 45 jaar, dat ik bij de Stichting Jongerenwerk Eindhoven werkte. In die tijd Was er binnen Para+, later De Effenaar, een groep jongeren die hun eigen stekkie hadden binnen het café gebeuren. Regelmatig organiseerden we activiteiten voor deze jongeren, het was niet de makkelijkste groep. Regelmatig waren er spanningen tussen de andere groepen binnen het Centrum. Vanuit mijn werk heb ik veel contact met ze gehad. Ik herinneren nog veel namen van deze jongens en meisjes (Truusje en zo). Ook de rotstreken die ze hadden, niet om op te noemen. Hopelijk hebben vele jongeren er een leuke tijd gehad. Ik heb bijna geen contact meer gehad met deze groep alleen Theo en Harrie Bosch heb nog eens ontmoet .


Datum: 02-08-2014
Naam: Wilfred van de Nobelen  
img

Ik weet precies waar je het over hebt Gerard. Ook ik was erbij in para+ vanaf het eerste uur en herinner me bijvoorbeeld weer namen als Greetje, Marijke, en Inge. Ad van Geel die ook hier boven heeft gereageerd ken ik ook nog erg goed. En gerelateerd aan wat jij zegt: ik weet nog dat er eens, een dag voor Pasen, een gigantische vechtpartij is uitgebroken met 'de beveiliging' waardoor 'het Paasconcert' werd afgelast ondanks dat er al erg veel kaartjes waren verkocht. (Denk 1972) Dit resulteerde toen op de betreffende Paasdag in een onafgebroken lange rij wachtenden voor de deuren van de Effenaar die van niets wisten... Maar helaas, alle bandjes waren al afgezegd.
Ik stelde toen voor om met 'mijn' band een 'free concert' te geven, een voorstel waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Die band heette Zenith, en bestond ondermeer uit zanger Frans van Beers, die ook alweer hierboven eerder heeft gereageerd. We maakten nummers van o.a. Ten Years After en Joe Cocker. Ik weet nog goed hoe Frans de tekst van Going Home van een papiertje af wist te lezen in het bijna donker!
Maar eind goed al goed: Publiek blij, wij blij ,en de Effenaar blij.


Datum: 02-08-2014
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Inderdaad we hadden een paaspopfestival. Ik dacht de eerste in Eindhoven in 1972. 800 bezoekers. Er was al een tijdje geen prettige sfeer binnen Centrum. Verschillende groepen lagen elkaar niet zo. We hadden wat personeel ingehuurd maar laat in de avond ging het gigantisch mis .Steeds werd er een reden gezocht om de bom te laten barsten. Nu dat gebeurde ook. Alles waar mee gegooid geslagen of gesmeten kon worden vloog door alle ruimtes. De bewakers waren gewond geraakt geen glas of ruit was nog heel. Ik heb met lede ogen aangekeken. De politie is nog aan komen rijden. Toen de deuren van de politieauto's open gingen riepen de jongeren TAXI TAXI en de wagen zat bom vol jongeren. Ik ben aangifte gaan doen op het bureau maar in de gang liepen de jongeren ook nog wat te kloten. Vosje riep nog Gerard breng mijn jas mee die hangt nog in de verhoor kamer. Terug naar de Centrum hebben we ze rustig gekregen, de Bands afgezegd en inderdaad met onze huis en buurtgroepen de avond gevuld Toch nog gezellig geweest .maar de volgende dag werk in overvloed.


Datum: 27-08-2014
Naam: Marcel Verwoord  
img

Leuke tijd was dat Gerard. Ik sta naast Vosje. Rechts Goofy (Peter Goevaers). Midden staand Harrie Bos, de jongere broer van Theo.