Fotonummer:

10446  

Jaar:

1973

Bijdrager:

Heezen Slopersbedrijf

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Religie | Katholieke Kerken | Woensel, St Antonius Fellenoord

Locatie 1Centrum - 114 Fellenoord - Boschdijk*

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Door explosieven geveld (3)

Het karwei is geklaard. De toren van de Fellenoordkerk is niet meer. Alweer een mooi stukje Eindhoven verdwenen.

Deze foto is geplaatst op: 20 maart 2007Uw reacties

Het zoveelste slachtoffer van de bestuurlijke vernielzucht. En ... is het er mooier op geworden? Glas, staal, beton, asfalt. Bah.

Toegevoegd door: Ben Dankers op 20 maart 2007

Even zoeken, links de Houtstraat, diagonaal het Hemelrijken en op de voorgrond het hoogspoor en de nieuwe weg met de verkeerde naam die in de plaats van de Harmoniestraat kwam.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 20 maart 2007

Helemaal met Ben eens. En wat is Eindhoven er mee opgeschoten? We zijn nou niet alleen een hoop geld kwijt! Wat de Duitsers zijn begonnen, heeft het voortvarende stadsbestuur voor de dankbare burgers afgemaakt.

Toegevoegd door: Rini Talens op 20 maart 2007

En het witte blok met de spotlichten op de voorgrond is onderdeel van de Witte Dame. Op foto 10445 nog beter te herkennen. De witte schutting daarachter is natuurlijk de wand van de fietserstunnels.

Toegevoegd door: Peer Retera op 21 maart 2007

Weet iemand de datum waarop de toren is opgeblazen? Ik heb namelijk begrepen dat dit rond mijn geboorte (18-01-1974) geweest moet zijn. De kerk en de pastorie zouden in december 1973 gesloopt zijn, maar de toren zou in 1974 opgeblazen zijn. Wie weet me de datum te vertellen?

Toegevoegd door: Bauke Hsken op 03 mei 2008

Zo te zien zijn de huizen langs de Boschdijk tegenover de kerk al eerder gesloopt: Vervest, Roubos, bloemenwinkel Bullens (Harry en Kareltje), meubelen Notten, Konings en zo verder tot café Riche op de hoek van de Hemelrijken, evenals de rechterkant van de Houtstraat (wij noemden dit de 1e Houtstraat en het deel na de kruising met de Hemelrijken de 2e Houtstraat). In mijn ogen als kleine jongen lag de Houtstraat ver achter de Boschdijk. Indien men inderdaad op de linkerkant (richting Hemelrijken) van de Houtstraat kijkt, dan zie ik: het huis van ?, grossier in snoepgoed, met een "bimbam" in de hal waar we aan de deur naar gingen luisteren. Dan het huis van ? (naam vergeten), dan Heller aardappelhandel met een schuur verderop aan de overkant (kinderen: Henk, Hans en Thea), dan Van Houtem, Dekort, een gangetje dat toegang gaf tot de bakkerij en ons koertje, gevolgd door Olieslagers (later Aarts, organist van St. Antonius en ten slotte bakker Van Oorschot (later Heesters) op de hoek met de Hemelrijken. Wij woonden juist om de hoek in de Hemelrijken. Tegenover het huis van Olieslagers lag de garage van Bogers (BSA) die ook een winkel had op de Boschdijk. Naast deze garage lagen de paardenstallen van Roubos.

Toegevoegd door: Bruno Donders op 03 oktober 2010

Het witte blok op de voorgrond is een stukje van de Witte Dame/lichttoren. De foto moet dus gemaakt zijn vanaf de bovenste verdieping van de Admirant.

Toegevoegd door: Simon van den Broek op 18 juni 2013

Bauke, de toren is op woensdag 13-2-1974 neergehaald.

Toegevoegd door: Mathi Prygoda op 16 maart 2017

 
Reactie toevoegen