Even zoeken, links de Houtstraat, diagonaal het Hemelrijken en op de voorgrond het hoogspoor en de nieuwe weg met de verkeerde naam die in de plaats van de Harmoniestraat kwam.
Helemaal met Ben eens. En wat is Eindhoven er mee opgeschoten? We zijn nou niet alleen een hoop geld kwijt! Wat de Duitsers zijn begonnen, heeft het voortvarende stadsbestuur voor de dankbare burgers afgemaakt.
En het witte blok met de spotlichten op de voorgrond is onderdeel van de Witte Dame. Op foto 10445 nog beter te herkennen. De witte schutting daarachter is natuurlijk de wand van de fietserstunnels.
Weet iemand de datum waarop de toren is opgeblazen? Ik heb namelijk begrepen dat dit rond mijn geboorte (18-01-1974) geweest moet zijn. De kerk en de pastorie zouden in december 1973 gesloopt zijn, maar de toren zou in 1974 opgeblazen zijn. Wie weet me de datum te vertellen?
Zo te zien zijn de huizen langs de Boschdijk tegenover de kerk al eerder gesloopt: Vervest, Roubos, bloemenwinkel Bullens (Harry en Kareltje), meubelen Notten, Konings en zo verder tot café Riche op de hoek van de Hemelrijken, evenals de rechterkant van de Houtstraat (wij noemden dit de 1e Houtstraat en het deel na de kruising met de Hemelrijken de 2e Houtstraat). In mijn ogen als kleine jongen lag de Houtstraat ver achter de Boschdijk. Indien men inderdaad op de linkerkant (richting Hemelrijken) van de Houtstraat kijkt, dan zie ik: het huis van ?, grossier in snoepgoed, met een "bimbam" in de hal waar we aan de deur naar gingen luisteren. Dan het huis van ? (naam vergeten), dan Heller aardappelhandel met een schuur verderop aan de overkant (kinderen: Henk, Hans en Thea), dan Van Houtem, Dekort, een gangetje dat toegang gaf tot de bakkerij en ons koertje, gevolgd door Olieslagers (later Aarts, organist van St. Antonius en ten slotte bakker Van Oorschot (later Heesters) op de hoek met de Hemelrijken. Wij woonden juist om de hoek in de Hemelrijken. Tegenover het huis van Olieslagers lag de garage van Bogers (BSA) die ook een winkel had op de Boschdijk. Naast deze garage lagen de paardenstallen van Roubos.