Fotonummer:

10670  

Jaar:

1968

Bijdrager:

Willie van Tilburg

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Panorama - Stadsoverzichten | Woensel

Locatie 1Woensel - 423 Barrier - Hendrik de Keyzerlaan

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Pastoor van Arskerk bij nacht

De Pastoor van Arskerk midden in de nacht (vijf over half een). Er was onweer toen ik deze tijdopname vanuit mijn slaapkamer Hendrik Staetslaan 4 heb gemaakt. Je kijkt op de achterkant van de Hendrik de Keijzerlaan, nu helemaal afgebroken. Hier is het groene kruisbeeld op de toren nog verlicht.
(Willie het groene neonlicht om het kruis brandt weer sinds 25-3-2007. Frans)

Deze foto is geplaatst op: 29 maart 2007Uw reacties

Het kruis is echter niet altijd groen geweest. Oorspronkelijk was het rood en is geplaatst door mijn vader Sefrien Everaert. Hij had samen met zijn broer Frans Everaert een bedrijf in neon, ERNI-neon (staat voor Everaert Rodenburg installaties).

Toegevoegd door: Peter Everaert op 09 oktober 2007

Wat een geweldige sfeervolle foto. Ik ben er echt door getroffen, Het is net of ik weer uit mijn slaapkamerraam hang, zoals ik wel vaker deed als ik veel vroeger dan andere kinderen naar bed moest van mijn ouders. Mijn ouders vonden het nodig om ons vroeg naar bed te sturen, want dat was gezond zeiden ze dan.

Toegevoegd door: Piet Stoutjesdijk op 20 oktober 2008

Mooie foto. Zo herken ik het weer zoals het vroeger was. Ik heb zelf in de Cornelis Bloemaertstraat gewoond.

Toegevoegd door: Frans Verhappen op 03 mei 2013

Ik ben nog niet in de buurt van de kerk geweest, maar hoe onwaarschijnlijk ook, is nu mijn vraag of het kruis nog brandt 's avonds? Ik vermoed van niet omdat de kerk niet meer als kerk wordt gebruikt. Ook het beeld van Pastoor van Ars voor de kerk is aan een opknapbeurt toe. Als ik een prijs in de postcodeloterij win, ben ik bereid om daar geld in te investeren om het beeld in zijn oude luister te laten opknappen.

Toegevoegd door: Piet Stoutjesdijk op 06 mei 2013

Mijn opa, Nol van Kleef, heeft ook het kruis gerepareerd. Hij had een glasblazerij op het Mincklersplein, waar daarvoor de Etos zat, Neon van Kleef. Tenminste dat werd mij vroeger verteld, dat opa het kruis ooit heeft gemaakt ter reparatie haha.

Toegevoegd door: Rick Spierings op 07 maart 2018

 
Reactie toevoegen