Fotonummer:

16670  

Jaar:

2006

Bijdrager:

A. van Erp
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Stratum - 237 Kruidenbuurt - Kalmoesstraat
Locatie 2Stratum - 237 Kruidenbuurt - Laurierstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Kalmoesstraat

Dit is de Kalmoesstraat 107, hoek Laurierstraat, vóór de renovatie.

Deze foto is geplaatst op: 12 augustus 2008Uw reacties

Dit is de Kalmoesstraat, hoek Laurierstraat. In het tweede huis, links in de Laurierstraat, woonde vroeger de fam. Wuits met drie jongens. De oudste was Willie en dan Kor en de jongste was Hans. Aan de overkant was de winkel van V.d. Einden en op de andere hoek woonde de fam. Nijs op nr 105. Op de andere hoek woonde de fam. Groenen. Die hadden een zoon Jan en een dochter Ria. De fam. Nijs had twee dochters, Boukje en Anneke.

Toegevoegd door: Hennie Thoonen op 23 januari 2010

Ik heb tot 1960 op Kalmoesstraat 107 gewoond. Mijn vader en moeder tot 1966 en zijn toen gestorven en zij hebben er 44 jaar gewoond. Er woonde op Kalmoesstraat 105 een Zeeuwse vrouw.  De fam. Van Dommelen woonde op 111 en had een glazenwasserij. Mijn vriendin was Rieni Braat uit de Laurierstraat en zij hadden een borstelfabriek. Ik heb er veel mensen gekend maar ook wel vergeten. Ik heb er fijne jeugd gehad.

Toegevoegd door: Gonnie Dieks op 24 januari 2010

Hallo Gonnie, dat klopt helemaal, die Zeeuwse vrouw liep altijd in haar Zeeuwse klederdracht, het was de moeder van mevrouw Nijs. De broer van Rieni Braat woont nu bij mij achter, de oudste van twee jongens Braat, Broer Braat heet hij. Ik ken jou nog wel, jij woonde tegenover Joost Molegraaf. Daar hadden ze ook een paar meiden van onze leeftijd. Had jij ook niet een broer die ouder was dan jij? Na jullie is daar een Duitse vrouw komen wonen met twee dochters. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zelf ben geboren in de Laurierstraat op 85. Mijn oudere broer Bennie was van 1940 en ik van 1943. Naast ons woonde Jan Toemen, die taxichauffeur was. Daarnaast Van Grinsven de boekenwinkel.

Toegevoegd door: Hennie Thoonen op 24 januari 2010

Ik heb op Kalmoesstraat 109 gewoond. Ik was bevriend met Hans Wuyts en Joop en Robbie de Bont. Die woonden tegenover Thoonen in de Laurierstraat. Ook Jack en Jos Horbach en fam. Van der Meulen woonden in diezelfde rij. Het was een fijne buurt om op te groeien.

Toegevoegd door: Willy van Es op 06 februari 2010

Hallo Willie, ik ken jou nog wel, jij had toch ook nog een broer. Jullie woonden tegenover Molegraaf. Jullie hadden vroeger van die mooie donkere haren en getint uiterlijk, meer Italiaans. Knappe kinderen, zeiden ze in de buurt altijd. Jullie waren een stuk jonger dan ik.

Toegevoegd door: Hennie Thoonen op 06 februari 2010

De families Verhoeven, Vermeulen en Groen woonden ook op dat gedeelte tegenover jullie, Hennie. Een paar huizen verder dan Van Dommelen woonde Sanders. Hij stond altijd kaartjes te controleren bij de IJzeren Man.

Toegevoegd door: Hans Strootman op 08 februari 2010

Hebben we het hier over Hennie Thoonen de (ex-)bokser?

Toegevoegd door: Wim Habraken op 08 februari 2010

Ja dat klopt, dat ben ik, dat is wel lang geleden hoor.

Toegevoegd door: Hennie Thoonen op 08 februari 2010

Ja, toch is die naam wel blijven hangen. Jaren 70 lijkt me.

Toegevoegd door: Wim Habraken op 08 februari 2010

Ik weet nog, Hennie, dat jij op de hoek van de Centaurie-, Laurier- en Edelweisstraat, waar wij altijd "putjevoetbal" deden, op de motorkap van een auto terechtkwam!

Toegevoegd door: Hans Strootman op 08 februari 2010

Op deze hoek werd ook vaak hard gereden. Met name waren er in de jaren 60 nogal wat aanrijdingen tussen brommers en auto's.

Toegevoegd door: Hans Strootman op 08 februari 2010

Hallo Hennie. De fam. Wuijts waar jij over bericht, heeft nog een zoon meer, de jongste. Dat is Jan Wuijts. De fam. Wuijts had ook nog drie neven in de Kalmoesstraat wonen, Wim, Ben en Ad Wuijts.

Toegevoegd door: Cor Lavrijsen op 19 maart 2010

Ik ken ook een Ger Wuijts (van de volleybal) die in jullie buurt gewoond moet hebben. Volgens mij zijn meer fam. Wuijts in de Kalmoesstraat en Laurierstraat. Jack Frijters, destijds wonende Kalmoesstraat 34.

Toegevoegd door: Jack Frijters op 11 mei 2010

Hallo Henny wat stom van mij, ik vergeet helemaal Ger Wuijts. Dat is de vierde zoon van de fam. Wuijts uit de Laurierstraat. Dus in totaal vijf broers, Willy, Cor, Hans, Ger en Jan.

Toegevoegd door: Cor Lavrijsen op 15 mei 2010

In mijn tijd woonde daar de fam. Van der Vleut, met een snoepwinkeltje.

Toegevoegd door: Frans Engelen op 03 oktober 2010

Wij woonden op 114, tegenover familie van Sven!
<<< Jeffrey, we hebben nog graag je email-adres. (red.) >>>

Toegevoegd door: jeffrey enoma op 21 september 2011

Wij woonden op het Lavendelplein naast de VéGé. De hier beschreven mensen zijn allemaal familie: ome Cor, ome Janus. Ik ben er een van Grad Wuijts, wij hadden zes meiden. Bijna de hele familie woonde toen in de Kruidenbuurt.

Toegevoegd door: Willy Wuijts op 22 oktober 2011

Henny Thoonen, jullie kwamen regelmatig bij ons in de Madeliefstraat, het was altijd gezellig. Ik ben ook vaak bij jullie thuis geweest. Ik kan me jouw moeder en broer Bennie nog goed voor de geest halen. Jou ben ik nog weleens tegengekomen in het uitgaansleven in de stad. Willy van Es, heb jij ook op de Jan Ligthartschool gezeten? Ik praat over de jaren 1954-1959, daarna ben ik naar de St. Janschool gegaan. Robbie de Bont en ik zaten in dezelfde klas.

Toegevoegd door: Peter van den Brand op 22 oktober 2011

Na wat denkwerk weet ik dat ik met de oudste van de broers Van Es in de klas heb gezeten en ik dacht in de 5e op de St. Janschool. Als Robbie de Bont de jongste van de fam. De Bont is, dan heb ik met zijn oudere broer in de klas gezeten (Nico?) op de Jan Ligthartschool.

Toegevoegd door: Peter van den Brand op 22 oktober 2011

Hallo Willy. De broers en zussen van ons ome Grad zijn ome Janus en ome Jo. De zussen zijn tante Drieka, tante Anneke en mijn moeder Corrie. En wij woonden op het Lavendelplein nr. 26, dus tegenover jullie.

Toegevoegd door: Cor Lavrijsen op 23 oktober 2011

Hallo Cor, zonde dat er niemand over is, maar ja, als je ouder wordt valt iedereen weg, de een jong en de ander wat ouder. Mijn man is 10-09-2011 overleden en was 66 jaar, een heel gemis.

Toegevoegd door: Willy Wuijts op 24 oktober 2011

Hallo Willy, alsnog gecondoleerd en sterkte met het verlies van je man.

Toegevoegd door: Cor Lavrijsen op 25 oktober 2011

Leuk dat er nog iemand is die ons niet vergeten is. Wij hadden inderdaad het snoepwinkeltje in de Kalmoesstraat met snoep, ijs, frisdrank en bier. Er hing ook nog een sigarettenautomaat aan de muur en ons ijs was van Happy. Ik vind het keileuk om dit terug te kunnen lezen. Helaas leven mijn ouders niet meer, was het nog maar zo, ik mis ze heel erg.

Toegevoegd door: Ursula van Dijk - van der Vleut op 27 mei 2014

In de jaren zestig woonde de verdeler van Happy-ijs in de Rivierstraat op nr. 2. De vorige bewoner was Cor van Oostrom van de Rivertax. Wij woonden op nr. 10.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 27 mei 2014

Wat ontzettend leuk. Dit was mijn ouderlijk huis. Die Duitse vrouw, mijn moeder enne ze had 3 meiden toen we er kwamen wonen met ons mama en papa. Inderdaad hadden we er later een winkel met snoep, ijs, limonade en bier.

Toegevoegd door: Inge van der Vleut op 16 november 2014

In dit huis heb ik tot 1960 gewoond en er dus nooit een winkeltje geweest.

Toegevoegd door: Goonie Dieks op 16 november 2014

Beste Goonie Dieks, mijn ouders kwamen in 1964 op de Kalmoestraat 107 te wonen. In 1965 begonnen ze een winkel in de voorkamer. Het raam rechtsboven was mijn slaapkamer, links de kamer van mijn zusjes.

Toegevoegd door: Inge van der Vleut op 16 november 2014

Overigens, op nr 109 woonde de familie Van Es. Rosita van Es was mijn buurmeisje en vriendin. Ook was ik bevriend met Margareth van Houtert, Mandy Thoonen, Dini van Beilen en Maaike Wolters.

Toegevoegd door: Inge van der Vleut op 18 november 2014

Beste Inge, mijn moeder heeft er t/m januari 1966 gewoond.

Toegevoegd door: Gonnie Dieks op 18 november 2014

Zelfs ik heb daar nog gewoond op nummer 107. Weliswaar pas in 1972 en niet lang want door de renovaties in 74 zijn we verhuisd naar de Thijmstraat. En waar kon je fijner wonen met een klein kind dan tegenover de speeltuin!

Toegevoegd door: Jolanda de Wilde - van der Vleut op 18 november 2014

Beste Gonnie, je hebt helemaal gelijk .We kwamen er inderdaad in februari 1966 wonen en mijn ouders begonnen het winkeltje in 1967.

Toegevoegd door: Inge van der Vleut op 19 november 2014

Hallo, wat leuk als je dat allemaal leest. Wij woonden in de Laurierstraat 44. Keifijne jeugd gehad. Ons pap was Piet van Akkerveken en ons mam Annie en ja, Helga was mijn vriendinneke, veel mee gelachen. Konden we nog maar ff de tijd terugdraaien. Ons pap is twee jaar geleden overleden, die mis ik heel erg.

Toegevoegd door: Wilma van Akkerveken op 18 september 2015

Wat leuk, dat ik dit zag. Ik ben Jan Wuyts, de jongste vanuit de Laurierstraat. Prachtige jeugd en er was toen veel geluk. Nu woon ik in Limburg, heb een dijk van een baan als manager en ook nog een leuk bedrijf als camperplaatseigenaar, samen met mijn man Geert, al 36 jaar. We zijn gezond en steeds meer zie ik bekenden. Onze Cor woont in Helmond en die zie ik elke dag, die is niets veranderd. Waar is Robbie de Bont eigenlijk gebleven, weet iemand dat? Die woonde tegenover dat schilderswinkeltje in de Laurierstraat. Als laatste, ik word 62, ben gezond en gelukkig en daar doen we het voor.

Toegevoegd door: Jan Wuijts op 03 februari 2016

Jonge jonge jonge, de mooiste tijd was toen ik er kwam wonen in 1960. Mij kent iedereen toch, Hennie Thoonen? Wat heb jij mij ooit met de hond achterna gezeten toen ik jou (per ongeluk) met een pijltje raakte. Ik durfde vier weken niet meer naar buiten. En Piet Akkerveken? God hebbe zijn ziel, wat een prachtige man. Hij liet mij tijdens een van zijn ritjes met de tankwagen 44 ijsjes opvreten. Tja, ik had wel buikpijn maar Piet wist niet wat ie zag natuurlijk. Mijn moeder was Hennie van den Wittenboer en mijn vader was Jo Kortooms, die in 2003 is overleden.

Toegevoegd door: Paul Kortooms op 30 augustus 2016

Ook ik heb er een hele periode gewoond, bij mijn opa in op nr. 111, samen met mijn ouders en zus. Dat was rond 1965 en 1966. In die tijd zat ik in de Thijmstraat op school als 6-7-jarige. Ken daarom niet zo heel veel mensen daar in de buurt. Wel de families Klaassen en Van Santvoort. Ik weet inderdaad dat ik een buurmeisje had op 109. Volgens mij ben ik via de dakgoot nog eens overgestoken naar haar raam.

Toegevoegd door: Frans van Dommelen op 05 januari 2018

Ik heb er van mijn 0 tot mijn 6 maanden gewoond, op nr. 95 in 1966. Mijn vader was Jack van Rooij en mijn moeder Dini van Rooij-Kersten. Het was het huis van de ouders van mijn vader.

Toegevoegd door: Erwin van Rooin op 05 januari 2018

 
Reactie toevoegen