Fotonummer:

28750  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Ad Timmers
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Centrum - 112 De Bergen - Kleine Berg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Pand het Wiel, Kleine Berg

De foto is uit de tijd dat de famlie Heuvelmans hier was gevestigd.

Deze foto is geplaatst op: 21 juli 2011Uw reacties

Heuvelmans begon zijn bedrijf in tweedehands meubelen op de Grote Berg, even voorbij het Westlands Bloemenhuis. De meeste meubels stonden in zijn eigen woonkamers, maar die handel was goed, zo vlak na de oorlog. Toen wagenmaker De Rooij het pand op de foto verliet nam Heuvelmans dit pand over, ik denk tussen 1954 en 1959. Helaas is dit typische gebouw later vervangen door een exemplaar dat er in de verte iets op leek. Helemaal rechts zien we nog de toegangspoort tot het terrein achter Kleine Berg 65 en 67, waarvan het gebruik gedeeld werd door de Rooij en Bayens.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 11 mei 2018

Nu weet ik, dat er in de zestiger jaren op de Grote Berg een meubelzaak was van Heuvelmans. Het waren twee nogal corpulente heren, waarvan er een 'n korte relatie heeft gehad met een dochter van Spaninks (cafetaria) van de Hoogstraat.
Die andere winkels zeggen mij helaas niets. Zat er in deze rij huizen ook niet ene Coppelmans?

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 12 mei 2018

Koppelmans deed in vloerbedekking en zat tegenover de Catharinastraat. De heren Heuvelmans hebben nog lang een zaak gehad in Best. Daar zit nu Prominent. Ik heb me ook laten wijsmaken dat deze 2 heren bekend waren als Disc-Jockey.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 12 mei 2018

Yep, nu weet ik het zeker, ik twijfelde waar ons pap de vloerbedekking haalde. Aan het begin van de Hoogstraat dus. De heren Heuvelmans bekend als disc-jockey?
Ik zou het niet weten. Wel weet ik, dat je er moeilijk langs kon kijken.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 12 mei 2018

Ik heb gehoord dat beide broers zijn overleden. Als disc-jockey draaiden ze in de Bliekert (Daniël de Blieckstraat) en in het Karrespoor aan de Geldropseweg (van horen zeggen).

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 13 mei 2018

Tini en Giovanni, ik weet niets van twee Heuvelmansen, de Heuvelmans die ik via mijn ouders kende was minstens al een jaar of 45 toen hij na de oorlog in zijn huis aan de Grote Berg met die meubels begon, maar wellicht had hij twee zoons die hun vader opgevolgd zijn. Ook de omschrijving van corpulente heren kan niet op hem slaan, ook al was hij verre van slank. Ik weet ook dat de oude heer getrouwd was. Dat sluit een kortstondige relatie met die dochter van Spaninks niet uit natuurlijk, maar in de zestiger jaren was hij zelf ook al een zestiger dus erg aannemelijk lijkt dat niet.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 13 mei 2018

Het zullen dan zonen geweest zijn van de oude Heuvelmans, want de jongste zoon had een relatie met de dochter van Spaninks en zal in 1968 ~ 24 jr. geweest zijn. Dat beide broers een meubelzaak op de Grote Berg bestierd hebben, staat vast.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 13 mei 2018

Die zonen zouden dan iets jonger zijn geweest dan ik, maar ik herinner mij niet ze ooit gezien te hebben. De oude Heuvelmans had een nicht of een zuster die bij ons een tijd als werkster heeft gewerkt, jaren '40, vandaar dat ik Heuvelmans gekend heb.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 13 mei 2018

Ik ben van 1956 en van het postkantoor Hoogstraat 73 en ken de buurt vrij aardig. Jij komt van de Kleine Berg dus zou die omgeving zeker zo goed moeten kennen. Maar de jongens van Heuvelmans waren voor jou altijd klein jong, misschien is het dat?

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 13 mei 2018

Op foto 11142 kom je de tweeling tegen als kleine mannekes. Jaren later vielen ze op door hun ongewone postuur. Ook toen zag je goed dat het een tweeling was.
Onder foto 32607 staat nog een reactie waarin door een Heuvelmans wordt gesproken over zijn vader en broer die bij een zangkoor waren. Geen idee of dat om dezelfde familie gaat, er zijn immers meer hondjes die Fikkie heten.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 14 mei 2018

Giovanni, ik heb dat postkantoor ook goed gekend, maar toen zaten jullie voorgangers er nog, ik geloof dat ze Raab heetten. Ik kende Gestel ook goed, mijn kleuterschool stond in de Akkerstraat, ik had vriendjes van school in de schrijversbuurt en in de Laagstraat. En langs de Dommel was ik ook vaak te vinden, en soms er in. Ik was in 1950 al een grote jongen van 10, dus dan kijk je natuurlijk niet naar zulke kleine mennekes.
Ben, ik heb foto 11142 bekeken en daar zie ik inderdaad een tweeling van een jaar of 4-5, maar ik heb geen herinnering aan ze, zoals ik al schreef.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 15 mei 2018

Voorgangers Paul? Die zijn er nooit geweest hoor! Het postkantoor is altijd door een Van Helvoirt gerund, eerst mijn oma (vanaf 1934) en toen mijn vader. Daarna is het overgegaan in "vreemde" handen. Het pand is nu van mijn moeder.
Er zat wel ene Raab op de Hoogstraat, maar die had een elektronicawinkel, naast de fietsenwinkel van Raats.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 16 mei 2018

Je hebt vast gelijk Giovanni. Dat ik jullie postkantoor verward heb met de lempkeswinkel van Raab moet je me maar vergeven, Het is ook al zo lang geleden, jij was nog niet eens geboren toen ik af en toe aan de hand van ons moeder daar in de buurt kwam. Jullie postkantoor was toch tegenover de St Lambertusstraat of houdt mijn geheugen me ook wat dat betreft voor de gek?

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 17 mei 2018

Perfect Paul, daar was het postkantoor vanaf 1934 en in 1972 zijn wij er boven gaan wonen. Oma en opa zijn toen naar Reusel verhuisd.
Voorheen zat het een aantal jaar naast de groentenboer, net na de Rivierstraat.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 17 mei 2018

 
Reactie toevoegen