Fotonummer:

30832  

Jaar:

1942

Bijdrager:

Marc Heijnen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Bedrijven / Industrie | Bakkerijen | Overige Bakkerijen
Groep 2: Bedrijven / Industrie | Groothandel / Grossierderij | Wed M Latour (Koloniale Waren)

Locatie 1Centrum - 114 Fellenoord - Pruimenstraat*

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Pruimenstraat

Frits en Elly Heijnen (kinderen van bakker Heijnen) in de Pruimenstraat met op de achtergrond Grossierderij Latour. 

Deze foto is geplaatst op: 19 maart 2012Uw reacties

Hoi Marc. Ook dit is weer een mooie foto van je vader met z'n zus. Weet je ook omstreeks welk jaar deze foto is? Ik ben van 1947 en ik denk dat deze foto van heel wat vroeger is. Ik kan me nog wel de winkel herinneren op de hoek van de Pruimenstraat, en zeker die op de Fellenoord want daar gingen we op weg naar school wel eens verrassingstoffees kopen. Dat was als er dan een papiertje op je toffee stond als je hem opengemaakt had, dan kreeg je er een paar extra.

Toegevoegd door: Jan Naus op 20 maart 2012

Beste Jan, het jaartal is 1942. Mijn vader is hier 6 jaar. Op de Nieuwe Fellenoord 42 hebben we gewoon gewoond en geen bakkerij meer gehad. Ik ben daar ook geboren. Na het overlijden van zijn vader is de bakkerij niet voortgezet, al heeft de gemeente wel een alternatieve locatie aangeboden, maar mijn vader was gewoon nog te jong.

Toegevoegd door: Marc Heijnen op 20 maart 2012

Beste Marc, ik denk inderdaad dat ik me vergist heb. Ik heb nog eens nagedacht en denk dat het bakker Van Haandel geweest is. Die zat op de hoek van de Houtstraat, dacht ik. Maar toch leuk om de foto van je opa en oma te zien samen met je vader.

Toegevoegd door: Jan Naus op 20 maart 2012

Hallo Marc, wat een ontzettende leuke foto. Jullie lijken wel een beetje op Ot en Sien. Ik herken Ellie hier wel van. Ze is in de loop der jaren, dat ze later in de winkel mee hielp bedoel ik, niet veel veranderd, alleen wat ouder geworden natuurlijk. Jammer dat Gerrie er niet op staat. Maar die heb ik later in de winkel van Damesmode Verburgt wel eens gezien, als ik met mijn moeder mee ging om iets voor haar te kopen. Wat een prachtige lantaarnpaal. Zo zie je ze jammer genoeg niet meer.

Toegevoegd door: Ria de Turck op 21 maart 2012

Hallo Marc, wat is dit inderdaad een leuke foto, maar wat een vergissing mijnerzijds. Dit ben jij helemaal niet met je zusje, maar dit is je vader met zijn zusje. Dus toch wel Ot en Sien, maar niet jij en je zusje. Sorry, dit was 'n domme fout van mij. Maar die lantaarnpaal blijft prachtig!

Toegevoegd door: Ria de Turck op 30 maart 2012

Wij woonden Pruimenstraat 10 en mijn moeder heeft bij het privéhuis van bakkerij Heijnen gewerkt, volgens mij. Ze bracht regelmatig cake en zo mee naar huis.

Toegevoegd door: Peter en Henny Ernest op 28 juni 2017

Precies tegenover dit pand woonden twee tantes en een oom van mij, Frans-Jo en Mien Princen.
Wij woonden in de nieuwe Bogert, maar waren vaak bij hun op bezoek.

Toegevoegd door: Huub Princen op 10 februari 2018

 
Reactie toevoegen