Fotonummer:

33049  

Jaar:

2013

Bijdrager:

Willie van Tilburg

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Gestel - 712 Oude Spoorbaan - Mecklenburgstraat
Locatie 2Gestel - 712 Oude Spoorbaan - St Martinusstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Hoek Mecklenburgstraat 47 - Sint Martinusstraat

Deze foto is geplaatst op: 25 januari 2013Uw reacties

Mooie panden. Waren me nog niet eerder opgevallen.

Toegevoegd door: Bauke Hsken op 25 januari 2013

In de jaren '60/'70 zat hier de duistere horecagelegenheid 'Het Sterretje'. De toenmalige uitbater heeft nu nog steeds een horecagelegenheid in Aalst, maar dan zonder dames.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 25 januari 2013

In dit hoekhuis was eens de winkel Enkabee en op Martinusstraat 4 (de linker deur van de twee naast elkaar) ben ik geboren.

Toegevoegd door: Peter van Gansewinkel op 25 januari 2013

Oorspronkelijk was het pand een Enkabé-winkel en werd die waarschijnlijk al vóór de oorlog daar gevestigd. De winkel werd tot op hoge leeftijd gerund door een echtpaar. Zij hadden een zoon die de zaak overnam. Veel animo had hij niet en na een paar jaar stopte hij ermee. Hij verhuisde naar de binnenstad en ging de horeca in (Bar The Little One).
In het begin van de jaren '60 werd het winkelpand verbouwd en kwam er een café in. Het werd geëxploiteerd door een van de dorpen afkomstig echtpaar en hun (schoon)zus. Het waren zeer sympathieke mensen van toen al middelbare leeftijd. Zij noemden het etablissement Caranto-bar. De naam was samengesteld uit de beginletters van hun voornamen. Helaas moesten ze om gezondheidsredenen na een paar jaar stoppen. Gelukkig vonden ze goeie opvolgers in José van der Heijden en haar (latere) man Riny, die de naam van het buurtcafé veranderde in Meckley-bar. José en Riny vertrokken na een paar jaar naar Aalst, om op daar de Gestelsestraat de Ponderosa-bar te openen. Het pand stond daarna een tijd leeg.

Toegevoegd door: Johan van den Eeden op 11 augustus 2017

José en Riny hebben ook in de Chiquitabar gezeten op de Gestelsestraat, daarna vertrokken naar de straat van Aalst naar Valkenswaard, waar ze een restaurant begonnen. Daar ging ik vaak mosselen eten. Inmiddels zijn ze gestopt.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 12 augustus 2017

Na hun avontuur aan de Gestelsestraat in Aalst verbouwden José en Riny, eind jaren '60, de voormalige slagerij Vossen aan het Stratumseind en vestigden daarin Brandpunt. De bar werd in korte tijd populair. Later in de jaren '70 vertrokken ze naar de Eindhovenseweg in Aalst om samen tot aan het overlijden van José café-restaurant De Meiboom te exploiteren. (De Meiboom is overigens nog steeds een gezellig en laagdrempelig etablissement.)
De Chiquita op de hoek van de Genneperweg en de Gestelsestraat werd overigens gerund door Wim (Willy) van der Heijden, de broer van José.

Toegevoegd door: Johan van den Eeden op 16 augustus 2017

Aan Johan v.d. Eeden: Is het de Gestelsestraat in Aalst (gemeente Waalre) of de Gestelsestraat in Eindhoven (Gestel)?

Toegevoegd door: Martin Swinkels op 19 augustus 2017

De Ponderosa was gevestigd aan de Gestelsestraat in Aalst.

Toegevoegd door: Johan van den Eeden op 25 augustus 2017

 
Reactie toevoegen