Fotonummer:

4355  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Giovanni van Helvoirt
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Parken / Speeltuinen | Stadsparken | Genneperpark

Locatie 1Gestel - 726 Gennep - Genneperweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Gennep. (2)

Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Deze foto is geplaatst op: 28 mei 2006Uw reacties

Het oude Velocterrein lag vlak bij de stoomwasserij, de Zwitserse Assi, en deze wasserij lag weer tegenover de bekende watermolen eens door Vincent van Gogh geschilderd.
Het kapelletje lag veel verder op (ongeveer een kilometer) tegenover de boerderij van Mikkers bij de toenmalige splitsing van de Genneperweg naar Aalst en de Genneperweg naar oud Waalre.

Toegevoegd door: Herman Hueber op 03 oktober 2006

Dit is de Genneperweg. Vanuit de richting Rapenland (watermolen) naar de Velddoornweg (ijsbaan). Geheel links het zandpad naar het prehistorisch dorp (het woord historisch museum is nog net leesbaar op de richtingaanwijzer). Op het einde van de weg links de afslag naar de “Genneper Hoeve“. De volgende afslag links (net niet meer zichtbaar) is het Tongelreeppad waar vroeger het atelier was van kunstenaar Pierre Jacobs. Om historie te proeven volg het fietspad over het Tongelreeppad met zijn telefoonpalen met bedrading.

Toegevoegd door: Martin Bovers op 05 oktober 2006

De bedrading is al reeds lange tijd geleden verdwenen, alleen de palen staan er nog. Maar voor hoe lang nog?

Toegevoegd door: Hans Vlemmings op 12 april 2007

Die palen moesten we maar eens gewoon laten staan en er wat nepbedrading aan hangen. Een paar honderd meter waslijn hoeft niet veel te kosten en het geeft een nog nostalgischer uitstraling.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 17 juni 2007

Op de Genneperweg worden twee boerderijen en een woonhuis verhuurd aan de stichting Zonnehuizen. Dit is door B en W besloten. Het wordt een in te richten woonwerkgemeenschap voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patinten. Het besluit kreeg brede politieke steun. Hiermee is een einde gekomen aan een jarenlange discussie over een nieuwe bestemming voor de drie panden in natuurgebied Genneper Parken. Bron: Eindhovens Dagblad

Toegevoegd door: Thrse Sauter-Roijers op 20 februari 2008

Giovanni, je wordt op je wenken bediend. Vandaag in het Eindhovens Dagblad: Groengebied Gennep tussen Stratum en Gestel krijgt zijn nostalgische elektriciteitspalen terug. De oude (verrotte) houten palen worden vervangen door 42 nieuwe exemplaren. Ook de bekabeling wordt in ere hersteld. Aan 22 van de 42 palen komen nostalgische straatlantaarns. Volgens planning moet het eind deze maand klaar zijn.

Toegevoegd door: Thrse Sauter-Roijers op 03 april 2008

Het oude VELOC-terrein lag op de plaats waar later Heliport kwam te liiggen. Ik heb er als jongetje gevoetbald tot de club verhuisde naar het nieuwe veld aan de Viottastraat/Bernhard Zweerslaan.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 11 augustus 2008

Goh Ad, misschien heb ik nog tegen je gevoetbald. Ik herinner me nog jullie clublied van die blauwe broek en gele trui. 1951-54.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 17 maart 2017

 
Reactie toevoegen