Fotonummer:

9532  

Jaar:

1974

Bijdrager:

Wim Boselie

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Gezondheidszorg | Ziekenhuizen | Diaconessenhuis / MMC
Groep 2: Radio en TV | EVO, Eindhovense Verplegings Omroep

Locatie 1Woensel - 433 Hondsheuvels - Ds Theodor Fliednerstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Diaconessenziekenhuis & E.V.O.

De oude studio van de Eindhovense Verplegings Omroep in de kelder van het Diaconessenhuis. Iedere zaterdagochtend een verzoekplatenprogramma dat ook werd uitgezonden in Peppelrode. En ... de thuiswedstrijden van PSV live(!) waarbij alle ziekenhuizen en een aantal verzorgingstehuizen in Eindhoven werden bediend. Kort nadat deze foto is gemaakt werd de studio verbouwd en heropend door burgemeester Van der Lee. Personen op de foto: staand Wim Petersen, aan het mengpaneel Wim Boselie en achter het glas Ton Leenen (nu journalist van het ED).

Deze foto is geplaatst op: 23 februari 2007Uw reacties

Ik heb hier vroeger (1970, 71, 72) ook nog techniek en presentatie gedaan.
Alom bekend de technische man Gerrit Knopper. En bijgebleven uitzendingen: intervieuw met pater Leopold Verhagen; thema-avond met enkele Dolle Mina's en niet te vergeten de jaarlijkse uitzending van de volkskerstzang vanuit het POC.
Bandjes plakken in de studio, uitzendingen monteren en deze naar de verzorgings- en bejaardentehuizen brengen voor uitzending. Twee omroepcellen, geweldig, daar werden de verzoekjes en krantenberichten ingesproken. Koffie halen in de keuken van het Diaconessenziekenhuis was een behoorlijke afstand door de fietsenkelder naar boven en ook weer terug. Ook het scherp zetten van de vinylschijfjes was een kunst op zich (twee slagen terug?), de eerste reportagewagen (Citroen?) op de Markt in Eindhoven om opnames te maken van Tony Bass.
Nog bijgebleven namen: dhr. Van Gils, Pieter Schutjes en ongetwijfeld nog vele anderen die me zo niet te binnen schieten.
Was het niet Ton Leenen die de Phonoshop beheerde in een van de dagwinkeltjes in de stad?

Toegevoegd door: Jan Thijssen. op 23 februari 2007

En Jo en Michel van Schoonderwalt! Rond 1972 maakte ik samen met hen een verzoekplatenprogramma voor de Kronehoef. Een paar jaar daarna ging de studio van het Diaconessenziekenhuis naar de kelder van Peppelrode.

Toegevoegd door: Jeannette Wassink op 23 februari 2007

Jan, Ton Leenen heeft inderdaad een tijdje samen met een vriend de Phonoshop bestierd. We hebben daar een tijdje singletjes geleend, maar nog meer en langer bij Van Leest.
Namen uit mijn EVO-tijd (1973-1979) die me zo nog te binnen schieten zijn: Toon Janssen (sint joep), Jack van Eekelen (ook journalist ED), André van Dongen (Peppelrode en later medewerker Omroep Brabant, nu met de vut), natuurlijk Marianne Rietveldt (Diac tot 1974) en niet te vergeten Gijs Hoogendoorn (vooral wedstrijden PSV en helaas vorig jaar overleden), Cor en Thea van Baal (diac), Jan Verspaget (diac en diverse andere plekken) en Theo Brinkman (diac) en vele, vele anderen (ik ben zo slecht in namen, excuus aan allen waarop ik zo gauw niet kan komen).
Onvolprezen waren de jaarlijkse personeelsfeesten op de begane grond in het diac, herinneringen aan het bezoek van de Stadssinterklaas aan de kinderafdeling, het traditionenele bezoek van de Kwelschapen aan de studio op zaterdagochtend in de carnavalsweek. Het mogen deelnemen aan de jaarlijkse feesten van de Kwelschapen op vrijdag en zaterdagochtend (waarvoor nog dank aan aan de ook al een aantal jaren geleden overleden kapitein Guus Wegman). Nog nooit zoveel orkesten achter alkaar gezien! Soms geluidsopnamen voor een documentaire maken of het geluid van de volkskerstzang in de zieken- en bejaardenhuizen brengen. Een fijne tijd om aan terug te denken!

Toegevoegd door: Wim Boselie op 02 maart 2007

De mededeling van Wim Boselie is niet helemaal correkt. Toon Janssen zat niet in het Joep maar dat was ik (Jan Leenders). Ik ben hier begonnen met Gerrit Knopper in 1963, t/m 1986. Ik kan me ook nog herinneren dat we enkele personen hebben opgeleid voor Omroep Brabant. Tevens op de beurs uitzendingen gedaan met pater Leopold Verhagen en Armand (Herman van Loenhout). Ook heb ik zelf als muzikant nog opgetreden op de Markt in Eindhoven bij het 25-jarig bestaan van de EVO. Ik kan me ook nog een boekje herinneren dat werd uitgegeven. De naam hiervan weet ik niet meer. Foto’s van het Joep en oude radio-uitzendingen heb ik nog in mijn bezit. Nog enkele namen: Ger van Dijk, Leon Maes, Renee Lodewijks, Ab en Rie-Jeanne Sleegers, rector Lancu, Anita Huizinga en Dirk-Jan Notten.

Toegevoegd door: Jan Leenders op 25 juni 2008

Bij de EVO heeft eind zestiger jaren ook Liesbeth van Besouw uitzendingen verzorgd, kan ik me herinneren. Zij was de zus van mijn toenmalige vriendin Hanneke van Besouw.

Toegevoegd door: Mari Kieneker op 26 juni 2008

Iemand ooit gehoord van de naam Ronnie Bons, ook werkzaam geweest bij de EVO? Werkte close samen met Gerrit Knopper, Gertjan de Moet, Toon Janssen, Tonny Schraven, Flip en Bert van de Dungen, Ties van de Hurk en vele anderen.

Toegevoegd door: Boris Bons op 07 oktober 2017

 
Reactie toevoegen