EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18911

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tafelbergplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tafelbergplein

Beschrijving

.


Geplaatst op

24-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-02-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Het rijtje van 10 huizen (niet zichtbaar aan de rechtse kant) kwam gereed in aug/sept 1953. De beide hoekhuizen hadden hun voordeur en dus ook hun huisnummering aan respectievelijk de Poeijersstraat en de Pretoriastraat. (zie ook foto 18912). De eerste bewoners van destijds waren o.a. de families van Gemert, van Geloven, Pennings, Jansen, Zielemans. Wij woonden (voor de hernummering) op 11.
Het huidig speeltuintje was toen nog een overgebleven stukje weiland compleet met diagonaal een droge sloot en wat kreupelhout erlangs. Een paar jaar later werd de sloot gedicht en eroverheen een verhard pad aangelegd. Dat dienst deed voor de schoolgaande jeugd naar de scholen in de Paul Krugerlaan en Bloemfonteinstraat. Nostalgische gedachten na ruim 55 jaar bij een modern plaatje.


Datum: 14-03-2010
Naam: Lavrijsen  
img

In de hoekwoning met de voordeur in de Pretoriastraat woonde eerst de fam Metten tot november 1974 . Daarna kwamen wij er wonen, de fam.Lavrijsen -Wijlaars tot september 1999. In de hoekwoning met de voordeur in de Poeijersstraat woonde de fam. v.d. Wiel. In deze woning woonde eerst een andere familie waarvan ik mij de naam niet meer kan herinneren.


Datum: 19-03-2010
Naam: Ron Hernaus  
img

De familie Van de Wiel (van de politie) woonde eerst halverwege de Tafelbergstraat en kwam inderdaad later in het hoekhuis aan de Poeijersestraat te wonen. Is daar onder meer een auto-rijschool 'Irene' begonnen. En degenen (wat oudere mensen) die daar eerst hebben gewoond was volgens mij de familie Methorst. Voordat ik deze reactie wilde sturen heb ik foto 23589 laten plaatsen om wat gezichten van de toenmalige bewoners te laten zien. Maar de alles ziende Marijke had je er al op geattendeerd dat daar je vrouw en zwager Hans en de 2 dames Metten op staan.


Datum: 13-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Op deze school heb ik ook nog gezeten in 1962 en 1963. Zowel jongens als meisjes zaten door elkaar in de klas. Een heel verschil met de jongensschool aan de Bloemfonteinstraat. Op de hoek woonde inderdaad de familie Metten. Ik was bevriend met Hans Metten. Hij speelde gitaar. Ook had hij geloof ik 2 oudere zussen. Nooit heb ik nog iets van Hans gehoord.
De familie Zielemans woonde er ook met dochters Francien en Jose. Jose heb ik jaren geleden nog eens gezien en woonde toen in Dommelen. Verder woonde aan de linkerzijde van het Tafelbergplein de familie Ballegooien.
Had deze school vroeger ook een naam? Tegenover deze school had je nog een andere christelijke school aan de Poeiersstraat.