EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23589

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tafelbergplein

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tafelbergplein, sneeuwpret

Beschrijving

Winterpret met de buurtgenoten uit de Poeijersestraat, Tafelbergstraat en Tafelbergplein. Onder gehurkt: ??, Hans Wijlaars en Ronny Hernaus. Staand links: ? Adriaans(en), ?.Kievits, ?? en ??. Midden achter: Hans Hernaus, Theo Michiels, ?? en Theo van Avesaath. Rechts van Sneeuwpop: Corrie Klokgieters, ? Adriaans(en), ? Menten? en nogmaals ? Adriaans(en). Rechts voorgrond: Mieke? Wijlaars? Deze foto is overigens ook opgenomen in de laatste van de vermaarde boeken (“Tongelre nog an toe” op pag.119) van Tonny van de Boomen. Boeken die voor elke rechtgeaarde Tongelrenaar aan te bevelen zijn. Je kunt daarbij uren ronddwalen in het roemruchte verleden van het stadsdeel Tongelre. (Zie ook reacties en foto’s 18911 en 18912)


Geplaatst op

18-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-03-2010
Naam: Lavrijsen  
img

Inderdaad Marijke, het is Hans Wijlaars die op de knie zit bij Mieke Metten. En rechts naast de sneeuwman op de eerste rij is Annemieke Wijlaars. Het tweede meisje staande aan de rechterkant van de sneeuwman is Marijke Metten.


Datum: 10-01-2012
Naam: P. Koelewijn  
img

Tjonge, ik heb nog een Mieke Metten uit Tongelre gekend. Dat zou het meisje op de foto moeten zijn. Het kan bijna niet anders dan dat zij dat is want zoveel Mieke Mettens woonden er toen niet in Tongelre. Weet iemand iets van haar af ?


Datum: 13-09-2016
Naam: Maarten Huiskamp  
img

De "Kievits " op de foto is Corie Ivits, mijn moeder. Mijn opa en oma woonden op de Pretoriastraat. Ook ik heb toen ik klein was nog op dit pleintje gespeeld en kan me ook nog de paddenstoelen en de zandbak herinneren. Mijn moeder woont tegenwoordig in Spanje. Ze is te vinden op facebook onder de naam Corie van Dongen.