Video: 835

Bijdrager:

Redactie EiB

Jaar: 1952

Locatie: Geen locatie beschikbaar.


Video omschrijving

St. Jorisdag Eindhoven 1952

Hopman Fens (dubbel 8 film) De dag werd gehouden in de omgeving van de Catharina begraafplaats aan de zwembadweg.

Deze foto is geplaatst op: 04 mei 2018

Uw reacties

Ergens aan het eind van het filmpje is Jo Cals te zien, bij de uitreiking van enkele onderscheidingen. Hij staat in de rij van vier heren in uniform, zo te zien is hij de kleinste van het stel. Jo Cals zou de Minister van Onderwijs en Wetenschappen worden, of hij was dat al op dat tijdstip, de bezorger van de Mammoetwet. Verder herken ik in een van de geestelijken de moderator van het Sint Joriscollege, rector van de Berg.

Toegevoegd door: Frank Zuylen op 09 mei 2018

De locatie van dit evenement was het Frederik van Eeden plein, waarbij zo ongeveer de hele beschikbare ruimte door de deelnemers is gebruikt. Als het goed is is de datum 23 april, de kerkelijke feestdagen van de Heilige Gregorius, de christelijke naam van Sint Joris die patroonheilige van de verkenners en padvinderij was. Dat klopt wel met het nog geringe blad aan de bomen en de jassen die de niet geüniformeerde deelnemers dragen. De camera zwenkt op zeker moment mee met de inspectierende staf en dan is op achtergrond een deel van de woningen aan de Edenstraat te zien, vervolgens in de verte de toren van de H. Hartkerk aan de Ploegstraat en dan de veilinggebouwen op het Frederik van Eeden plein. Als laatste is nog een glimp te zien van de hoofdingang van het kerkhof en van de Zwembadweg. Iedere keer als ik het filmpje bekijk meen ik weer nieuwe gezichten te herkennen.

Toegevoegd door: Frank Zuylen op 12 mei 2018

Nog een herkenning: ik zie in het filmpje mijn vroegere Akela, juffrouw van Eijl. Ze heeft lang gewoond op de hoek van Edenstraat en de Jan Smitzlaan, en was ook docente aan de huishoudschool St. Martha, aan de Jan Smitzlaan.

Toegevoegd door: Frank Zuylen op 14 mei 2018